3-5 hisseyle BIST kenefini yükseltiyorlar , tek þanslarý bu, millete bu hisseleri çakýp Tl bulacak Dolar pozisyonlarýný hedge edecekler. Swap ve future iþlemler de ki sýnýrlama nedeni ile Tl short layamýyorlar ama bu böyle devam ederse iþin sonu en baþta o saðlam ! bankacýlýk sistemimiz için fena olacak , göstergede % 30` un üzeri eli kulaðýnda sonrasý ! tufan ...
Býst kenefi niye çýkýyor diye soranlara bir kez daha anlatayým Tl shortlayýp Dolar almak için tek çareleri, hisse ve hazine bonolarýnda satýþ.
Hiç bir hesap kitap yapmýyorlar , Dolardaki çýkýþtan bize ne diyen bu kuþ beyinlerin acý eþiði ne bilemiyorum ama benim tahminim tam batýþ olmadan bir þeyin olacaðý yok. Dolarda hedef 10 sonrasý 16 olmamý !...
Petrol fiyatlarýda 80 USD lara bir yerleþsin o zaman görecekler ebelerinin güler yüzünü...
10 yýllýk tahvilin %22 olduðu bir ülkede hangi enayi bankalarda %18 faizlerle Tl tasarruf tutar cidden anlamakta zorlanýyorum. Ulan bu aç betoncu tayfasýna paramý versinler diye bankada tutacaðýma her fiyattan Dolar alýr koyarým bir kenara.
"yapýsal reformlar yapýsal reformlar neymiþ bu yapýsal reformlar", remixi güzel olur bunun
vatandaþý olmasan eðlenceli ülke diycem de yok ya o tadýda kalmadý...
herkes baþýnýn çaresine baksýn... harbiden winter is coming...
Yer Ýmleri