Artan

277,75 10 18:10
54,45 10 18:10
291,50 10 18:10
11,78 9.99 18:10
39,64 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

19,17 -10 18:10
42,00 -9.99 18:10
58,85 -9.95 18:10
7,81 -9.92 18:10
100,00 -9.83 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

8.423.783.298,90 18:10
8.279.675.248,75 18:10
7.897.836.716,17 18:10
7.784.719.756,22 18:10
7.554.836.368,50 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 372/428 İlkİlk ... 272322362370371372373374382422 ... SonSon
Arama sonucu : 3473 madde; 2,969 - 2,976 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Piyasada 3-4 çeşit operasyon şekli var. Eğer bir Patron işi düzgünse yani masa sandalye şirket değilse eğer çalıştığı finansal ekip iyi ise yatırımcısını da mağdur etmeden finansal yükünü minimuma indirebilir. Ama bazı patronlar ya kafaları böyle ya da kafalarına bazı çakallar girdiği için hem bunu yaparken hem de hissesinde değişik yollar ile değişik işlere kalkışıyor yanlış olan bu. Bir patron işine odaklanmalı Spekülatörlüğe kalkışmamalı.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

2.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    ..... . Parası olan malı mülkü olan devamlı olarak zenginleşirken...... Robin Hood vari resmen elini zenginin cebine sokup alıp fakire vermen lazım. Başka da bir çaresi yok......
    İyi güzel söylüyorsun Mathias ama eğer dediğin gibi olursa bana çok kötü vurur. Takdir Komisyonları ile Belediyelerin son icraatı benim gibi elindeki varlıkların çoğunu gayrimenkulde tutanları durduk yerde 10 kat zenginleştirdi. Benim elimdeki 70 dönüme yakın tek 1 parsele, ki imarsız bir tarladır, belediye metrekaresi 15 BİN TL den 1 MİLYAR KÜSÜR TL değer biçti, itiraz ettim ama şehir merkezinde olduğu için tarla olmasına rağmen değeri budur dediler. Elimdeki parsellerden tek birinin rayici 25 milyon dolar, diğerlerini de katarsan ortaya çok ciddi bir rakam çıkıyor. Şimdi bu suni olarak artırılmış rayiçleri baz alarak bana Robin Hood vergisi uygulanması doğru olur mu? Dilerim bu cihete gitmezler.
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    İyi güzel söylüyorsun Mathias ama eğer dediğin gibi olursa bana çok kötü vurur. Takdir Komisyonları ile Belediyelerin son icraatı benim gibi elindeki varlıkların çoğunu gayrimenkulde tutanları durduk yerde 10 kat zenginleştirdi. Benim elimdeki 70 dönüme yakın tek 1 parsele, ki imarsız bir tarladır, belediye metrekaresi 15 BİN TL den 1 MİLYAR KÜSÜR TL değer biçti, itiraz ettim ama şehir merkezinde olduğu için tarla olmasına rağmen değeri budur dediler. Elimdeki parsellerden tek birinin rayici 25 milyon dolar, diğerlerini de katarsan ortaya çok ciddi bir rakam çıkıyor. Şimdi bu suni olarak artırılmış rayiçleri baz alarak bana Robin Hood vergisi uygulanması doğru olur mu? Dilerim bu cihete gitmezler.
    Devlet bir yeri sularsa sonra gider oraya pompa diker. Bu dediğim türde vergiler olmazsa bu işin içinden nasıl çıkılacak bilemiyorum. Yada işin sonuna kadar tam gaz gidilip sosyal patlama hedefleniyor. Bilinmez. Bak mesela faizler 5 iken 12.000 den 23.000 e ralli yapan tekno endeksi şimdilerde faizler iniyor diye bir posta daha ralliye hazırlanıyor gibi. Coinler altında hisseler hepsi capcanlı maşallah. Büyük parası olupda bunları 10 senedir ellerinde tutanların bir günlük hatta saatlik getirileri nerede ise toplumun en fakir yüzde 1 inin bir 1 senelik gelirine eşit hale geldi. Yüzdelikler o kadar sivrildi yani.

4. Çin MB şu kadar altın almış 1 senede woaw falan. Geçen arkadaş attı. Hesapladım 20 milyar dolar çıktı. Nvidia yüzde 1 yapsa 45 milyar dolar artıyor PD i. Sadece Nvidia bu. MSFT google amazon tesla ..o ho. işimiz var. Takriben 20 25 trilyon dolar en tepe tekno hisseleri bazında düşünürsek 1 günlük yüzde 1 getiri 250 milyar dolar.
    2008 krizinden önce FED in total assetleri 800 milyar dolar idi
    NASDAQ şu an mesela yüzde 1 açılışı fiyatlıyor bile.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    emlak vergisine esas arsa metre kare takdir komisyonu kararının iptali için vergi mahkemesine dava açabilirsiniz sayın trendhound... zaten sınırlandırılması için bir kanun çalışması varmış ama dava açmak daha garanti olacaktır.. mahkeme bilirkişi incelemesiyle taşınmazın değerine karar verecektir ... yazılar için size ve katkıda bulunan herkese çok teşekkürler
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

6. Şöyle bir komplo teorim var. Bunlar artık bu iş düzeltmek rayına koymak gibi birşeyin mümkün olamayacağını gördüler. Alınabilecek her türlü para / maliye politikas önlemleri ile bu iş olmaz. Saldılar artık. Büyük para tam gaz gidiyor. Çaptığı yere kadar. İşin son bir kez zevkini çıkaralım mı diyorlar nedir. When its over. Its over yani.

7.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Çin MB şu kadar altın almış 1 senede woaw falan. Geçen arkadaş attı. Hesapladım 20 milyar dolar çıktı.....
    Şu rakamlara bakalım:

Dünyadaki toplam fiziki altın miktarı= ~200 bin ton

Şu anki altın fiyatı 3700 dolar/ons= ~120 dolar/gram

Dünyadaki fiziki altının parasal değeri= ~24 trilyon dolar

Trade edilebilen altın (toplamın 4 te 1 i) = 6 trilyon dolar

Altındaki günlük işlem hacmi = ~250 milyar dolar (bunun %55 i borsalarda alınıp satılıyor futures piyasası dahil, geri kalan tezgah üstü piyasa)

Çinin 1 yılda aldığı 20 milyar dolar denizde damla.

6 trilyon dolarlık mala karşın günlük 250 milyar dolarlık alsat. Tamamen spekülatif bir piyasa söz konusu altında, BİST'ten beter.

8.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Şöyle bir komplo teorim var. Bunlar artık bu iş düzeltmek rayına koymak gibi birşeyin mümkün olamayacağını gördüler. Alınabilecek her türlü para / maliye politikas önlemleri ile bu iş olmaz. Saldılar artık. Büyük para tam gaz gidiyor. Çaptığı yere kadar. İşin son bir kez zevkini çıkaralım mı diyorlar nedir. When its over. Its over yani.
    Ne gerekli adımları atacak bir siyasi irade var ne de bu adımların atılması durumunda bunları hoş görüp kaldıracak bir halk var. Kaldı ki durum daha da kötüleşecek. Trumpın son çıkardığı kanun bütçe açığını yılda 2.5 trilyon dolara çıkarıyor. Gelir ise 5 trilyon dolarda kalıyor. Gelirin 1.5 katı kadar harcama olacak. Borç çevirmek için yılda 9 trilyon dolarlık anapara ödemesi artı 1 trilyon dolar da faiz ödemesi yapıyorlar. İpin ucu çoktan kaçmış. Duvara toslamaktan başka yol kalmamış artık. Dalio 3 yıl içinde duvara toslanacak diyor.

Sayfa 372/428 İlkİlk ... 272322362370371372373374382422 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •