Sayfa 369/1032 İlkİlk ... 269319359367368369370371379419469869 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,945 - 2,952 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. Sayın Erdoğan ne yapmaya çalışıyor anlayabilmiş değilim, ülke ekonomik olarak bu kadar zor bir durumdan geçerken yatırımcıların Erdoğana güveni en dip seviyelere gelmişken gidip torpille birkaç şirkette yapmış olduğu bir kaç görev dışında finans konusunda tecrübesi olmayan otuzlu yaşlardaki damadını hazine ve maliye bakanı olarak atıyor. Bu kendi kendini uçurumdan atmak gibi birşey. Bunu sonucunda çok açık bir şey var sayın Erdoğan IMF'nin kapısına gitmek zorunda kalacak IMF'de kredi vermek için sayın Devriş'in veya başka birisinin hazine ve maliye bakanı olarak olarak atanmasını şart koşacak, Erdoğan ya kabul edecek yada erken seçime gidecek ve Ak parti devri bu şekilde kapanmış olacak. Fakat olan millete batancak olacak yüzlerce şirkete olacak.

Veya Sayın Erdoğan'ın başka bir planı var, batı semayesinin ülkeyi terk etmesini istiyor tüm bunları bilinçli olarak yapıyor batı sermayesi ülkeyi terk ettikten sonra yerlerini Katar sermayesi ile dolduracak.

2.  Alıntı Originally Posted by Karax Yazıyı Oku
    Bugün dayanamadım aracı kuruma gittim . Nedir bu bankaların durumu özellikle halkbankin battida bizemi haber vermiyolar dedim. Aynen senin dediğini sordum fiyatlama batik fiyatlamasi böyle bir risk varmi dedim . Abi çok iyi maliyetin var malları kaptırma dediler. Vallaha tırstım. Bunlar ne zaman böyle dese hep tersi oluyor. Yukarı tepki verdikçe 3 de bir mallı cik aşağıdan yerine korsun. Dusmezsede 3 de 2 mal ile yola devam edersin dediler . Adamlardan halkbankin bilancosuyla ilgili detaylı rapor istedim. Adamlar bana trade yap maliyeti düşür dediler ya.sonrada istanbul merkezden biri aradı internette olan bilgileri verdi.
    Öyle seviyelere geldik ki eğer devlet yöneticisi akıllı ve işini bilen bir yönetici ise bu seviyeden Halkbankasını kamulaştırır. 611Mx6.16=3.75 milyar tl gerekiyor bunun için yani bankanın 1 yıllık konsolide net kârından bile az bir meblağ. Hadi 4 milyar tl olsun. Bu meblağda 12 aylık devlet bonosu çıkarırsın, vadesi dolduğunda itfa tarihi geldiğinde bankanın 1 yıllık net kârı ile itfayı ödersin. Net bazda kasadan para çıkmamış olur, bankayı da bedavaya ele geçirmiş olursun.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    Bu şu demek sayın TH. karşılaştığımız durum kesinlikle ekonomik değil, tam bir siyasi BASKILANMA Rusya'ya S-400 ve İranla Petrol alış verişi üzerinden hesaplaşma. Cezalandırma. Bir operasyon bu. Başka hiçbir izahı yok. Selamlar...
    Selam Binbaşım. Eğer dediğiniz gibi ise o zaman OFAC Halkbanka mali bir ceza kesmeyecek demektir. Hem birden fazla cepheden ülkeye yüklen hem de Halkbanka yüklü bir ceza kesip zaten mahvolmuş olan ekonomiyi gebert, böyle bir senaryo inandırıcı olmaz.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4.  Alıntı Originally Posted by lidya Yazıyı Oku
    Sayın Erdoğan ne yapmaya çalışıyor anlayabilmiş değilim, ülke ekonomik olarak bu kadar zor bir durumdan geçerken yatırımcıların Erdoğana güveni en dip seviyelere gelmişken gidip torpille birkaç şirkette yapmış olduğu bir kaç görev dışında finans konusunda tecrübesi olmayan otuzlu yaşlardaki damadını hazine ve maliye bakanı olarak atıyor. Bu kendi kendini uçurumdan atmak gibi birşey. Bunu sonucunda çok açık bir şey var sayın Erdoğan IMF'nin kapısına gitmek zorunda kalacak IMF'de kredi vermek için sayın Devriş'in veya başka birisinin hazine ve maliye bakanı olarak olarak atanmasını şart koşacak, Erdoğan ya kabul edecek yada erken seçime gidecek ve Ak parti devri bu şekilde kapanmış olacak. Fakat olan millete batancak olacak yüzlerce şirkete olacak.

Veya Sayın Erdoğan'ın başka bir planı var, batı semayesinin ülkeyi terk etmesini istiyor tüm bunları bilinçli olarak yapıyor batı sermayesi ülkeyi terk ettikten sonra yerlerini Katar sermayesi ile dolduracak.
    Sayın RTE'nin ekonomi ve finans bilgisi ortada. Ayrıca etrafındaki düzinelerce danışman da hem gerçeklerden kopuk hem de piyasalardan pek anlamayan türden adamlar. Maalesef durum böyle.

5. RTE ve IMF
    Hayal görmeyin..

Hayatta Kabul etmez..
    Daha faiz artışını Kabul ettirmek için 50 takla atılıyor..

IMF güle oynaya çıkarıp 50 milyar dolar mı verecek sanıyorsunuz..
    IMF in hangi isteğini RTE Kabul eder..

Batı bizi kıskanıyor diyen bir RTE..

Sonumuz venezuella gibi olur..

Fazla hırs kibir enaniyet herkesi düşman belleme insanı bitirir..
    Burada ki insan devletin tepesi oldu mu
    Devleti de bitirir..
    Çıkıp bir allahın kuluda yanlış yapıyorsunuz diyemez..
    Sıkı ise desin..
    Tarih böyle örneklerle doludur..

6. Venezuella'da halk ilaç temel gida ve temizlik malzemelerine ulaşamıyor fakat devlet başkanı girdiği her seçimi kazanıyor bu nasıl oluyor anlayabilmiş değilim. İnşallah biz öyle olmayız. Çünkü Türkiye'de halka ekonomik kriz yaşatan hükümetler ilk seçimde gitmişler.

7.  Alıntı Originally Posted by lidya Yazıyı Oku
    Venezuella'da halk ilaç temel gida ve temizlik malzemelerine ulaşamıyor fakat devlet başkanı girdiği her seçimi kazanıyor bu nasıl oluyor anlayabilmiş değilim. İnşallah biz öyle olmayız. Çünkü Türkiye'de halka ekonomik kriz yaşatan hükümetler ilk seçimde gitmişler.
    Devir değişti.Ekonomik krizin kralı gelse RTE gitmez artık..

Venezüella başkanı bize geldi..
    pek bi iyi karşılandı
    jöleli falan resim çektirmiş..
    Pek bi hayranlar herhalde..
    Kendi milletini aç bi ilaç bırakan başkanı ben olsam gelme der çağırmazdım..

bundan bir kaç ay önce halkb ile ekgyo birleşebilir mi demiştim ..arada kaynadı gitti..
    emlak bankası yeniden kuruluyo açıldı açılacak türü bişiler dolanıyor..

Bu 3 ü arasında bir gelişmeler olabilir..

8. Kendi adıma söyleyeyim gelecek için çok karamsarım Türkiye adına hiç umudum yok. Bir kaç ay sonra işler iyice bozulduktan sonra şey diyecekler tüm yük sayın Erdoğan'nın omuzlarına bindi oda bu yükün altından kalkamadı. Bu sistemi sayın Erdoğan'nın kendii bizzat istedi ve bunun için savaştı.

Sayfa 369/1032 İlkİlk ... 269319359367368369370371379419469869 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •