Sayfa 367/404 İlkİlk ... 267317357365366367368369377 ... SonSon
Arama sonucu : 3226 madde; 2,929 - 2,936 arası.

Konu: KCHOL - Koç Holding

1. KCHOL

Ünlü Menkul Araştırmasının hazırladığı Hisse geri alımı açıklayan şirketler listesi..

2. Elektrikli araç şarj istasyonlarına yatırım yapan şirketler.

3. Pullback için güzel bir örnek Ders niteliğinde grafik böle grafikler görürseniz bakmayı ihmal etmeyin yarın yada diğer günlerde % kaç yapar acaba?

2. seçenek var bu grafik için ya kanal temasında oyuna dahil olursun yada kırılır pullback e gelirse oyuna dahil olursun.

3. bir ihtimal daha var oda pullback almadan kırıp gitmesi işte orda ya elindedir ya değildir yoksa arkasından bakar el sallarsın

✍️Trade ederek mi Yatırım yaparak mı daha fazla marj yapılır deneyini 1.5 senedir kendi üzerimde denedim.

Trade Sonuçları:
    -1.5 yılda hemen hemen hergün trade yaparak x3 skoruna ulaştım fakat bunların olumlu ve olumsuz yanları oldu. Olumsuz yanları, inanılmaz yıprandım hem mental olarak hem fiziksel olarak. İnanılmaz bir şekilde psikolojik zorluklardan geçtiğimi fark ettim 1 gün önce ile 1 gün sonra ki duygular tam tersi olabiliyor ahlar vahlar havada uçuşuyor kazanınca huzur dolu oluyosun vs vs karmakarışık duygular bunlara ek olarak sürekli ekran izleme zorunluluğuda cabası.
    Olumlu yanı ise inanılmaz bilgi edinme hırsı, yeniliklere aç olma, sürekli strateji geliştirme, bitip tükenmek bilmeyen azim hırs, yeni trade metodları, yeni tarama yazma için kaynak edinme strateji oluşturma ortaya veri koyabilme, kendine inanılmaz güven aşılama diye sıralayabilirim.
    Yatırım yapma sonuçları:
    -1.5 yılda x10 yaptım.
    - Olumlu yanı yan gelip yatma, ekran izlememe, arada bir hesap kontrolü ve evet bugünde artmış diyebilme ve tekrar yan gelip yatma
    -Olumsuz yanı sıfır bilgi birikimi oluşması, trader arkadaşlarından uzaklaşma, borsa konusunda sosyalleşememe, yeni insanlara aktaracak bilgi birikimin sınırlı olarak kalması, yüksek katlamanın vermiş olduğu ben bildimcilik havaları ve sürekli kendini bi halt zannetme, gelişen düzenden bi haber olma

Edindiğim yaşadığım tecrübelerin çoğunu kelimelere dökemiyorum ama kısaca kıyas yaparsam TRADER mı YATIRIMCI mı ortaya bu çıkıyor.
    SİZCE HANGİSİ?

4. Kimine göre endeks te OBO formasyonu var diyor ama bence çizim yanlış ..

5. ** Bist'te veya hisselerinizde bir satış ve stop stratejisi kuruyor musunuz?
    ** Daha da önemlisi bu durumlar gerçekleştiğinde uyguluyor musunuz yoksa duygusallaşarak satış yeri gelince daha gider, stop yeri gelince nasıl olsa döner diyor musunuz ?

Bir not ile kapatalım eskiden düşüş riski, düşüş oluşumu ve iştah kaybı gibi durumlarda normalde uyardığımı, paylaştığımı biliyorsunuz önümüzdeki süreçte uyarı yerine çiz-geç şeklinde ilerleyeceğim çünkü sonunda kötü biz oluyoruz bu durumlarla pek uğraşmak istemiyorum

7960'dan kusursuz onay ile felaket tellalarını yok ettiler, pazarteside arkasından baktırmaya devam edecek, yeri gelince negatif yeri gelince pozitif yorum yapamayan borsacıları hayatınızdan ve sosyal medyanızdan çıkarın kimileri sadece gaz kimileri sadece felaket tellalı Ben dahil borsada kimseye güvenmeyin kendinizi geliştirin, öğrenin tüyo peşinde koşmayın biz bugün varız yarın yokuz eğitim alın ve eğitimlerin üstüne her gün kendiniz koyun, eğitim aldığınız kişinin piyasada işlem yaptığından ve başarılı olduğundan emin olun Son olarak yeni gelenler için söyleyeyim BS GAP'lı açılışların ve pozitife geçişin kokusunu iyi alır dolayısıyla kapanışta %100 olan oranını %420'ye çıkardı pazartesi sabah kredi ve viop olan %320'lik kısmı satacak sonra ne oldu demeyin, viop akşam seansı da 30 puan yukarıda Naci Ağbal krizinden sonra borsa dan bir halt olmaz diyerek Bitcoin 50k seviyesinde kriptoya kayan çok büyük bir kesim olmuştu ve bu şekilde teşvik eden fenomenlerde vardı onlara gerçekten çok üzülüyorum bir teklifim var 9000 seviyesinde bist'e gelsinler biz kriptoya geçelim

Ayı, Boğa veya testerede olsa ben buradayım benim başka işim veya gelir kaynağım yok sadece belli dönemlerde risk iştahımı arttırıp bazı dönemlerde kısıyorum, 21 haziranda soktuğum ek akçeleri 7900'de geçen hafta çıkarmıştım, 8700-9300 arasında bir miktar daha çıkış düşünüyorum.

6. Evo 4 Nisan 2021 de paylaşmış herkes bir tarama formülü paylaşıyor.
    Fikir vermesi açısından bir kaç formül paylaşsak mı?

5 barlık üssel hareketli ortalamanın (HO) 14 barlık üssel hareketli ortalamayı (HO) "son barda" kestiği formül:

PHP Code:
    CROSS(MOV(C,5,E),MOV(C,14,E))

CROSS Kesişim
    MOV
    (C,5,E) : 5 Barlık Üssel HO
    MOV
    (C,14,E) : 14 Barlık Üssel HO
    C
    Kapanış Değeri
    E
    Üssel Hareketli Ortalama 
    Peki sadece bu kesişime göre al-sat stratejisi kurulabilir mi? Kesinlikle hayır! Bu kadar kolay olmamalı.
    Basit formüllerden biraz daha karmaşık kriterlerle ilerliyor olacağız...

Most için 5 barlık HO ve %3 parametreleri doğrultusundaki AL koşulu için:

PHP Code:
    CROSS(MOV(C,5,VAR),MOST(C,5,3,VAR))

CROSS Kesişim
    MOV
    (C,5,VAR) : 5 Barlık Değişken HO
    MOST
    (C,5,3,VAR) : Most indikatörü için 5 barlık HO ve %3 ile takip
    Kapanış Değeri
    VAR : Değişken HO 
    Şimdiye kadar aslında çok basit bir başlangıç yaptık. Peki başka ne gibi filtrelemeler yapılabilir. Aşama aşama özümsüyerek ilerliyor olacağız.

Önemli bir filtre: 200 bar içerisinde istenilen peryotta düşeni kıran (DÜK) hisseler:

PHP Code:
    BARS200:=200;
    CT200:=TREND(BARS200,-1,D);
    BS200_1:=BARSSINCE(CT200=H);
    BS200_2:=BARSSINCE(BS200_1=AND REF(BS200_1,-10)=0);
    T200:=C>CT200 AND CT200>AND LASTVALUE(BS200_2)>0;
    T200 
    Matriks modülü olan explorer içerisinde; Kolon1 içerisine Kural1 ve Kural2'yi "OR" ile bağlayıp, Kolon2 içerisine de DÜK formülünü yazıp, Filtre bölümüne de "COLA AND COLB" yazarsak;

PHP Code:
    Most(5,3veya HO (5,14için kesisimleri
    Ve düşeni kıran hisseleri bulmuş oluruz 
    Şimdiye kadar "Most veya HO kesişimi" ve Düşeni kıran kriterlerine baktık. Yeterli mi asla!!! Devam ediyoruz...
    Önemli bir kriter : Hacimin bir önceki hacimden ve hacimin 14 barlık üssel hareketli ortalamasından büyük olması:

PHP Code:
    (V>REF(V,-1) AND V>MOV(V,14,E))

REF(V,-1) : Bir Önceki Hacim Değeri
    MOV
    (V,14,E) : Hacimin 14 Barlık Üssel HO
    Hacim
    Üssel Hareketli Ortalama 
    14 barlık Rsi'in kendi 14 barlık üssel HO'sını "son barda" kestiği formül:

PHP Code:
    CROSS(RSI(C,14),MOV(RSI(C,14),14,E))

CROSS Kesişim
    RSI
    (C,14) : 14 Barlık RSI
    MOV
    (RSI(C,14),14,E) : RSI'in 14 Barlık Üssel HO
    C: Kapanış Değeri
    E: Üssel Hareketli Ortalama 
    Parabolic Sar değerinin fiyatın altında olması:

PHP Code:
    C>PSAR(0.02,0.2)

PSAR(0.02,0.2): Parabolic Sar
    C
    Kapanış Değeri 
    10 ve üstü iyiye işaret olan puanlama:

PHP Code:
    K1:=IF(C>MOV(C,20,S),1,0);
    K2:=IF(C>MOV(C,50,E),1,0);
    K3:=IF(C>MOV(C,200,E),1,0);
    K4:=IF(RSI(C,14)>50,1,0);
    K5:=IF(STOSK(5,5,3,S)>STOSD(5,5,3,S),1,0);
    K6:=IF(C>PSAR(0.02,0.2),1,0);
    K7:=IF(MACD(26,12,9)>MACDTrigger(26,12,9),1,0);
    K8:=IF(C>(MOV(2*MOV(C,9/2,W)-MOV(C,9,W),SQR(9),W)),1,0);
    K9:=IF(PDI(14)>MDI(14),1,0);
    K10:=IF(ADX(14)>25,1,0);
    K11:=IF(C>TENKANSEN(9,26,26,52,26),1,0);
    K12:=IF(C>SENKOUSPANA(9,26,26,52,26),1,0);
    K13:=IF(CMF(20)>0.2,1,0);
    K14:=IF(MFI(14)>50,1,0);
    K15:=IF((VOL()/MOV(VOL(),14,S))>1.4,1,0);
    K:=K1+K2+K3+K4+K5+K6+K7+K8+K9+K10+K11+K12+K13+K14+K15;

13 barlık momentumun bir önceki momentumdan ve 100 değerinden büyük olması:

PHP Code:
    (MO(C,13)>REF(MO(C,13),-1) AND MO(C,13)>100)

MO(C,13) : 13 Barlık Momentum
    REF
    (MO(C,13),-1) : Bir Önceki Momentum Değeri
    C
    Kapanış Değeri 

7. JPMorgan Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminini %62’den %65’e yükselttirken, 2024 sonu enflasyon tahmini ise %34’ten %40’a yükseltti.

Kurum enflasyonun Mayıs 2024’te %73 seviyesinde tepe yapacağı öngörüyor.

2024 yıl sonu politika faizi tahminini ise %40’tan %45’e yükseltti.

Sayfa 367/404 İlkİlk ... 267317357365366367368369377 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •