Sayfa 37/207 İlkİlk ... 2735363738394787137 ... SonSon
Arama sonucu : 1652 madde; 289 - 296 arası.

Konu: SAHOL - Sabancı Holding

1.  Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    Piyasada makas değişikliği olması için bütün hisseleri salmaları gerekirdi. Spekulator hisselerinden büyük kaçış ve sağlam hisselere geçiş aynı anda olamayacağı için hepsi birden salınıyor. Benim beklentim 2023 yıl sonu beklentilerine göre 5-6 fiyat kazanç oranının üstünde şirket kalmaması. Bu oranın az üstünde belki otomotiv şirketleri kalır, gida perakendecileri için 7-8 normaldir, Logo vb her yıl büyüyen bir iki teknoloji belki 2-3 çarpan daha kaldırır. Bankalar için tahmin yapamıyorum.. Sabancının aşağıya doğru çok az yeri olduğunu düşünüyorum
    Enflasyonun bu ortamda düşme ihtimali zayıf.Enflasyonun olduğu yerde,talep azalmaz.Aksine artar.Talebin olduğu yerde,şirketlerin hasılatı artar,karı artar,enflasyon ile şirket sermeyeleri çöp olur.Şirket değerleri artar.Borsamız bu yıl 415 $ görecektir.Seçime kadar 350$ beklentimi koruyorum..12 aylıklar çok iyi gelecektir,bilançolar fiyatlanmadı,aksine son 25 günde şirketlerin PD bilhassa 30 hisselerinin çok düştü..Düşünsenize,sahol fk 2..Böyle bir fiyatlamamı olur..fk7 den aşağı şirket kalmayacaktır..şirketlerimiz,borcunu çok rahat çeviriyor,yatırım yapıyor,büyüyor..Seçim atmosferi bitsin,belirsizlik ortadan kalksın,yabancı yatırımcı bist gelecektir..Mart ayında şirketlerin,genel kurulları temettü ödemeleri var..Seçime kadar yön yukarı..Trendde bozulma yok..Çok volatil işlemler oluyor,akıl alacak gibi değil..uzun vade bakan kazanır..

2.  Alıntı Originally Posted by MiniYatirimci Yazıyı Oku
    Geri alım kap geldi. 750.000
    Bu piyasada 750 bin lot ile olmuyor maalesef..Madem şirketinin arkasında,10 milyon lot alacak,pasifleri 10 kademede 2 milyon lot ile dolduracak..

bu kadar ucuz hissemi kaldı,varsa haber verin..

3.  Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    Piyasada makas değişikliği olması için bütün hisseleri salmaları gerekirdi. Spekulator hisselerinden büyük kaçış ve sağlam hisselere geçiş aynı anda olamayacağı için hepsi birden salınıyor. Benim beklentim 2023 yıl sonu beklentilerine göre 5-6 fiyat kazanç oranının üstünde şirket kalmaması. Bu oranın az üstünde belki otomotiv şirketleri kalır, gida perakendecileri için 7-8 normaldir, Logo vb her yıl büyüyen bir iki teknoloji belki 2-3 çarpan daha kaldırır. Bankalar için tahmin yapamıyorum.. Sabancının aşağıya doğru çok az yeri olduğunu düşünüyorum
    xu030'da beta ayarlaması için kartların yeniden karıldığına katılıyorum ama saholün durumu bu olmamalıydı. ederine gelecektir. bilanço tarihi biraz daha erken olsaydı keşke

Bir gün Tüpraş, Thy başka bir gün Aselsan vb alarak daha kac gün endeks terziligi yapabilirler? Banka hisselerinde Eylul'dekine benzer bir mini ralli olabilirdi ama görünen o ki şimdilik kimse banka hisselerinin son sahibi olmak istemiyor? Eğer bankaları yeniden almaya karar verirlerse o zaman borsada bir hayat belirtisi olduğuna inanırım. Eğer bu görülmezse secimden sonra borsada tufan senaryosu ağırlık kazanmıştır.
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

5.  Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    Bir gün Tüpraş, Thy başka bir gün Aselsan vb alarak daha kac gün endeks terziligi yapabilirler? Banka hisselerinde Eylul'dekine benzer bir mini ralli olabilirdi ama görünen o ki şimdilik kimse banka hisselerinin son sahibi olmak istemiyor? Eğer bankaları yeniden almaya karar verirlerse o zaman borsada bir hayat belirtisi olduğuna inanırım. Eğer bu görülmezse secimden sonra borsada tufan senaryosu ağırlık kazanmıştır.
    Memlelet yönetimi kimde olursa olsun, aklı ufacık bile çalışsa, ekonomi yönetimleri bankaları gözden çıkartamaz. Badireler olabilir ancak kanımca bankaları o tehlikeli seviyeye getiremezler (eğer öyle bir şey olursa zaten memleket ekonomisi diye bir şeyden bahsetmek zor).

Yani demek istediğim banka hisse fiyatları beklentiler doğrultusunda zaten minimum seviyeye yaklaşmış veya o civarlarda olabilir.

Risk alan büyük kazanabilir veya büyük de kaybedebilir🙂 Ümidim memleketin bu saçma ekonomik düzenden sağ salim çıkması. Kişisel olarak ben umitliyim ancak ümitli olmak riskleri görmemek anlamına da gelmez. Bu işleri aşabilirsek mümkünse yerli yatırımcı ağırlıklı bir borsa da temennim olacaktır.

Piyasaya güvenmek için hiçbir nedenim yok. Sadece uzun vadeli düşünen yatırımcılar bugünden birkaç yıl sonrasını düşünerek alımlar yapıyorlar. Koç Holding Arçelik hissesi aldı mesela. Açıkladıkları 2023 beklentilerine bakarsanız hicbir " numarası" olmadığını düşünürsünüz. Ama holdingtekiler böyle düşünmüyorlar, 2023 'le ilgili de bir hedefleri muhtemelen yoktur. Eğer büyük para sahipleri bu seneyi pas geçip birkaç yıl sonrasına bakıyorlarsa ben neden piyasadaki abuk sabuk ayak oyunlarına konsantre olayım???
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

7. Riskin büyük olduğuna tamamen katılmakla birlikte sadece şahsi düşüncem olarak Sahol hissesini herhangi bir para biriminden daha risksiz gördüğümü söylemeliyim. Para birimlerinin arkasinda matbaalar var iken Sahol' ün arkasında oldukça da iyi çalışan bir sistem var (dövizi de benden uygun şartlarda ve zamanda alıyorlar, geleceği de ihtimal benden iyi okuyabiliyorlar) .

Daha önce de ısrarla yazdığım üzere, hisse satmak ve o para ile geçinmek durumunda olan bir yatırımcı için (küçük yatırımcı) bu dönemin ve bu hissenin uygun olmayabileceğini düşünüyorum. En büyüklerin hedefinde de genelde bu tür yatırımcılar oluyorlar. Borsa beklentiler ile çalıştırılan bir sistem...

Bütün arkadaşlara güzel günler olsun diyorum. Ve saygılar....

Alıntı Originally Posted by vali Yazıyı Oku
    ...Trendde bozulma yok..Çok volatil işlemler oluyor,akıl alacak gibi değil...
    Doğru trendde bozulma yok, ama borsada trene son iki ayda atlayanları boğazlama operasyonu var. Bunu manipülatif robot operasyonları ile yapıyorlar. Ortada fol yok yumurta yok iken günlük iniş çıkış farkı bazı günler %5'i geçiyor. Sanki kripto piyasası! SPK yenilerin boğazlanmasını seyrediyor. Manipülasyonu yapanlar da madem karışan görüşen yok, istediğimiz gibi indirip çıkarabiliyoruz, talana devam diyorlar. Öyle ya "burası borsa" değil mi?

Sabancı'ya gelince, daha önce de yazmıştım, bu duruma göre geri alımı yönlendirmeleri gerekiyor. Geliştirdikleri yöntemle nerede ise sınırsız bir geri alım opsiyonları var, ama robotlar aracılığı ile yapılan manipülasyonu öylece seyrediyorlar. Ellerinde o kadar güçlü bir geri alım silahı var iken dün Sahol'un devre kesmesi için bir tane makul neden gösterebilirler mi? Gösteremezler.

Çözüm basit, robotlarla yapılan manipülasyonu önleyecekler, bunun için buna yeltenenleri fazla değil, 3 gün terse yatırsınlar yeter.
    İşte Hendek! İşte Devekuşu!

Sayfa 37/207 İlkİlk ... 2735363738394787137 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •