Sayfa 370/777 İlkİlk ... 270320360368369370371372380420470 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 2,953 - 2,960 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Kastımız faizin 5 felan olması değil..zaten bu ortamda 5 için kafayı öncelikle yemek lazım..

Bence şu an esas konu gerektiğinde faizler arttıralacak mı, arttırılmaycak mı?
    sizlerin fantazi dünyasına bende katkıda bulunmak istedim malum kedicikler her gün fantazi anlatıyor

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Borç benim borcum ama bundan sonra dolarla borçlanma ancak ve ancak benim ( yani devletin) üzerinden olacak..Benden izinsiz kimse dolar da alamayacak borçlanamayacakda..

TL ise sebil..
    Tamamda bu dediğin içeride(Türkiye'de) oldu diyelim??..ancak bahse konu borç, dışarıya borç..neyle kazanıp, neyle ödeyeceksin..bak daha büyük müteahhitlerin köprü, havaalanı vb. hazineninde garantör olduğu borçlar var geride..bunlar devlet açısından rakamlara dahil değil şu an..

3.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Tamamda bu dediğin içeride(Türkiye'de) oldu diyelim??..ancak bahse konu borç, dışarıya borç..neyle kazanıp, neyle ödeyeceksin..bak daha büyük müteahhitlerin köprü, havaalanı vb. hazineninde garantör olduğu borçlar var geride..bunlar devlet açısından rakamlara dahil değil şu an..
    Çalışır öderiz...

Konuşmaya başladı Berat bakalım hayırlısı..

Bugün bankaları tutup yan kağıtlara gömüldüler..
    tuprs toaso arclk ccola tavhl

MB bağımsızlığı spekülasyonu konu olmamalıy mış

4. Eveliyor geveliyor bence..
    Kararlı bir şekilde..
    MB duruma bakar faiz artırması gerekiyorsa artırır
    Düşürmesi gerekiyorsa düşürür..
    Bunu artık bana sormayın..
    MB nın kararlarına saygılıyız..
    Biz maliye politikaları tarafında gerekli önlemlerimizi alacağız enflasyon ile mücadelemiz ciddi olarak..
    Piyasa aşırı tepki verdi..Söylentilere kulak asmayın..
    Bu söylentilerin karşılığında güvence olarak karşınızdayım..
    Serbest piyasa rejiminden geri adım söz konusu değildir..

güm güm..

Neden hala bunları demiyor..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Bir kere;

- Güney Amerika ülkeleri vaktiyle bizden her açıdan daha iyi düzgün ülkelerdi...Onlar hakkında okur özenirdik.

- Osmanlı'dan kalma bir laf vardır. Büyüklerimiz sık kullanırlardı. "Allah devlete zeval vermesin"...Eğer zeval verirse bir günde Venezuella olmak için her şeyimiz mebzulen var.

- Bugün Kanat Atkaya'yı okudum ürperdim. Aklıma John Steinbeck'in Gazap Üzümleri geldi. İş güç yok. Karınlar aç. Devlet sert ama çaresiz.

- Bas parayı deyince insanın aklına Almanya geliyor. Milyon markın bir ekmek etmediği. Paranın sobada yakılmasının daha ekonomik olduğu dönemler.

- Sözü Kanat Atkaya'ya bırakayım:

"Marketleri silahlı güçlerin koruduğu, karaborsacıların elinde oyuncak olmuş bir ülke.

Yüz binlerce öğrenci toplu halde üniversite eğitiminden vazgeçiyor bir iş bulup ekmek parası kazanmak için.

Bir zamanlar Latin Amerika’nın en parlak, en zengin ekonomilerinden biri, birincisi olarak gösterilen Venezuela bugün imkân bulanın kaçmaya çalıştığı bir memleket.

Yaklaşık 5 milyon kişiyi ülkesini terk etmek zorunda bırakan büyük bir sefalet, korkunç bir yoksulluk.

Dünyanın en büyük petrol rezervine sahip bir ülkeyken bugün yüzde 2000’e varacağı öngörülen “hiper, über enflasyon†ile uğraşan bir memleket.

Asgari ücret ile neler alabileceğinizi sıralayan bir haber vardı mesela...

Yarım hamburger alabiliyorsunuz asgari ücretle veya bir pizzanın dörtte üçünü...

24 adet yumurta alabilirsiniz bir ay çalışarak...

Veya 2.8 litre portakal suyu...

Günde 18 saat elektrik kesik, su verilmeyen yerleşim yerleri verilenlerden neredeyse daha fazla...

Halk yoksulluktan aklını kaybetmiş vaziyette işte, daha ne anlatacaksın?

Bu durumun müsebbibi olan Maduro yönetimi ise bir dikta rejimi inşa etmek için elinden geleni ardına koymuyor.

Muhalefet bloku dağınık, güçlerini birleştirmek yerine birbirleriyle “Kim lider olacak?†kavgası yapıyor.

Muhalefete baskı zaten cepte... Maduro muhalif liderleri vatan hainliği ile suçlayıp cezaevine yollamakla tehdit edecek kadar fütursuz..."

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Damat konuşuyor....

Lafla peynir gemisi yürümez.

Atın acilen gerekli adımları.

Ne bekliyorsunuz?

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Damat konuşuyor....

Lafla peynir gemisi yürümez.

Atın acilen gerekli adımları.

Ne bekliyorsunuz?
    Tamda yazacaktım lafla peynir gemisi yürümez, siz yazmışsınız..

Onun yerine şunu yazayım ''ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz''

Daha dün MB başkan , yardımcıları vb. seçilme kriterlerini değiştirdiniz..nasıl etkin olacakmış MB'sı..

"Hiç olmadığı kadar etkin bir Merkez Bankası"

Merkez Bankasının, fiyat istikrarını sağlamak ve para politikasının etkinliğini belirlemek açısından önemli rol oynayan sorumlu aktör olduğunu hatırlatan Albayrak, Bankanın bağımsız bir kurum olarak, ekonominin gerçekleri ve piyasa koşulları neyi gerektiriyorsa onu yapacağını vurguladı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Bunları anlamakta güçlük çekiyorum.

16 yıldır son derece egemen bir şekilde yönetimdeler.

Adnan Hoca denen soytarı 25 senedir bu ülkede fink atıyor.

Bu yönetimin referansı olan İslam dini adına yapmadığı şarlatanlık, ahlaksızlık, hukuksuzluk kalmamış biri.

Gizli de değil. Adam yayınlarıyla, TV siyle, TV sinde yaptığı programlarla ortada ayan beyan.

Bunca yıldan sonra ne oldu da bu adamın, bu utanmazın nihayet başına çökme kararı verdiler.

Anlamakta zorluk çektiğim kısım bu.

Neymiş Adnan'ın kadınlarından biri kaçmış da, yiğitçe savaşmış da, itiraf etmiş te, şikayette bulunmuş da...

Peki bu kadın şikayet etmeseydi bu örgüt faaliyetine devam mı edecekti?

Ha söyleyin ne oldu da harekete geçtiniz?

Sayfa 370/777 İlkİlk ... 270320360368369370371372380420470 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •