Sayfa 364/1024 İlkİlk ... 264314354362363364365366374414464864 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 2,905 - 2,912 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by ihtiyar Yazıyı Oku
    yazmayayım hatta okumayayım diyorum ama....amaa işte insanları yanıltıyorsunuz... İng tanışma olup, bir defalığına veriyor. örneğin bana vermiyor.... Oysa Odea da yeni - eski, tanışma- kapışma yok... İnsanlara tam bilgi verelim.
    1 sene uzun bir zaman, bende başlangıçta şüpheyle yaklaşmıştım.Ama sonuçta odeanında seneye aynı günlük oranları vereceği garanti değil. Zira bir ara 11 lere kadar düşürmüştü oksijen faizini. Benim eturuncu hesabımda 5-6 ay sonra doluyor. Geçici de olsa 1 sene olduğu için karşılaştırmada kullandım. Kesinlikle 1 aylık hoşgeldinlere göre rekabeti tetikleyici bir etkisi var zira odea mt si sizin ingbank hakkınızın dolduğunu bilemez... anlatabildim mi?
    Rekabeti kızıştıran her şeyi kullanalım. Aslanı kaplanı boğası geçicisi kalıcısı topyekün gazamız mübarek olsun.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by şirinbaba Yazıyı Oku
    http://www.aktifbank.com.tr/tr/birey...m/n-kolay-bono

mevduattan kesilen stopaj ilgili vadede % 15 iken bonoda % 10.

yani, 13,50 bono faizinin neti 13,5*0,9 = 12,15 oluyor. bugün 12,15 net mevduat faizi alabilmek için 12,15/0,85 = 14,29 brüt mevduat faizi alman gerek
    Yani 100.000 TL. yatirsam yil sonunda 12.150 TL. net mi ?

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    1 sene uzun bir zaman, bende başlangıçta şüpheyle yaklaşmıştım.Ama sonuçta odeanında seneye aynı günlük oranları vereceği garanti değil. Zira bir ara 11 lere kadar düşürmüştü oksijen faizini. Benim eturuncu hesabımda 5-6 ay sonra doluyor. Geçici de olsa 1 sene olduğu için karşılaştırmada kullandım. Kesinlikle 1 aylık hoşgeldinlere göre rekabeti tetikleyici bir etkisi var zira odea mt si sizin ingbank hakkınızın dolduğunu bilemez... anlatabildim mi?
    Rekabeti kızıştıran her şeyi kullanalım. Aslanı kaplanı boğası geçicisi kalıcısı topyekün gazamız mübarek olsun.
    Sayın Rajcapur (Nikinizi söylemekte güçlük çekiyorum da, kızmazsanız böyle hitap ediyorum...) Akıllı olun...Manipülasyon yapmayın...Yanlış bilgi vermeyin...Yazılarınızı okumam ona göre...

4. Bankalar nakit olarak getirilen paraya isterse kaynak sorabilir. Kaynak derken; "şu tarihte şu işten kazancım" demek zorunda değilsiniz. "İnşaat işindeyim gelirim var", "Ailemden kaldı" vb cevapların yetmesi gerekir. Tabii buna rağmen, banka kendisine göre şüphe oluşturan kişileri MASAK'a bildirmek zorunda. Bu yüzden para miktarıyla, görsel durumunuzu bağdaştıramazsa; bu soruyu sorabilir veya o parayı yatırmanızı red bile edebilir. Bunlar yasalarda yazılı, bağırıp çağırma bunu değiştirmez. Her banka elbette bu kuralları aynı muntazamlıkta uygulamıyor, yorumlamıyor. Yabancı bankalarda, özellikle ING gibi risk birimi gelişmiş bankalarda daha katı uygulanır. Burgan sormazsa da şaşırmam.

Bu sadece nakit için geçerli. Nakit, bankacılık sistemine bir kez girdikten sonra dijital paraya hiçbir soru gelemez. EFT-havale-swift işlemlerinde yollayan kişinin kim olduğu belli. Görevleri; sisteme sokarken bir kez tespitte bulunmak. Kara para aklama ve terörün finansmanı tarzı yasadışı işlemleri engellemek sadece bankaya nakit ilk kez girerken olasık dahilinde. Sisteme bir kez girdikten sonra onun izini kaybettirmek bu çağda kolay... Bunları bile bile "sormayan" bankaya para cezaları ve personele para+hapis cezaları tanımlı. Uygulamada ceza verildiğini hiç duymadım, o da ayrı mesele.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

5.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Yani 100.000 TL. yatirsam yil sonunda 12.150 TL. net mi ?
    yaklaşık 12.900 TL, çünkü bu % 12,15 net faiz günlük.

6.  Alıntı Originally Posted by şirinbaba Yazıyı Oku
    yaklaşık 12.900 TL, çünkü bu % 12,15 net faiz günlük.
    Tesekkurler Sirinbaba.

Simdi yanlis anlamazsaniz ben bir mukayese yapmak isterim.

Benim elimde 200.000 lot ISYAT var.

En son aldigim net %12.5 tan sonra maaliyetim 0.67 TL.

Ilk maaliyetim 0.80 TL idi, net 25.000 TL. nakit kar payi aldim. ( ISYAT'ta vergi yok.)

Eger oranlarsak, benim bu is'ten bu yil ki kazancim net 16 oldu.

Gelecek sene yine 12.5 kurus verirse, kazancim % 19, sonraki yil, %23 olacak.

Simdi denebilirki ya vermezse ?

Kurum IsBank'in, toplam 160 Milyon hissenin % 33'u banka ve istiraklerinin.

Son 10 seneye bakiyorum, su ana kadar verdigi en az %12.5.

Simdi sorum su.

ISYAT portfoyunde ozel sektor tahvil ve bonolari ve yabanci piyasa tahvil ve bonolari var. Bu yabanci kagitlar Eurobond'lar gibi.

Nbono turu kagitlarla, % 12 enflasyonda anca para degerini korudugumuzu dusunursek, siz Nbono ile ISYAT farkli gorurmusunuz ?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
     Alıntı Originally Posted by şirinbaba Yazıyı Oku
    nbono % 14,29 (mevduat karşılığı)
    odeabank % 13,10 (vadesizde kalacak oran hesaplandıktan sonra)
    ing % 13 (yeni giriş, 1 yıl geçerli)
    cepteteb % 12,25 (marifet, yeni giriş, 3 ay geçerli)
    enpara % 12 (32 gün)

bu listeye ekleyelim, bu liste internet şubesi aktif kullanıp şubelerde mevduat pazarlığı yapmayanlar için
    nbono hazinenin mi bir bankanın mı kimin sn.şirinbaba ? vadesi nedir ?
    “Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
    pardon şirinbaba zaten yukarıda açıklamışsınız şimdi farkettim, teşekkürler
    “Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy

Sayfa 364/1024 İlkİlk ... 264314354362363364365366374414464864 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •