Yatırımcıları al-sat yapmaya yönlendirme çabası var. Bir gün...Satan geri alamayacak, işte o gün benim gibi değer yatırımcıları kazanmaya başlayacak. Şimdilik gün traderlerin günü. Oyna devam.
Yatırımcıları al-sat yapmaya yönlendirme çabası var. Bir gün...Satan geri alamayacak, işte o gün benim gibi değer yatırımcıları kazanmaya başlayacak. Şimdilik gün traderlerin günü. Oyna devam.
aynen böyle ky ın böyle düşünmesi isteniyor...oysa egeprofilin öz sermayesi 775 milyona varmış...egeprofilin en iyi bilançoları üçüncü ve dördüncü çeyreklerde..bu verilere baktığımızda bu yılı 300 milyon net kar ile kapatması hayal değil...
özsermayesi bu kadar artan bir şirketin bedelsiz potansiyeli de çok yükselir...
eğer satışa koyulan arazisi de satılır ve yaklaşık 200 milyon tl de kasaya girer ise bedelsiz gündeme gelecektir...sanırım tahtacı da bu haberi bekliyor...çünkü satılan varlıkların tutarı sermayeye eklenmesi gerekiyor diye biliyorum...temetü olarak da sermayedarlara verilebilir ama temettü olarak dağıtıldığında %15 lik bir stopaj vergisi olur...yani şirket boşu boşuna yaklaşık 30 milyonunu devlete vergi olarak verir...bunun olmaması için de en doğrusu bedelsiz olarak vermektir...bu bedelsizi verecek olursa da bunu arazi satışı ile gelen nakit ile sınırlı tutmayacaktır diğer birikmiş özsermayeden de ekleme yaparak çok ciddi bir bedelsiz potansiyeli oluşacaktır...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
yıllık 300 milyon kar yapacak bir egeprofille 30 milyonluk sermaye çok az gelir...üstelik de henüz doğru dürüst inşaat sektörü canlanmadan bu karları yapıyor ise inşaat sezonu canlandığında kim bilir yıllık karlar nereye çıkar ?? merkez bankası seçimlerin yaklaşması ile birlikte ekonomiyi ve inşaat sektörünü canlandırmak için faiz indirimlerine gidecek görünüyor...buda inşaat sektörü ile iş yapan egeprofilin ciro ve karlarını çok ciddi artırır...
ben bu hisseyi biraz da erbosa benzetiyorum...
erbosun özsermayesi 562 milyon...ödenmiş sermayesi 20 milyon ....ikinci çeyrek karı 50 milyon
egeprofilin özsermayesi 775 milyon...ödenmiş sermayesi 30 milyon....ikinci çeyrek karı 84 milyon
görüldüğü üzere özsermaye olarak erbostan iyidir...ödenmiş sermayesine göre yaptığı kar da erbostan iyidir...bunun üzerine egeprofilde önünde çok iyi gelecek iki tane de bilanço beklentisi var + bir de arazi beklentisi var...
teknik olarak da 48 tl zirvesinden çok aşağıda...yani riski de bana göre düşüktür...
bu şartlarda egeprofili teknik destek seviyelerinden alıp beklemesini bilecekler için bana oldukça uygun görünüyor...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Sayın keko egpro nun ödenmiş sermayesi 80.9 milyon bilginize..
Sent from my iPhone using Tapatalk
sanırım tahta yapıcı da hisseyi bayağı ky dan toplamış görünüyor....takaslara bakan arkadaşlar hissenin çok toplu olduğunu söylüyorlar....sanırım tahtacı da füzeyi ateşlemek için arazinin satışını bekliyor görünüyor...merkez bankası faizleri düşürdüğünde ve inşaat sektörü canlanmaya başladığında satışa çıkardığı arazisi kolaylıkla alıcı bulacaktır..önümüzdeki zaman diliminde bu arazi satışı ile ilgili haberler gelebilir...
işte o haber geldiğinde tahtacı güzel şeyler düşünebilir...
hisseyi incelediğimde bunları gördüm dostlar...ben elinde bulunduran yatırımcılara başarılar diliyorum...bunlar tavsiye içermeyen kişisel düşüncelerimdir...kekonun saçmalamalarıdır diye bakın olaya....tahtacı ağa beni de boş ver...hiç bir etki ve gücüm yok..bunu böyle bil...sen yine bildiğin gibi davran....nasıl olsa kimsecikler de burayı takip etmiyor...kafana göre takıl ...
tamam doğru söylüyorsun...çok özür diliyorum...egeprofilden önce bryatı incelemiştim..onun sermayesi olan 30 milyon aklımda kalmış...
ona göre yorum yaptım..tekrardan özür...siz o rakamı görmemezlikten gelin dostlar...
yalnız yine de sermayesine göre yapacağı karlar çok yüksek...hele ki inşaat sektörü de canlanır ise çok ciddi kar yükselişleri olur...benim bildiğim inşaat sektörü en zayıf olduğu bir yıllardan biridir bu yıl...ekonomi biraz canlandığında çok hoş karlar yapabilecektir egeprofil...
erbosun fk sı 16 larda iken egeprofilin 9 dur ki önümüzdeki iki bilanço sonunda bu rakamın 6-7 lere kadar ucuzlamasını bekliyorum...yine pd/dd si erbosta 4,6 iken egeprofilde bu rakam 3 tür...özsermayesi hızla artan bir şirkettir egeprofil...önümüzdeki zaman sürecinde dikkatle izlenmesi gerektiğini düşünüyorum...
buda son yorumum olsun bu hissede....
Yer İmleri