Sayfa 367/582 İlkİlk ... 267317357365366367368369377417467 ... SonSon
Arama sonucu : 4650 madde; 2,929 - 2,936 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1. Deniz Bey, takılıyorum ben. Hani küfür falan edip dönmüyorsunuz, laf sokma falan da yok sizde saygımız sevgimiz var eyvallah, o yüzden naifliğine takıldıkça hoşuma gidiyor...

Yoksa para senin mal senin, istediğin zaman istediğini yaparsın ne karışırız ki.. Karar senin, hisse düşse ben mi karşılayacağım zararını hayır tabii ki, herkes kendi bacağından asılıyor. ALLAH korusun acil bir şey olsa ben de nakit için dönüp hisse satabilirim, dünyanın bin bir türlü hali var...

Sizin için hayırlısı olsun..

2. Kişisel bir meselem yok ama 2022 tam Bir borsa şenliği oldu biz bu şenlikte birbirimizi nedne yedik sürtüşmeler oldu anlamadım. Eregliden kaçan balık geri de gelir sabırlı olmak lazım koca eregli forumu sen ben kavgası 2-3 bölündü hayırlısı .. Az ego lu olup çok derin düşünmekte fayda var .Lafım sana değil abi kendim dahil tüm ülkeye dünyaya ben de çok yanıldım ego yapmamak stop loss ve kol kesip doğru yola girmek şartmış ..

İYİ DERSLER ÇIKARTTIM 2022 BORSA SENESİNDEN ..
    TÜM TEMETTÜCÜ arkadaşlara bereketli bol kazaçlar..

Ben de miss gibi istanbul havasında yürüyüşümü yapayım şeker gibi hava var dışarda..

Fedoramcanın paylaştığı videonun bir bölümünde ereğli temsilcisine sorulan sorulara verdiği cevaplardan anladığım.

Şu anda aralık ayına sipariş alıyoruz

Ay sonu ocak siparişlerini almaya başlıyacaklarmış

ereğli önceden 1000 dolara satıığı malı teslim ederlken fiyat 600 dolara düşerse indirim yapmıyormuş.Müşterilerim kalın diyor.

600 dolara sattığı malı teslimde fiyat 1000 dolara çıkarsa da fark almıyoruz diyor.

Rakamlar afaki.

4.  Alıntı Originally Posted by memoli1953 Yazıyı Oku
    Fedoramcanın paylaştığı videonun bir bölümünde ereğli temsilcisine sorulan sorulara verdiği cevaplardan anladığım.

ereğli önceden 1000 dolara satıığı malı teslim ederlken fiyat 600 dolara düşerse indirim yapmıyormuş.Müşterilerim kalın diyor.

600 dolara sattığı malı teslimde fiyat 1000 dolara çıkarsa da fark almıyoruz diyor.

Rakamlar afaki.
    Şubat martta tüm sektörde pahalı mal sendromu tamamen biter. Şuan ABD ye vergi kaldırılsa bir tık daha hızlı düzelme başlar. Ama bu krizde ikincil üretici ve tüketiciler den %10-15 oranında batan olacak. Fiyatlar çıkarken biraz aç gözlü şekilde mal yazılmış.

5. Çinde çoğunlukla fiyat garantisi yok. Yani yüklemede ani bir artış olursa yansıtıyor bunu.

6.  Alıntı Originally Posted by memoli1953 Yazıyı Oku

Rakamlar afaki.
    Memoli Bey Merhaba

Sayın Wallstreetkartalı paylaşmış videoyu, yanlış anlaşılmasın. Ben de izledim hatta yazacaktım siz aynı noktaları yazmışsınız.

Değindiğiniz şey burada hep tartıştığımız bir şeydi, açıklık getirilmiş oldu aslında. Bizim çalıştığımız firmalar sözünün eridir, güvenilirdir diye de mesajı verdi, bizde öyle şey olmaz ( yani 1000 anlaştın 600 e düştü, fiyatı kır tarzı) Yani kurumsal firmalar olduğunu kastetti.

Yine de videoda piyasanın şu durumları ile ilgili çok net şeyler yoktu içerikte. Üretim ne kadar düştü, ne kadar Ruslar'dan ürün geliyor vs...

7. Herkese merhaba,

En son yazımdan sonra takip etmedim forumu, aslında yazmayı düşünmüyordum ama bilanço tahminlerini gördükten sonra yazmak istedim. Eğer bilanço tahminleri tutacaksa, ne kadar büyük bi yanılgı içinde olduğumu gördüm. 2. çeyrek siparişler sırasız teslim olmuşsa, bilanço beklenen kadar kötü gelmeyebilir demiştim. En kötü sıralı teslim olmuşsa bile 4-5 milyar gelir diye düşünüyordum. Görünüşe göre baya bi yanlış düşünceymiş.

Bu yanlış düşünce nereden kaynaklanabilir diye biraz bakındım. Galiba bu stokların maliyete girişi çıkışı ile ilgili yanlış düşünüyorum. Yani eskiden stoğa giren kömürün 3-4 ay sonra fatura edilen üründe dışarı çıktığını düşünüyordum ama bu süre 6 ayı buluyor galiba. Mesela martta alınan kömür eylülde satılan üründe fatura edilmiştir galiba. Yatırımcı sunumuna baktığım zaman kömür mart ve nisanda zirveye çıkmış. Yani 3. çeyrekte martta alınan kömür çıktığı gibi. Nisanda alınan kömür ekimde yani yeni çıkıyor olabilir.

Yani önceden sipariş kadar hammadde alınıyor diye düşünürken sorun yoktu. Ama hammadde siparişten önce alınıyorsa, bu durum fiyatlar yukarı giderken marjı olduğundan daha fazla büyütürken, Fiyatlar aşağı gidiyorken de olduğundan daha fazla marjı küçültebilir. Çünkü daha siparişini almadığın malın hammaddesini önceden almışsın.

Burada hurda ve cevheri çok hesaba katmıyorum çünkü hurda az miktarda kullanılıyor, cevher ise ermaden tarafından çıkartılıp ereğli ve isdemire gönderiliyor. O yüzden cevherde fiyat ne olursa olsun bize çıkarma ve nakliye maliyeti kadar maliyeti oluyor diye düşünüyorum. Her ne kadar ermaden bunu karı ile fiyatlandırıyor olsa bile, ereğli içinde konsalide olduğu için çıkarma ve nakliye maliyetleri haricindeki para ereğli içinde kalıyordur.

Ermaden Türkiye'de çıkarılan cevherin %34 ünü çıkarıyormuş. Türkiye'de kullanılan cevherinde %12 sine denk geliyormuş bu. Yani Türkiye'de 300 birm kullanılıyorsa bunun 100 birimi ülkede çıkıyor, bununda 34 birimini ermaden çıkarıyor. Çıkan miktar bize yetiyordur diye düşünüyorum.

8. Diğer bi konuda şu Rusya meselesi. Hep bu Rusya yüzünden düştü deniyor ya fiyatlar, şu anda girmiyor deniyor. Fiayatlar niye eski seviyesine gelmiyor? Kömür fiyatlarını incelerken kok kömürün fiyatının 500 dolarlardan yarıya düştüğünü gördüm. Bu kok kömürü fiyatları dünyada geçerli fiyatlar, bu fiyatlarıda Rusya mı düşürdü? Rekabetin çok olduğu bi ortamda Rusya'dan Türkiyeye çelik girmeseydi bile. Kömür fiyatlarını düştüğü durumda, yani maliyatlerin düştüğü durumda çelik fiyatları yine düşmez miydi?

Bir de ABD çelik fiyatları 1900 dolarlardan 700 küsür dolarlara nasıl düştü? Oraya da mı Rusya çelik satarak düşürdü? Yoksa resesyon olmadan resesyon mu oldu? Bu konuda fikri olan var mı acaba? Ne düşünüyorsunuz mesela?

Tabii ki Rusya etkisi sıfır olmuştur diyemeyiz. Önce 1 kg bile çelik gelmiyor denmişti. Çünkü savaş sebebi ile gemiler hareket etmiyordu. Sonra gemiler hareket etmeye başladı. Ondan sonra giriyor dendi. Şu anda tekrar girmiyor deniyor. Ama çokda değişen bişey olmadı. Değişim için yani fiyatlarda yukarı hareket için şu reseyon söylemlerinden kurtulmamız mı gerekiyor. Yani hem ABD de hem AB de hem de Türkiye ve diğer coğrafyalarda. Tabi bi de üstüne reseyon olur mu acaba?

Sayfa 367/582 İlkİlk ... 267317357365366367368369377417467 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •