Sayfa 366/643 İlkİlk ... 266316356364365366367368376416466 ... SonSon
Arama sonucu : 5141 madde; 2,921 - 2,928 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

1.  Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    Turuncu ile cizdiginiz yerde NU yok
    NU olmasi icin fiyatin yeni zirve yaparken rsi degeririn bir onceki degerinden daha dusuk olmasi gerekiyor
    benim attigim grafikde kirmizi da NU var Turuncuda yok yesilde ise PU var

https://prnt.sc/hVfYKF99U9RU
    yeni zirve olayı şart değil fiyat yükselirken ne yapıyor düşerken ne yapıyor ona bakmak gerek nu ya fiyata göre bakmak gerek her zaman yeni zirve dip olayı şart değil son fiyat zirve diya bakmıyoruz burdan ufak bir düzeltmeye gidebilir mi diye bakıyoruz son kapanış elbette zşrve değil ama zaten zirve diye bakmıyoruz fiyata göre rsi ne yapıyor ona bakıyoruz

bak senin garfiğe bir turuncu çizgi çektim
    Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.

2. RSI 8 degerinde olsada gürselbbnin grafiginde ok ile belirttigi yerlerde Nu yok
    sizin grafiginizde de kirmizi yada turuncu ile cizdiginiz yerde Nu yok
    benim grafigime cektiginiz turuncu cizgide de Nu yok
    NU: fiyat yeni zirveler yapicak ama indikator degeri bir onceki degerden kucuk olucak
    mesela fiyat 1000 tl den 1100 e gidicek
    indikatorunde fiyat 1100 ikenki degeri 1000 tl deki degerinden kucuk olursa o zaman NU

Hidden NU PU farkli ama o cizgiye hidden NU da diyemem

Alıntı Originally Posted by logologo Yazıyı Oku
    yeni zirve olayı şart değil yükselirken ne yapıyor düşerken ne yapıyor ona bakmak gerek nu ya fiyata göre bakmak gerek her zaman yeni zirve olayı şart değil

bak senin garfiğe bir turuncu çizgi çektim
    Son düzenleme : Culpable; 16-11-2024 saat: 03:29.
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

3. Mesela su grafikde
    https://prnt.sc/VL2fEQXSCCqc
    fiyat ve indikatore yesil cizgi cektim indikatore birde kirmizi cizgi cektim
    sayet indikator degerleri kirmizi cizgi gibi dusen egiliminde olsa idi o zaman NU olurdu
    neyse topigi cok fazla mesgul etmiyeyim
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

4. senin grafiğe bir turuncu çizgi çektim rsi ye fiyattaki turuncu çizginin açısına bak rsi deki turuncu çizginin açısına bak
    Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.

5. arkadaşlar
    1 nolu çizim bildiğimiz düz negatif uyumsuzluk..tepeler yükselirken fiyat da, RSI da düşer.ondan sonra fiyat aşağı iner..o yüzden negatif uyumsuzluk..negatif uyumsuzluklar her daim tepe de olur..
    2 no lu çizim de ise aynen soldaki bizim froto gibi...dikkat ediniz..tepeler düşüyor..akabinde RSI a bakın :tepeler yükseliyor..işte onun adı GİZLİ NEGATİF UYUMSUZLUK..neden negatif? tepede oluyor..
    bakın sağlamasına hemen cuma gün kü froto kapanışı...yeşil ile çizdiğim....düşmüş değil mi..

6. bist 100...hemen çok yakında gerçekleşti..
    1 no lu kanal a bakınız..bildiğimiz düz negatif uyumsuzluk..çalışmış..ok ile de işaret ettiğimiz gibi akabinde düşmüş..bunu herkes yakalar..
    2 no lu kanal a bakınız...tepeler alçalmış fiyat grafiğinde..hemen RSI a bak ..bu sefer RSI tepeleri yükselmiş..bir uyumsuzluk var...işte o yüzden GİZLİ..adı da gizli negatif uyumsuzluk..akabinde ne olmuş?...o nu da okla gösterdik....
    Gizli negatif uyumsuzluk daha tehlikelidir

7. bu da cuma gün kü kapanış...boşluğu siz doldurun.zaten çizginin yanından hemen aşağı inmiş tepe oluştuktan sonra...1200 ler dn 900 lere düşecek dediğimiz de de bunu demiştik..bir de uyumsuzluğun tarih aralığı da önemli..uyumsuzluk uzun ise sıkıntı daha büyük olur..
    uyumsuzluklar ise %100 çalışmaz...eğer çalışırsa diyoruz..durum tespiti bu..amaç ne? mal a girecekler biraz daha beklesin..zaten teknik analizinde amacı bu..12,25 den alacağına bekle 9,87 den al...örnek...

8.  Alıntı Originally Posted by gürselbb Yazıyı Oku

bist 100...hemen çok yakında gerçekleşti..
    1 no lu kanal a bakınız..bildiğimiz düz negatif uyumsuzluk..çalışmış..ok ile de işaret ettiğimiz gibi akabinde düşmüş..bunu herkes yakalar..
    2 no lu kanal a bakınız...tepeler alçalmış fiyat grafiğinde..hemen RSI a bak ..bu sefer RSI tepeleri yükselmiş..bir uyumsuzluk var...işte o yüzden GİZLİ..adı da gizli negatif uyumsuzluk..akabinde ne olmuş?...o nu da okla gösterdik....
    Gizli negatif uyumsuzluk daha tehlikelidir
    şansa bak
    şimdi gördüm...bist 100 cuma günkü kapanış da gizli negatif uyumsuzluk var..2 no lu çizim le kapanış arası.fiyat da tepeler aşağıda,RSI da yukarı da..ve köşe de oluşmuş..hemen aşağı vermiş..
    şimdi mantık yürütelim..grafik yukarı çıksa da zaten RSI 70 üstünde..az bir şey daha çıktı diyelim..zaten aşağı verecek..daha yüksek bir köşe kapanışı da verse yukardaki fiyat yönünden yukarı olamaz..
    bist 100 de düşecek...

Sayfa 366/643 İlkİlk ... 266316356364365366367368376416466 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •