Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 364/922 İlkİlk ... 264314354362363364365366374414464864 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 2,905 - 2,912 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. http://goldprice.org/

73'ten beri olan fiyatlar ons bazında görülebilir.

2. Yaşar ERDİNÇ tarafından:

Herkes soruyor…. Referandum öncesinde dolar alalım mı? Borsayı satalım mı? vs…

Şu an anketler %50-50 gösteriyor. Bu durumda ben olsam paramın %50’sini döviz, %50’sini TL varlıklarda tutarım.

Eğer refenadumdan “evet†çıkacağına inanıyorsanız, en azından kısa vadeli düşürücü etkisi nedeniyle dövizden uzak durmak gerekir ama ilk etki geçtikten sonra dolarda yeniden yükseliş beklerim. Çünkü faizlerin indirileceği beklentisi hakim olmaya başlar.

Eğer referandum’dan “hayır†çıkacağına inanıyorsanız, döviz ağırlıklı portföy oluşturmak veya dövizin yükselişinden olumlu etkilenecek TL varlıklarda pozisyon almak gerekir. KARAR size kalmış. Neye inanıyoranız ona göre hareket edin.

3. Sabit kurdan dalgalı kura geçince o zamanki vatandaşlar altına hücum edip 80'de altını balon haline getirmiş olabilir. Sonra 2001 e kadar sönen bir balon görünüyor. O zamanlar Dolar hala güçlü. Ne zaman ki FED sapıtıp dolar basmaya başlamış (2001) altın yeniden güçlenmiş. Benim yorumum böyle. Şu an piyasada dolan dolarları yoketmeden veya para basmayı durdurmadan altının değerlenmesini engellemek zor.

Yani 80lerdeki değerlenme halkın paniklemesinden dolayı geçici/balon bir değerlenme iken, şu anki değerlenme piyasada aşırı para bulunmasından dolayı gerçek bir değer artışı gibi.

4. Bu arada altın standardının terk edildiği dönem de tam 70ler başı olması lazım. Dalgalı kura tam geçilmeden önceki fiyatı 35$/ons. Olay sonrasında kopuyor.

Büyüme açısından ABD'de işler iç açıcı değil..yani büyüme konuştukları kadar faiz artışına izin vermiyor bence..

1) Dün bahsetmiştim Atlanta FED'in ilk çeyrek büyüme rakamı son tahmin 0,6..hadi yanlış ölçüyor olsa 1-1,5 olsun..şu kadar faiz arttıracağım felan diyorlar ama ..uçup kaçan bir şey var mı?

2) Dünkü ABD'deki TDI rakamlarının düşmesindeki etkili faktörlerden birisi parekande sektöründeki mağazaların kapanması yada iflaslar sonucu oluşmuş..bu sektörde iş kaybı geçen ay 29700 ve Şubat ayında 30900 müş..

Yorum şöyle:

This seems to tally somewhat with weaker consumer spending data and is something worth watching,” said James Knightley at ING.
    3) Grafiği veremiyorum çünki kopyalamak yasak..enflasyon beklentileri Kasım'dan beri en düşük düzeyine inmiş..Buda Trump rallisinin yada motivasyonun kaybolduğunu gösteriyor..

4) Ayrıca isteyen araştırabilir..ABD'de en önemli sektörlerden belkide ekonominin kalbi, otomobil sektörü 2008 mortgage krizinin ufak çaplısını yaşamaya aday..satışlar azalıyor ve borç geri ödemeleri aksamaya başladı..

Bakalım Trump gidişatı değişterebilecek mi?

Tanrının yarattığı en büyük istihdamcı..

Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Hocam "sürdürülebilir borçlanma" diye bir tabir var bilirsiniz.
    Sermayenin bol ötesi, rekabetin aşırı olduğu bir yerde herkes kredi vermeye çalışıyor. Bu da nisbeten de olsa kredi alanın işine geliyor.
    4-5 yıldır ABD'de olan arkadaşımın anlattığı şu;
    Kredi kartı, kredi taksiti vs ödemeleri düzenli olduğu için
    Kredi kartı bankası 50.000 usd'yi hiç faiz ve masraf almadan 1 yıl için borç vermeyi teklif ediyor. Tek gereken 1 yıl boyunca kredi kartını iptal ettirmemesi.

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Walla bilmiyorum..ekonomist değilim sonuçta..sadece takip etmeye çalışıyorum..

Ancak bunlar sinekten yağ çıkartma hadiseleri bence..iyi kanıtlar..

Bizdede olmuyor mu: yok zorunlu BES, yok gayrimenkul sertifikası, yok yokluk fonu...

Bakalım biz ve dünya karıncadanda yağ çıkarma aşamasına ne zaman geçeceğiz..

Yada Sn Sermo'nun dediği gibi geçemeyeceğiz..

7.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    işin aslı şöyle; 2.dünya savaşı ertesinde, altını olan kural koyar ilkesinden hareketle- dolar rezerv para statüsü elde ettiğinde abd şunu vaad etmişti- 35 dolar getirene 1 ons altın veririm, yani dolar altın'a dayalı bir para olarak çıktı piyasaya (bretton-woods).. 1970 yılında vietnam savaşı uzadıkça, abd'in savaş maliyetini hesap eden fransa dedi ki- al dolarları ver benim altınlarımı.. olsa da vermezdi, ama zaten ihraç ettiği dolar emisyonunu karşılayacak bir altını falan yoktu abd hergelesinde, nixon da fransızlara meşhur el hareketini çekti- nah veririrm diye ve bretton-woods çökmüş oldu, 1ons=35usd denklemi çöpe atıldı, serbest kura geçildi, 10 yıl geçmeden ons 700- 800 dolarları gördü ve sonraki 20-25 yıl boyunca 300-400 dolar bandında kaldı.. yani bu ilk dalga 10 kat artışa tekabül eder ..

80'lerde abd dolara %15-20 arası faiz vermek zorunda kaldı, bebelere masallar kitapları bunu enflasyonla mücadele falan diye anlatır, işin aslı doları satamadığından ötürüdür, talep bulabilmek için mecbur kaldı o faizlere.. 89'da sovyet blokunu çökertip, tek süper güç, küreselleşme vs ile piyasalar (yani finans-kapital) zaferini ilan ettikten sonra ancak, fed hegemonyasını tesis edebildi.. sonra fed-merkezli bankacılık sistemi herşeye hakim oldu, para yaratmaktaki sınırlar kalktı, dünya bir dolar denizinde yüzmeye başladı.. 2000' lerdeki spekülatif sermaye (likidite dağı) ile altın 20 yıllık yatay trendini kırıp 1.900 dolarlara kadar yükseldi, 5 kat yaptı.. sonrasını biliyor herkes, 1.200-1.300 falan yatay mod..

öyle yada böyle doların statüsü (rezerv para, ticarette kullanılan para, herşeyin ölçüsü vs) bir gün sarsılacak olursa, tek küresel alternatif altın- yada altına dayalı bir sistem- olacaktır (başka bir para birimi değil).. fiziki olarak dünyanın her kıtasında ödeme aracı olarak kabul gören başka bir nesne mevcut değil..
    Bur topiktede bir kac defa yazdim. Dolar butun dunya paralari karsisinda 10 yildir yukselis trendinde. Gozden kacirilmamasi gereken onemli bir husustur bu.
    Ben bu gidisatin bittigini yada sonuna dogru yaklastigimizi ve Dovuz yatiriimcilarinin sadece dolar yerine riski dagitmak icin bir doviz sepeti yapmalari daha dogru bir karar olacagini savunuyorum.

Belki Dolar butun dunya pariteleri karsisinda son bir yukari hareket daha yapabilir. Ama en gec 2018 ilk ceyregi civari kadar bu trend surebilir.
    Dolara kotu bir seyler olacagi muhakkak. Ama ne olacagini en iyi bilen yine dolarlari bastiranlardir....Adamlarim alternatif bir plani muhtemelen hazirdir.

YTD.

8.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku

Belki Dolar butun dunya pariteleri karsisinda son bir yukari hareket daha yapabilir. Ama en gec 2018 ilk ceyregi civari kadar bu trend surebilir.
    Dolara kotu bir seyler olacagi muhakkak. Ama ne olacagini en iyi bilen yine dolarlari bastiranlardir....Adamlarim alternatif bir plani muhtemelen hazirdir.

YTD.
    benim tahminim İngiltere çok hızlı AB nin içinden çıkacak bu çıkışta biraz sarsılır sterlin sert düşer yalnız ardından %50 artar ilerde fırsatı iyi değerlendirmek lazım dolar çok dillendi ve ilgi odağı oldu benim düşüncemde bu metne yakın
    Parayı hedefiniz yapmayın. 1$ Elli kuruş olacak
    duhul: eylül 2012

Sayfa 364/922 İlkİlk ... 264314354362363364365366374414464864 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •