Bankalara giren para borsada kalacak mı, farklı sektör ve şirketlere kayacak mı, ben de bunu çok merak ediyorum ve bankalar gün gelip durduğunda veya düşmeye başladığında diğer sektör ve şirketlerin fiyatlamalarını yakından takip edip anlamaya çalışmanın önümüzdeki döneme dair fikir vermesi için faydalı olabileceğini düşünüyorum.
Vadeli piyasada filler tepişiyor ya, bakalım sonu nasıl bitecek.. Bir banka devre kesiyor, peşinden öbürünü %2 kaldırıyorlar vs…. demir/ çelik şirketleri tavan, ertesi gün %4 aşağıda, dön tekrar %3 yukarıda vs….
Sağlıklı bir piyasa YOK! Aracı kurumlarda banka teminatlarını arttırmışlar. Vadeli işlem yaparken dikkat edin demeye getiriyorlar
borsada şuara bir çılgınlık hali oldugu için kimseler 3. çeyrek bilançolarını konuşmuyor.
trcas için 3 çeyrek ne geleceği muamma , özellikle shell tarafında..
1 temmuz brent petrol, 109 dan 87 lere düşmüş, buradan shell tarafından bir stok zararı gelebilir ve bu zarar satıştan gelecek karı götürür mü, bekleyip göreceğiz.
1 temmuz dolar kurur 16,7 ve dolayısıyla buradan %10-12 lik bir kambiyo zararı gelebilir.
Santral tarafı için özelikle temmuz ve agustos ortasına kadar neredeyse hiç çalışmadığından bu yıl için en kötü çeyrek sonuçları gelebilir.
Bir de bu çeyrek rekabet kurulu tarafından kesilecek cezanın iadesi söz konu diyen arkadaşlar var, bu konu da bir kap /haber var mı bilemiyorum.
Ayrıca kuyucak ın satışından gelecek 3 milyon dolar var.
Yukardaki durum esas faaliyetten 3. çeyrek sonuçlarının pek pozitif olacağını göstermiyor ama 2023 mart ayında gelecek 4. çeyrek daha ışıltılı olabilir diye düşünüyorum.
Yer İmleri