Sayfa 37/1024 İlkİlk ... 2735363738394787137537 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 289 - 296 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    British sende devleti hayır kurumuna çevirdin. Hangi devlet zarar eden yatırımcıya vergi iadesi yapmış, ancak ileride edeceğin kardan düşme hakkı verir o kadar. O da devletin kafasını çok bozmayacaksın, enflasyon diye birşey icad eder, ileride edeceğin kardan da zararını düşmek hayal olur.
    Ben de onu kastettim.

Bu sene zarar ettim, önümüzdeki sene karımdan mahsup edebilirmiyim ? Bkz.ABD.

Kabul edilmeyen masraflara,giderlere hiç girmiyorum bile ....
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

2.  Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    ing bank da %3,5 günlük dolar faizi. Benim gibi ilk defa hesap açanlar için süre 2 ay mış.

İng bank günlük dolar faizi alıp ta 2 aylık süre dolunca faiz kaça inmekte , böyle bir tecrübesi olan var mı acaba? Şu an için 1 ay civarı oldu , 1 ay daha var.
    Hoşgeldin faizi ing de 1 yıl2 ay değil internet sitesinden teyit edebilirsiniz...daha 11 ayınız var.

3. trolle bak, yahu gittim tahtakaleden aldım,istifledim satt ım diyelim. kayıt yok bir şey yok. neyi vergilendireceksin. bu ülke zaten kayıtdışı dolar olmasa aç kalır,herifler kendi ayağına sıkar mı

Sent from my General Mobile 4G using hisse.net mobile app

4.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Ben de onu kastettim.

Bu sene zarar ettim, önümüzdeki sene karımdan mahsup edebilirmiyim ? Bkz.ABD.

Kabul edilmeyen masraflara,giderlere hiç girmiyorum bile ....
    Faizle alakalı olduğu için buraya yazıyorum. Aslında ilgilenenler olursa Makro ekonomi başlığı sekmesi altında ayrı bir Bireysel ve kurumsal finansta vergi başlığıda açılabilir. Şimdi şu bireylerde kurumlar gibi vergilendirilsin diyen arkadaşlar şunu duyunca epey şaşırabilirler:

Şimdi benim bir şirketim var,

1- Bankadan 100.000 euro kredi aldım %5 faiz ile Kur : 4.15TL
    2- Gittim 100.000 euroyu kasa'ya yatırdım.
    3- Şahıs olarak kasada duran parayı aldım gittim döviz bürosuna TL ye çevirdim.Ama muhasebesel olarak para hala şirket kasasında.
    4- Elimdeki TL yi şahsım adına %12 ile mevduata yatırdım.

1 yıl sonra:

5- Kur 3.75TL ye düştü.
    6- Şahsıma ait olan TL mevduatın faizini tahsil edip 3.75 TL den euroya döndüm.
    7- Kasaya 100.000 euroyu geri koydum.
    8- Bankaya faiziyle birlikte borcu kapattım.

Şimdiiiiiii:

4.15-3.75 = 0.35 x 100.000 Euro = 35.000 TL Şahsi olarak kur farkından kar ettim
    415.000TL ye 1 senede 41.500TL faiz aldım = 41.500TL faiz geliri

Peki çok can alıcı bir soru soracağım. Muhasebesel olarak şirketim kasada duran bu para dolayısıyla oluşan 35.000TL kur farkını Kur farkı *zararı* mı yazar yoksa kur farkı karı mı?

Şahsi olarak 35.000TL kur farkından kar ettim üstüne 41.500TL de faiz gelirim oldu. Peki bu benim şirketim için kanuni olarak *zarar* mı yoksa kar mıdır ?

Bu sorunun doğru cevabını bulduğunuzda aslında vergisel altyapıyı sermaye sınırlaması ile terbiye etmeye çalışmanın ne türlü tehlikelere gebe olduğunu görmüş olursunuz.

(Not: yukarıdaki tamamen sermaye sınırlamalarının devlete inanılmaz bir gelir kaybı yaratma potansiyeline dair oluşturduğum tamamen kurgusal bir senaryodur. )

O yüzden bu tür tekliflerde bulunurken lütfen kaş yaparken göz çıkarır mıyız? diyede düşünmekte fayda var.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5. Şirket kasasında yüklü nakit bulundurmak 'örtülü kazanç' kapsamına girer.

Tüzel kişiler için;

Eldeki varlıkların değerinin düşmesi , 'zarar' olarak yansır.

Benim, önceki mesajlarımda yazdıklarım Özel Kişiler için geçerlidir.
    Son düzenleme : british; 25-02-2017 saat: 12:44.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.

6.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Şirket kasasında yüklü nakit bulundurmak 'örtülü kazanç' kapsamına girer.

Tüzel kişiler için;

Eldeki varlıkların değerinin düşmesi , 'zarar' olarak yansır.

Benim, önceki mesajlarımda yazdıklarım Özel Kişiler için geçerlidir.
    Şirket kasasında yüklü nakit kesinlikle örtülü kazançtır katılıyorum. Ayrıca Türkiye'dede böyle durumlar üzerinde konuşulmaya bile değmez zira firmalarımız böyle yollara kesinlikle tevessül etmezler.

Gel gör ki bizim bürokratlarımız hiç başka elzem düzenleme yokmuş gibi son 6 yılda 3 kere kasa affı ve düzeltmesi ile ilgili kanunlar çıkartırlar. Madem örtülü kazançtır, neden bir kere ceza kesmezler de son 6 yılda 3 kere kasa affı yasası çıkarırlar ben anlamadım.

http://www.mazars.com.tr/Anasayfa/Ha...gisi-Ekim-2016

Birde yazıyı okursanız anladığım kadarıyla bu örtülü kazancın vergiside %3 olarak belirlenmiş. Önceki yazımdaki kar matrahından %3 ü düşmemiz gerekiyormuş.
    Son düzenleme : rxpu; 25-02-2017 saat: 13:04.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7. Sevgi dolu günlere uyanma ümidiyle...

8. Vergi sistemimiz çok sıkıntılı. Bu bir sonuçtur !

Bütün bunların nedeni halkın ve devletin birbirine güvenmemesidir.

Ana neden de eğitimsizliktir.

Hep şu örneği anlatırım; yıllar önce Los Angeles'ta büyük bir orman yangını çıkmış ve günlerce söndürülememiş idi.Helikopterler,itfayeciler inanılmaz bir gayretle yangını söndürmeye uğraşır iken orman içindeki villasına yaklaşan yangını endişe ile izleyen kişi CNN muhabirinin sorusuna verdiği cevap ibretliktir ; '' gönlüm çok rahat, ödediğim verginin karşılığını görüyorum, bu herşeye bedeldir! ''.

Bu bilince gelebilirmiyiz, ya da bizler görürmüyüz ?

Sayfa 37/1024 İlkİlk ... 2735363738394787137537 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •