Sayfa 370/1002 İlkİlk ... 270320360368369370371372380420470870 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 2,953 - 2,960 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    Daha once twitterda okumustuk boyle bir olay bir fon hissenin birinde birseyler yapmisti. Fakat twitterda gordugum haberi bulamadim simdi. Denetimden bir sekilde yirtiyorlar. Parayi veren dudugu calar hesabi , parayi denetim sirketine veren fon sonucta.

Nnf nin yaptigi tam bir kurnazlik bencede. Isin reklam kismini cok iyi yapiyorlar. Fona yigilma olunca yonetmek daha zor oluyor. Daha onceleri yasadik bunu tkf nin durumu ortada akbnk in bir fon sepeti fonu yuklu bir miktar tkf almisti , sonra tkf yildizi parlamadi. Nnf Bundan sonra basarili olur mu hep birlikte gorecegiz.

Ayrica hukumet yeni bir enstruman cikaracak dedikodulari donuyor 21-22 Mart gibi. Enflasyona endeksli mevduat , superbono , kkm mevduat 1 ay vade , kkm mevduat %20 max faizli. Bekleyip gorecegiz.

Bu arada warren buffet dedenin portfoyu diyebiliriz saniyorum. Twitter deyince aklima geldi.

https://twitter.com/e507/status/1504...062343/photo/1
    Unuttuğunuz fon ünlü'nün değişken fonuydu galiba.Ünlü menkulün hisseleri üzerinden fon yatırımcısını zarara uğratacak işlemler yaptığı yazılmıştı.
    Saygılar.

Standart unlu ile bir donem fon daki sikinti yi konusmustuk.

O donem su sut firmasi kagitlarina odeme yapamamisti, hani okul sutleri ihalesini kapip iptal edilince ve ek olarak ta zincir marketlere mal veremedigi donemler...

acipayam da fabrikasi olan.....

Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Unuttuğunuz fon ünlü'nün değişken fonuydu galiba.Ünlü menkulün hisseleri üzerinden fon yatırımcısını zarara uğratacak işlemler yaptığı yazılmıştı.
    Saygılar.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

3. Ünlümüz.

https://twitter.com/finansvekonomi/s...107744256?s=19

1- #UNLU halka arzında Mahmut Ünlü elindeki hisseleri 6.90 TL'den satmıştı. Arz yapıldığı ilk günden itibaren hisse sürekli satış yedi ve soluksuz 4.50'ye kadar düştü.
    Halka arzdan(6.90TL) hisse alanlar içinde Ünlü Portföy'ün yönettiği çeşitli fonlarda(birden fazla fonu) vardı.
    2-Örneğin ÜnlüPortföy 1. Değişken Fon 1.2milyon hisseyi 6.90'dan almış. Daha Haziran başında aldığı hisseleri aynı ay içinde sata sata elinde 250bin lot kalmış
    En son satışı 30Haziranda 4.83'den yapmış(Kaç lotu hangi fiyattan sattığını görebiliyoruz).Temmuz ayı bilgileri henüz yok
    3-Bahsettiğim Ünlü Portföy Fonunun 6.90 TL'den kaç lot aldığı ve Fonun Haziran sonu portföy tablosunda elinde kaç lot kaldığını aşağıda görebilirsiniz.
    Mahmut Ünlü'nün bu süreçte 5,4 milyon Lotu 4.78-6.90 arası aldığını açıkladığı KAP bildiriminde en sola koydum. Yorum sizin...
    4-Olayda o kadar fazla sakatlık varki neresinden tutsan elinde kalıyor.
    4 Haziran cuma günü üstelik halka arza katılarak aldığın hisseyi 7 haziran pazartesi günü zararına satmaya başlamak nasıl bir fon yönetimi anlayışıdır ?
    5-Mahmut Ünlü 6.90 TL'den hisse satıyor. Ünlü Portföy Fonları 6.90 TL'den hisseyi alıyor. Sonra fonlar 4.83'ten satarken Mahmut Ünlü 4.83'ten geri alıyor.
    Arada kim kaynıyor Ünlü Portföy Fonlarını elinde tutan yatırımcı.
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

4. bu salı değil haftaya salı benim kkm ödeme günüm. valla dolar 15 civarı olursa benim kkm karım %25 eder, banka ile görüştüm tekrar 3 ay vade bağlarsam karı kitlemiş oluyorum, yani misal reyiz 2 ay sonra savaş başladı mazeretimiz var allah affeder deyip faiz artırır da dolar 10 liraya düşerse ben para kaybetmediğim gibi net %5 daha faiz karıyla o seviyeden bir daha vade bağlarsam ve ondan da 2 ay sonra da sonra savaş bitti deyip faiz düşürürse ve dolar tekrar 15 lira olursa yıllık bazda toplam %100'e varan kar fırsatı var hemde risksiz. özetle her düşüşte kaybetmemek her yükselişte kazanmak demek dolarda dalgalanma oldukça bizim paraların uçması demek yanlışmıyım?: ) yok türkiye güçlü devlettir paramız çok öderiz deyip daha da faiz düşürür de doları bu yıl 25-30 lira bandına ulaştırırlarsa yine %100 kar..

öte yanda da dürüst olalım 5-10 sene aralıklarla ortalama -%50 kaybettirebilen borsalar var(emtiaya akıl almaz bir dip yapmadıkça yönü belirsiz olduğundan yatırım gözüyle bakmıyorum o konuya girmeyelim) borsa desen şu an abd borsalarında düşüş %20'yi bile bulamadı. yeni bir enstruman çıkarıp doları ciddi düşürme ve onla birlikte bistin çakılma riski de cabası..henüz tam karar vermemiş olsam da beni kkm'den çıkıp standart yatırım prosedürüm olan %50 bist fonları %50 nasdak fonlarına girmem için ikna edin: )

Change-My-Mind.jpg
    Son düzenleme : friendly_1980; 20-03-2022 saat: 13:27.

5. Bu Ünlü'nün yaptığını şimdi Qinvest fonları yapıyor. Bu ay ağırlığı biraz düşürmüş olsa da geçen aylarda halka arza girip %9 gibi yüksek oranda Aras Elektrik hisse senedini almışlar. Bu halka arz son iki yılın en başarısız halka arzlarından biriydi. Fiyat yüksek halka arz oldu borçlu bir firma ve halka arza katılanlar şimdiden %30 zararda. Fon yöneticilerin böyle bir firmayı portföyüne alıp yatırımcılarını kazandıracağını düşünmesi inandırıcı gelmiyor. Az çok bilanço bilen böyle bir firmanın yanından geçmez. Bu durum araştırılmalı...

6.  Alıntı Originally Posted by melihsah Yazıyı Oku
    Bu Ünlü'nün yaptığını şimdi Qinvest fonları yapıyor. Bu ay ağırlığı biraz düşürmüş olsa da geçen aylarda halka arza girip %9 gibi yüksek oranda Aras Elektrik hisse senedini almışlar. Bu halka arz son iki yılın en başarısız halka arzlarından biriydi. Fiyat yüksek halka arz oldu borçlu bir firma ve halka arza katılanlar şimdiden %30 zararda. Fon yöneticilerin böyle bir firmayı portföyüne alıp yatırımcılarını kazandıracağını düşünmesi inandırıcı gelmiyor. Az çok bilanço bilen böyle bir firmanın yanından geçmez. Bu durum araştırılmalı...
    Almakla kalmamış ,oran olarak potrföyünde migrosla birlikte % 8.89 ile en geniş yeri kaplıyor .. fonda 178 kişi var sorsunlar abi BİST100 içinde bile yer almayan bu hisse de nasıl bir istikbal gördün de bu kadar parayı gömdün diye belki cevap verir yöneticisi kimse

7.  Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    Daha once twitterda okumustuk boyle bir olay bir fon hissenin birinde birseyler yapmisti. Fakat twitterda gordugum haberi bulamadim simdi. Denetimden bir sekilde yirtiyorlar. Parayi veren dudugu calar hesabi , parayi denetim sirketine veren fon sonucta.

Nnf nin yaptigi tam bir kurnazlik bencede. Isin reklam kismini cok iyi yapiyorlar. Fona yigilma olunca yonetmek daha zor oluyor. Daha onceleri yasadik bunu tkf nin durumu ortada akbnk in bir fon sepeti fonu yuklu bir miktar tkf almisti , sonra tkf yildizi parlamadi. Nnf Bundan sonra basarili olur mu hep birlikte gorecegiz.

Ayrica hukumet yeni bir enstruman cikaracak dedikodulari donuyor 21-22 Mart gibi. Enflasyona endeksli mevduat , superbono , kkm mevduat 1 ay vade , kkm mevduat %20 max faizli. Bekleyip gorecegiz.

Bu arada warren buffet dedenin portfoyu diyebiliriz saniyorum. Twitter deyince aklima geldi.

https://twitter.com/e507/status/1504...062343/photo/1
    Bence tek kurtuluş enflasyona endeksli mevduat. Doları ancak o tutar faiz artışı yok zaten.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. https://youtu.be/IUUv2zKIJUI

Fena önerileri yok.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 370/1002 İlkİlk ... 270320360368369370371372380420470870 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •