Önce bir sistem kur.
Sen sadece sistemi denetle yeter.
Bundan şu anlaşılıyor dışarısı iplemiyor,çevreleri dünya liderimiz desin dursun,o değilde en fazla gücümüze giden onunlan beraber ayni kefeye konmamız imaj açımızdan,80 yılında almanyaya gittiğimde ta o zaman bizi almanlar geri zekalılar kategorisine sokmuştu,çocuklarımızın okullarını geri zekalılar sınıfına sokarak kendilerinden ayrıştırmışlardı,nedeni 62 yılından itibaren almanyaya giden insanlarımızın kültürel bilgisi kıttı,genellikle almanlarlan iç,içeydim,yeşiller gurubu içindeydim,zaten bir bayan arkadaşımız milletvekili seçilmişti içlerinden sonradan,80 yıllarında lçinde Elçin Kürşatıda yakından tanırdım aile içimizden sayılırdı,sonradan prof oldu sosyoloji dalında,son olarak İzmir yaşar üniversitesindeydi galiba,çok candan insan bir doğa aşığıdır,hannoverdeyken devamlı Türk,alman ilişkisi için hizmette çok aktifti,kültürel durumu için çok çaba sarf ederdi,2000 yıllarından sonra daha görüşmedik,sadece kuzenlerimden bilgi alıyordum,kuzenimin biri sosyolok,diğeri enternasyonel öğretmen vs dahasıda var,neyse alman arkadaşlarım,,yahu derdi buraya gelenler başka siz başkasınız der şaşarlardı,bende onlar cahil kesimden gelen insanlardı,zaten o yüzden imajımızı siz almanlar onlar gibi sanıyorsunuz diyorduk,oysa kültürel açıdan çoğu halkımız öyle değildir,ne işi vardır işi gücü,mevkisi olanların almanyada derdik,işte o yüzden o lavuk alman ondan öyle demiş olabilir,çünkü çalışmak için almanyaya giden halkımızın imajı onları etki etmiş olabilir,zaten ABD-Avrupa dahil Türk halkını bedevilerlen ayni katagoriye sokuyor,sağolsun ireiste fikri dolayısıylan bizi iyi tanıtıyor onlara![]()
Yer İmleri