Kar marjı % 15 lerde görülüyor ona göre hesaplayın, Asıl Yurtdışı yapılan 3 yıllık 77 Milyon Dolarlık satış anlaşması. Benim kar beklentim 100 milyon üzerinde gerçekleşir diye tahmin etmiştim, Fakat bilanço ileriye dönük umut verici görünüyor. YTD.
Bagfaş yönetiminin faaliyet notlarında belirttigi iddiali bir hedef var: ILK YIL (2019'DAN BAHSEDILIYOR) AZ DA OLSA KARA GECIP IZLEYEN IKI YIL (2020-2021) ESKI KARLILIĞI YAKALAMAK...
Bagfaş yönetimi, bugün yukardaki sözü büyük oranda gerine getirmenin gururu içindeyiz demiş...
Kasttetikleri-guvendikleri konu DAP- NPK tesis revizyonunun tamamlanması aşağıda 2019 yılı calisma sureleri verilen bu tesislerde de tam kapasite Üretime geçilmesi olabilir.
DAP en pahalı gübre... Fiyatı CAN gübrenin yanlış hatırlamıyorsam 3 katıydı...
DAP uretim-satisi artarsa BAGFAS'in cirosu-karlılığı da otomatik olarak yükselecektir.
YAKINDA BAY GENCER'i ekonomi programlarından birinde bu konularla ilgili satır aralarında bilgi vermesini ümit ediyorum.
-------'
"DAP tesisimizde 136 gün çalışılarak 61.080 ton DAP, NPK tesisimizde 150 gün çalışılarak 150.450 ton çeşitli NPK gübreleri ve AS tesisimizde 251 gün çalışılarak 147.196 ton AS gübresi üretilmiştir."
Noooluyor??
Geçici vergi gelir tablosu açıkladığından beri gün yüzü göremedik.
Cuma günü savaşa girdik gibi oldu, ondan düştü dedik ama bugünki düşüşte hissesi olan fena dayak yedi..
Son iki günde Ak yatırım’ın da 374 bin satışı var ki bu çok ciddi bir miktar...
Virüs aşısı bulunur da yurtdışı toparlarsa çok iyi olur... C. Başkanı ile Putin görüşmesinden inşallah uzlaşı çıkar... Bu idlib işi uzarsa bir de Suriye’lileri üzerlerine saldık diye AB ile papaz olma durumu da inşallah olmaz...
Büyük resme dikkat....
Nedir o?.
120 milyon euro' luk yatırım yapılmış.. buradan kalan borç 75 milyon euro..
Her yıl 12 milyon euro tıkır tıkır ödeniyor...
Hisse fiyatı 13,98 (14 TL)...
14 x 45.000.000 = 630.000.000 TL piyasa değeri.. Uzun vadeli CAN borcu 75 milyon euro= 520.000.000 TL...
Aradaki fark= 110.000.000 TL..
ASP, DAP, sülfirik asit, liman bu kadar değer... Öyle mi?...
Yıllık cirosu 800 milyon 1 milyar TL olan bir şirket...
Yok daha neler neler...
Walla sizi bilmem ama ben büyük resimde 8 cent'i görüyorum ...
Tek fabrika çalışırken 8 cent'i gören hisse...
Tam kapasiteye yakin çalışan iki fabrikayla 8 cent'i 3 yıla kadar goruruz diye umuyorum.
CAN tesisi tam faaliyete geçince eski fabrikanın yenilemesine döndüler...
Iki fabrika ayni anda çalışmaya başlayamadi.
Yakında eski fabrikada tam kapasite çalışmaya başlar diye ümit ediyorum...
Ürettiğini satamama derdi olan bir sektörde değil...
İlerisi için oldukça ümitliyim kendi adıma...
Ama itiraf etmeliyim ki dün mideme kramplar girdi ...
DÜN akşam DOW %5 yükselmiş. Yutdışı toparlarsa içerisi de IDLIP krizine rağmen sakinleyebilir. Genel piyasa sakinleyince BAGFAŞ da rahatlar-sakinler-yeni bilançoyu beklemeye başlar...
Saygılar...
Yer İmleri