Sayfa 372/1002 İlkİlk ... 272322362370371372373374382422472872 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 2,969 - 2,976 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by darkmoon Yazıyı Oku
    arkadaşlar, tefas döviz, eurobond ve döviz serbest fonlarında %10 stopaj varsa, dorudan döviz almaya göre -10 kayıpla başlamış olmuyor muyuz acaba? yani doğrudan döviz almak varken, döviz fonu almanın bir espirisi var mı?
    Stopaj kardan alınıyor. Dolayısıyla doğrudan - %10luk bir kayıpla başlamıyorsunuz.
    İkinci durum, döviz aldığınızda da alış satış arasında fark oluyor. Fonda ise alış ve satış arasında fiyat farkı yok.
    Üçüncü bir durum ise, döviz aldığınızda yalnızca kur farkı geliri elde edersiniz. Döviz bazlı bir fonda ise kur farkı değişimine ek olarak gelir elde etme şansınız olabilir. Örneğin eurobond fonu aldığınızda kur farkı + eurobond kazancından/kaybından da etkilenirsiniz.

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. Arkadaşlar, şöyle bildiğiniz Amerikadaki s&p, dow jones, nasdaq endeksine bağlı fon var mı? Türkiye de de bist 100 endeksine. Bakındım ama bulamadım

3.  Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    Arkadaşlar, şöyle bildiğiniz Amerikadaki s&p, dow jones, nasdaq endeksine bağlı fon var mı? Türkiye de de bist 100 endeksine. Bakındım ama bulamadım
    Bist 100 bilmiyorum ama Bist 50, Bist 30 hisselerini iceren Ziraat Bankasının borsa yatırım fonları var. Bunlar hisse senedi gibi alınıp satılıyor.

4. Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rus petrolüne yönelik bir ambargonun piyasalarda "felakete" neden olacağını belirterek, "Petrolün varil fiyatı 300 doların üstüne çıkabilir." dedi.
    https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/rus...yarisi/2527038

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    esnek ve seçenekli düşünmenin çok daha fazlaca mühim önem arz ettiği zamanlardayız. nasıl düşündüğünü düşünmekle başlanırsa , temel sağlam oluyor.

not : finans profösörünün üzerindeki eğitim hayatı etiketini çıkartınca geriye koskoca yaşanmamış bir hayat kalıyor. ne entellektüel birikim ne bir tevazu , ne tefekkür ne de tecerrüt halinde oluş ile gelen kamil insan yolculuğunun ortaya koyduğu değerler silsilesi intibası , hiç bir şey yok o etiket kalınca.
    daha ilk görüşte bile bir insanın botoksuz olması şartı ile yüzüne sezinleme maksadı ile şöyle bakınca , yaşanmış bir hayatın izleri olup olmadığını görebilirsiniz.
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    ayrıca neden bizim insanımız sürekli bir mürit loading modunda . üstelik Atatürk'ün onlarca kez sözlü ve yazılı beyanları varken halen neden toplumdaki seküler insanlarda da mürit loading modu açık ? bu aslında kendine güvensizlik ve sorumluluğu ben almayayım durumu...
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

7.  Alıntı Originally Posted by Nida Yazıyı Oku
    Süper bono veya başka bir enstrümanlar dövizi düşürdüler diyelim ki. O durumda KKM'lilere çok düşük bir kar payı verdiler. Kaç kişi KKM'de kalır. Solar tekrar 18 olmadıkça ciddi bir müdahale gelmeyeceğine inanıyorum. KKM'lilere kazandıklarını hissattirmeleri lazım. Yoksa kendi tekerlerine çomak sokmuş olurlar.
    kkm'den parayı alabilecekmiyiz hele bakalım. oh ne güzel yerli ve milli liramızı beğenmeyin bide reyizimizin kapısında para dilenin falan havasına şimdiden girmişlerdir kesin: )) ana paranı istiyorsan çek, kurdan bi karın olduysa bile şu an hazinede, gerekli evrakları hazırlayıp il maliye müdürlüğüne başvur 3 aya sonuçlanır, 1 seneye paranı alırsın allahın izniyle falan diyebilirler yani: ) burası türkiye..

8. nrj, nzh'nin tahtına göz dikmiş olabilirmi? https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=NJR

Sayfa 372/1002 İlkİlk ... 272322362370371372373374382422472872 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •