Sayfa 37/1001 İlkİlk ... 2735363738394787137537 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 289 - 296 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VI ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    ekonomist arkadaslardanbir sey soracagim

iran borsasi bugunde her gunku gibi 100 de 3 artip ve 800000 e yaklasdi.(https://www.tgju.org/chart/bourse/trading) grafik dunu gosteriyor ama bugunde yukseldi 100 de 3.
    gecen yil bu zaman 210 000 mis.
    sunu sormak istiyorum. dolar kurunda iranda baski var tabi turkiyedede bu baskini goruyorum. iran hukumeti parani her turlu borsaya cekmek istiyor. endeks bu kadar balon gibi yukseliyor tabi ama hisselerder cok kar vermis bu yil ve gecen yil bir cogu.
    birde iranda SHASTA adinda sgk hissesi dagittilar asagi fiyattan insanlara ve bir coklari sirada durup aldilar ve o da kac gunde 3 kat oldu fiyati!
    Turkiye acaba para basamazmi borsaya her turlu yoksa para yokmu? iranda petrol oldugu icin acaba para basiliyormu? yoksa genel olarak bu is dogru bir is degil ve sonuc husrandir? (tabi iran ekonomi durumu kotudur ama benim sorum oellikle borsadir)
    yoksa acaba yabancinin olmadigi icin iran borsasinda kendileri kolayca ne isterse yapiyor?
    arkadaslardan birisi burada endeksi dolarla koy demistir. tabi dolar 2 yil once fiyati simdinin birde dordudur. ama gecen yil bu zamana gore dolar sadece 100 de 30 felan yukselmis.
     Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Sn shangil,

Bende jmk99'un manavında stajyerim ama çok fazla yabancı müşteri var kısaca yazayım dedim

Bir linki usd bazında yaparsan daha net anlaşılır. Gördüğüm kadarıyla yine yerel para cinsinden olmuş.

TR'de dolara baskı yok. Kim isterse tüm mal varlığını istediği para birimine çevirebilir. İran'da bunu yapamaz. Farklı durumlar.

Ayrıca doğduğun ülke kaderindir düşüncesiyle İran ekonomisi ile TR ekonomisini benzer gibi görüyorsun. Çok farklı ekonomiler.

SHASTA hissesi halka arz fiyatının 3 katına yükselmedi. Ayrıca SHASTA hissesinin ne kadarlık kısmı yabancı fonlara gitti ona da bak istersen. Son olarak İran ile TR karşılaştırması yerine küresel olarak hangi borsalarda USD bazında fırsat var ona bak bakalım...

Son olarak İran merkez bankasının para arzı ile TR merkez bankasının para arzının grafiklerine de koyup gerçekten para basıyorlar mı diye inceleyebilirsin. Tüm bunları objektif şekilde değerlendirdikten sonra farklı dinamikleri olan iki ekonomiyi karşılaştırdığını göreceksin.

Neden Pakistan ile Tr karşılaştırma yerine İran ile TRyi karşılaştırıyorsun ?
     Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    bugun pazardir ve insanlar hapishanelerde! zaman var hocam
    cunku pakistana gore bilgim yok
    tabi tabi ekonomiler farkli. sadece neden turkiyede borsaya para toplanamiyor kuvvetli bir sekilde onu soruyorum?
    tum sorulariniza cevap verecegim hocam ama siz bakin dolar tl ve dolar rial grafigine 5 yildir hemem hemen aynidir. bu neyi gosteriyor?!
    tr de hocam baski var guzel de var! baski dan kastim izin vermiyorlar dolar gercek fiyatin gorsun her ne turlu olursa olsun. belki ben yaniliyorum ama goruyoruz da.
    pakistan ve turkiyenin ticaret miktari cokmu yoksa iran ve turkiyenin mi?!
    Shasta fiyatı 3 kat yükseldiğine dair bilgiye erişemedim. Öncelikle bunları tam olarak öğrenmende fayda var. Haftalık kazancı https://tse.ir/en/Instrument.html?IRO1TAMN0001.

Ticaret miktarı konusunda haklısın ancak amacımız usd bazında reel getiri sağlamak ise ticaretin aramızda ihtiyacı yok.

TR'de şu an istediği kadar yabancı para alma hakkımız var diye biliyorum. İran'da ve araştırılıp bulununca 8-10 ülkede daha bu özgürlük yok. Gerçek değerini görsün izin vermiyorlar konusu komplo teorileridir. Onlara takılmamanı tavsiye ederim.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

2. Hisseler ne prim yapmış özellikle gıda, teknoloji ve ilaç. Turizm bile neredeyse kayıpları silmiş geriye Bankacılık ve havacılık kaldı BİST 30 a yatırım yapmaktan başka seçenek kalmadı

Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    Vaktim oldugunda Oph fonunu da ekleyecegim tabloya. Son 1 aylik cikisi oldukca guzel.

https://docs.google.com/spreadsheets...#gid=915349198
    Osmanlı genelde fon dağılımlarını KAP’a bildirmiyor. OPH’nin son ayki getirisi TKF ile kafa kafaya ve gayet güzel, MAC’yi de geride bırakmış. Türev oranının yüksek olması bir nebze düşüşlerden kendini korumasını sağlayabilir ama ACC fiyaskosundan sonra türev olayına çok sıcak yaklaşamıyor insan.

4. Yatırım fonlarının stopajını gelir beyannamesi ile bildirmek gerekiyor mu acaba .

Bildiren oldu mu acaba bu verileri acaba

5.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Yatırım fonlarının stopajını gelir beyannamesi ile bildirmek gerekiyor mu acaba .

Gerekmiyor

Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Yatırım fonlarının stopajını gelir beyannamesi ile bildirmek gerekiyor mu acaba .

Hey allahim soruya bak

7.  Alıntı Originally Posted by mrfatih Yazıyı Oku
    Gerekmiyor
    hisse senedi temettüsü gibi değil yani doğru mu anladım .

başka gelirler varsa iade almak için peşin ödediğimiz için düşebiliyor muyuz diye merak ettim

8.  Alıntı Originally Posted by ~YTA~ Yazıyı Oku
    Osmanlı genelde fon dağılımlarını KAP’a bildirmiyor. OPH’nin son ayki getirisi TKF ile kafa kafaya ve gayet güzel, MAC’yi de geride bırakmış. Türev oranının yüksek olması bir nebze düşüşlerden kendini korumasını sağlayabilir ama ACC fiyaskosundan sonra türev olayına çok sıcak yaklaşamıyor insan.
    Aft den çıktığım için 5k denemek için alabilirim. GMR FPH MPS ST1 ve RBH almayı düşünüyorum

Sayfa 37/1001 İlkİlk ... 2735363738394787137537 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •