Sayfa 365/931 İlkİlk ... 265315355363364365366367375415465865 ... SonSon
Arama sonucu : 7445 madde; 2,913 - 2,920 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

Alıntı Originally Posted by alicavush Yazıyı Oku
    Bizim şirket eurobond ile işlem yaparken doların yükselmesi nasıl olurda bizim zarar etmemize neden olur bir türlü anlayabilmiş değilim. Tam tersi ben yıl sonu itibari ile kar patlaması olacağını düşünüyorum. Ve hatta bir kaç yıl boyunca karı sürekli katlanacaktır diye düşünüyorum. Benim bilmediğim yada yanlış bildiğim nedir anlayabilmiş değilim
    Aynen size katılıyorum.Eurobondlar kısa vadeli itfalar geldikçe kar patlaması olur.Eurobondların kirli fiyatları düştü ondan portföy azaldı.Aslında dolar artışı bu kağıda yaramalı bence.

uzun vadeli (beş yıl üstü) ISYAT tutan var mı? Arada trade yapıyor musunuz yoksa tutup temettü ile alım mı yapıyorsunuz?

3. Merhaba,

diyelim ki 1 sene sonra vade sonu 100 usd fix degeri olan eurobondu halka arz ederken %5 faizle diyelim ki 95 Usd den satıyorlar. (Rakam ve vade hayali- gerçekte bu kadar kısa vadeli olmuyor sanırım)

Vade içinde örneğin ekonominin kötü gitmesi bir nedenle piyasada işlerin bozuldugunu düşünelim. Halka arzda %5 olan dolar faizi de %7-%8'e gelmiş olsun. Dolayısı ile eurobond fiyatı da buna paralel düşüyor %7-8 faizi yansıtmak için.

Vadeli mevduat gibi değil tersten mantık.

Şirket bilançoda toplam eurobond tutarını yansıtırken alış fiyatı ile su anki fiyatı arasındaki farktan bu sebeple gol yerken , sadece bilançoda try çevirimi yaparken kur farkından kar yazıyor.

Benim bilgim bu yönde.. umarım basitçene ve doğru olarak anlatmışımdır.
    Saygılar.

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by ozanz Yazıyı Oku
    Merhaba,

diyelim ki 1 sene sonra vade sonu 100 usd fix degeri olan eurobondu halka arz ederken %5 faizle diyelim ki 95 Usd den satıyorlar. (Rakam ve vade hayali- gerçekte bu kadar kısa vadeli olmuyor sanırım)

Vade içinde örneğin ekonominin kötü gitmesi bir nedenle piyasada işlerin bozuldugunu düşünelim. Halka arzda %5 olan dolar faizi de %7-%8'e gelmiş olsun. Dolayısı ile eurobond fiyatı da buna paralel düşüyor %7-8 faizi yansıtmak için.

Şirket bilançoda toplam eurobond tutarını yansıtırken alış fiyatı ile su anki fiyatı arasındaki farktan bu sebeple gol yerken , sadece bilançoda try çevirimi yaparken kur farkından kar yazıyor.

Saygılar.

Hocam bilgi için teşekkür ederim

5.  Alıntı Originally Posted by ozanz Yazıyı Oku
    Merhaba,

Saygılar.

Bu doğru.... ilave olarak türev piyasasında doların düşeceği yönde pozisyon almış durumda. yani faiz yükselmese bile dolar yükselince zarar yazıyor. faiz de artınca katmerli zarar.

6. bugün açıklanan 1.337723 pay başı varlık değeri ile bu yıl içerisindeki en düşük değeri görmüştür. 29 Mart tarihinde 1.337813 görmüştük. 2 ay geriden gidiyoruz. dolar yükseldikçe daha da düşecek. yarın daha da düşük bir değer açıklanacaktır.

7. Evet dediginiz gibi sayin Serkan74, viop daki shortlari yazmadim ozellikle dun gece. Cunku bu konuyu cok konusmustuk onceden.

Benim anlamadigim gecen sene de dolarin dususunde o 3.30 lari gordugu donemde shortlarini kapamayip short pozisyonlarini korudular. Yilbasinda da mecburen vade degistirip short devam ettiler.
    Bu iki aksiyon nedeni ile acayip sogumustum,

Su an bende tekrardan portfoylerini takip etmeye basladim, - bunca firsatin oldugu piyasada ne yapacaklar? Merak icindeyim.

portfoydeki eurobondlari hedge etmek icin boyle mi devam edecekler yoksa portfoyu buyutebilmek icin ( kendi risk anlayislari dogrultusunda tabi ) aksiyon alabilecekler mi?
    Merakla bekliyorum,

Sent from my iPhone using hisse.net

8.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    bugün açıklanan 1.337723 pay başı varlık değeri ile bu yıl içerisindeki en düşük değeri görmüştür. 29 Mart tarihinde 1.337813 görmüştük. 2 ay geriden gidiyoruz. dolar yükseldikçe daha da düşecek. yarın daha da düşük bir değer açıklanacaktır.
    şuanda ilk çeyrekte yaptığı karı sıfırlayıp zarara girdi.

Sayfa 365/931 İlkİlk ... 265315355363364365366367375415465865 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •