Sayfa 369/1002 İlkİlk ... 269319359367368369370371379419469869 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 2,945 - 2,952 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1. ABD fonlarının yönetim ücretiyle ilgili bir tweet.
    https://twitter.com/SeverYat/status/...h6X_1kUM3hCisw

Bizdekiler çok fahiş kalıyor.

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    NNF ile ilgili şöyle bir tweet atılmış.

"NNF yatırım almaya başladığı gün olan 27.08.2020 tarihi itibari ile

Endeks %94

Döviz %92

NNF ise %169

kazanç sağladı

Bu sayede 'Borsa İstanbul' a yatırım yapan, tefas a açık fonlar içerisinde en yüksek getiriyi sağlayan fon oldu"

https://twitter.com/yasaryildirimFK/...h6X_1kUM3hCisw
    İşine gelen tarih değil de , 17 aralıktan günümüze hisse senedi fonlarından kim daha iyi başarı sağladıysa benim için 10 numara 5 yıldız odur ,Yaşar efendi biraz kurnazlık yapıyor yani

3.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    ABD fonlarının yönetim ücretiyle ilgili bir tweet.
    https://twitter.com/SeverYat/status/...h6X_1kUM3hCisw

Bizdekiler çok fahiş kalıyor.
    yönetim ücreti + %10 stopaj vergisi var bir de değil mi üstat .
    Daha önce de yazmıştım bizim fonların doğru dürüst denetlendiğine inanmıyorum . Bu kanaata nasıl vardım ?
    hisse senedi fonlarının portföylerine bakıyorum , her ay yayınlanıyor iyi güzel de , adam sadece elinde bulundurduğu hisseleri yazmış
    Ama az da olsa ,hangi tarih hangi hisseyi kaç liradan alıp sattığını tek tek rapor eden fonlar da var
    Yani demem o ki ,bu işin bir kriteri illa ki vardır , ama uygulama keyfi ..diğer husus
    Fondaki hisseler belli ,ağırlıkları belli , falanca gün senin hesabına göre %5 gitmiş , bakıyorsun fona %3 gitmiş

4.  Alıntı Originally Posted by Germiyan Yazıyı Oku
    yönetim ücreti + %10 stopaj vergisi var bir de değil mi üstat .
    Daha önce de yazmıştım bizim fonların doğru dürüst denetlendiğine inanmıyorum . Bu kanaata nasıl vardım ?
    hisse senedi fonlarının portföylerine bakıyorum , her ay yayınlanıyor iyi güzel de , adam sadece elinde bulundurduğu hisseleri yazmış
    Ama az da olsa ,hangi tarih hangi hisseyi kaç liradan alıp sattığını tek tek rapor eden fonlar da var
    Yani demem o ki ,bu işin bir kriteri illa ki vardır , ama uygulama keyfi ..diğer husus
    Fondaki hisseler belli ,ağırlıkları belli , falanca gün senin hesabına göre %5 gitmiş , bakıyorsun fona %3 gitmiş
    Denetim güya var, ama fon yönetiminin anlaştığı özel denetim şirketleri yapıyor o denetimi.
    Parayı veren fon denetlenen fon.

Böyle bir denetimden birşey çıkmaz.
    Ben fonların denetimsiz olduğuna inanıyorum.
    Adam isterse anlaştığı hisseye gömer parayı, sonra zarar çıkana kadar aylarca süründürür yatırımcısını.

Ayrıca dediğiniz gibi bazı fonlarda %10 kar stopajı da cabası.

5. Öyle fonlar var ki , toplam para 3 milyar liraya dayanmış , aracı kurum şimdi bu paranın büyük bölümünü borsa da günlük trade etse
    kim ne diyecek
    Benim ki farazi ama insanın aklına geliyor , büyük aracı kurumların borsa da haftalık kazançlarına bakıyorum çoğu zaman 20-30 milyon lirayı buluyor ,birde bunun viop ayağı var
    tabi nadir de olsa kaybettiği haftalar da oluyor
    şeffaflık şart , hangi hisseyi hangi tarihte kaç liradan alıp sattığını yazacaksın abi portföy dağılım raporuna değilse babamın oğlumusun niye inanayım sana

Ben o sekilde yapiyorum, son degisikligi de bu hafta yaptim...
    Sadece uzun suredir tuttugum KIS 128gundur bende onda da okkali bir mk var elbette 120, digerleri de cok yeni ama hedef elbette enflasyona karsi parayi korumak... mk 30-40-50 en az almak lazim...

Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    hocam istikrar dediğin şey nedir, bir kere fonu alıyım yıllarca enflasyon üstü getirisi mi olsun.
    öyle bir şey yok arkadaşlar, para kazanmak istiyorsanız arada fonları takip etmek lazım.
    haftada bir olmasa da çeyrek bazlı değiştirmek lazım.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

OFS de subat verilerine gore yuzde 1.31 NNF bulunuyor...

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    NNF ile ilgili şöyle bir tweet atılmış.
    "NNF yatırım almaya başladığı gün olan 27.08.2020 tarihi itibari ile
    Endeks %94
    Döviz %92
    NNF ise %169
    kazanç sağladı
    Bu sayede 'Borsa İstanbul' a yatırım yapan, tefas a açık fonlar içerisinde en yüksek getiriyi sağlayan fon oldu"
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

8.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Denetim güya var, ama fon yönetiminin anlaştığı özel denetim şirketleri yapıyor o denetimi.
    Parayı veren fon denetlenen fon.

Böyle bir denetimden birşey çıkmaz.
    Ben fonların denetimsiz olduğuna inanıyorum.
    Adam isterse anlaştığı hisseye gömer parayı, sonra zarar çıkana kadar aylarca süründürür yatırımcısını.

Ayrıca dediğiniz gibi bazı fonlarda %10 kar stopajı da cabası.
    Daha once twitterda okumustuk boyle bir olay bir fon hissenin birinde birseyler yapmisti. Fakat twitterda gordugum haberi bulamadim simdi. Denetimden bir sekilde yirtiyorlar. Parayi veren dudugu calar hesabi , parayi denetim sirketine veren fon sonucta.

Nnf nin yaptigi tam bir kurnazlik bencede. Isin reklam kismini cok iyi yapiyorlar. Fona yigilma olunca yonetmek daha zor oluyor. Daha onceleri yasadik bunu tkf nin durumu ortada akbnk in bir fon sepeti fonu yuklu bir miktar tkf almisti , sonra tkf yildizi parlamadi. Nnf Bundan sonra basarili olur mu hep birlikte gorecegiz.

Ayrica hukumet yeni bir enstruman cikaracak dedikodulari donuyor 21-22 Mart gibi. Enflasyona endeksli mevduat , superbono , kkm mevduat 1 ay vade , kkm mevduat %20 max faizli. Bekleyip gorecegiz.

Bu arada warren buffet dedenin portfoyu diyebiliriz saniyorum. Twitter deyince aklima geldi.

https://twitter.com/e507/status/1504...062343/photo/1

Sayfa 369/1002 İlkİlk ... 269319359367368369370371379419469869 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •