VK6 %0,056 HLL %0,078 TZL %0,053 gösteriyor, hafta sonu da değil, fiyat hatası mı var acaba![]()
VK6 %0,056 HLL %0,078 TZL %0,053 gösteriyor, hafta sonu da değil, fiyat hatası mı var acaba![]()
Olay şu
Biz bunların faizlerinden çok 2.el piyasa değerini kullanıyoruz.
O yüzden bizimkilerin faizi yüksek bile olsa, ikide bir daha yüksek faizlisi geldiğinden eldekinin değeri düşüyor.
Çok ilginç ama son günlerde ABD'de de öyle oldu, TDG o yüzden törpülendi.Kur artmasa TDG eksi yazacaktı belkide.
Hatta ben bundan sonra TDG'den şüphe etmeye başladım, çünkü ABD diyorki enflasyona izin vereceğim, o zaman faizlerde artacak bu böyle giderse TDG için hiçte iyi olmaz.
Yenisi geliyor demeyelim biz ona. Gelemiyor bir türlü.
Zira Hazine israrla Eurobond ihracı yapmıyor.
Niye ihraç etsin ki yari maliyetine doviz ödemeli dibs icad edildi. Bazı fonların portföyünde görüyorum neden tercih ederler gerçekten sormak istiyorum. (Tabi bu yeni dibs.ler ulkedeki çıktı açığına derman degil. Bir cepten öbür cebe sadece)
Katılımlar belki kendi sınırlamaları dahilinde en iyi secenek görüyordur. Ama dolar bazlı sgmk sınıfında Eurobond rakipsiz. Rakibi varsa da ogrenmek isterdim.
bu düşündüğünüzü fon yöneticileri de düşünüyordur..ya da hesaplıyordur...mutlaka...buna göre yeni pozisyon açacaklar ya da değiştireceklerdir...illa usd tahvilli içermesi şart değil sonuçta..
işin kötü tarafı mevcut durumda alternatifinin bulunmaması...ya da ben bulamadım..
benim incelemelerimde (5 yıllık) TDG nin usd/try ye paralel ya da üzeri getirisi olmuş ...(stopaj çıktıktan sonra)
NDXT artı açmış, tesla %+6,9 düzeltmesini bitirdi mi bunlar?![]()
Burada yazmış olduğum bilgi,yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Lütfen kurumunuzdaki profesyonel yatırım uzmanlarınıza danışın.
Yer İmleri