Sayfa 374/919 ÝlkÝlk ... 274324364372373374375376384424474874 ... SonSon
Arama sonucu : 7346 madde; 2,985 - 2,992 arasý.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

1.  Alýntý Originally Posted by berfe Yazýyý Oku
    amerikadaki þirket yine zarar yazmýþ yanlýþ görmediysem kapatsa bundan iyi
    Yüksek brüt kar marja , sahip 20-30 milyar dolarlýk amerikan yazýlým þirketleri bile sürekli zarar yazarlar çünkü satýþlarýnýn çoðunu arge ve pazarlamaya ayýrýrlar.. hisse fiytalarý da uzun vade hep yukarý gider çünkü satýþlarý ve brüt karlarý artar sürekli ..

https://finance.yahoo.com/quote/DDOG/financials?p=DDOG

https://finance.yahoo.com/quote/ZS/financials?p=ZS

https://finance.yahoo.com/quote/NET/financials?p=NET

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    SÝVAS
    Gönderi
    4,327
     Alýntý Originally Posted by lionnes Yazýyý Oku
    Yüksek brüt kar marja , sahip 20-30 milyar dolarlýk amerikan yazýlým þirketleri bile sürekli zarar yazarlar çünkü satýþlarýnýn çoðunu arge ve pazarlamaya ayýrýrlar.. hisse fiytalarý da uzun vade hep yukarý gider çünkü satýþlarý ve brüt karlarý artar sürekli ..

https://finance.yahoo.com/quote/DDOG/financials?p=DDOG

https://finance.yahoo.com/quote/ZS/financials?p=ZS

https://finance.yahoo.com/quote/NET/financials?p=NET
    Teþekkürler sayýn lionnes, bu bilgi çok deðerli...

RNE-L01 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alýntý Originally Posted by nugurlu Yazýyý Oku
    Teþekkürler sayýn lionnes, bu bilgi çok deðerli...

RNE-L01 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. Açýkçasý bilanco oncesi son mallar çýkýlmýþ gibi bir izlenimim vardi bilancoda kuvvetlendirdi görüþümü. satislar 18 milyondan 22.7 milyona çýkmýþ. O da kur farkýdýr heralde. Arge marge 2021 e yansiyacak falan hikaye gibi geliyor. Su anki fiyatlama net kar marji yuzde 60-70 olsa ederi bu diyecek cinsten. Hayýrlýsý olsun artik söylenecek soz kalmadi fiyat nerede dengelenecek bakalim...

5. Ayrýca bu yýl sekizincisi gerçekleþen Ar-Ge 250 araþtýrmasýnda
    21 basamak daha yükselerek, Türkiyeâ€âââââââââ ‚¬Å¡¬Å¡¬Å¡¬ž¢nin en yüksek Ar-Ge
    yatýrýmý yapan þirketleri sýralamasýnda yetmiþ dördüncü sýraya
    çýkmýþ, 2020 yýlýnda yazýlým ve biliþim teknolojileri sektöründe
    Ar-Ge'ye en fazla harcama yapan sekizinci biliþim þirketi
    konumuna gelmiþ bulunuyoruz.
    Faaliyet raporundan alýntý

yýllýk deðil de bu ara dönem faaliyet raporunda arge arge demesi önemli .. üstüne basa basa arge arge diyor.. yani yatýrýma devam diyor..

Ek olrarak hisse dengelenmesi olayý .. aþaðýdaki yazacaklarým kront için deðil sadece baþka bi hisse de olabilir ..

Sürekli yatýrýmýn olduðu ve bu yatýrýmlarýn artarak devam ettiði bi yerde denge olmaz ,doðaya aykýrý, dengelenme olsa bile bu kýsa vade olur ki zaten 8 ay geçti zirvesinden .

bana göre 1 seneye kadar kýsa vade sayýlýyor herhangi bir hisse yatýrýmýnda , 1 seneden sonra orta ve uzun vade yatýrým sayýlýyor ..

8 ay hala kýsa vade benim yatýrým anlayýþýmý göre .. hadi Spek Bey iyisin 4 ayýn daha var "dengelenme" için

son cümle ironidir dikkate almayýn
    Son düzenleme : lionnes; 07-08-2021 saat: 02:43.

6. diðer yazýlým þirketleri 20-30fklarda fiyatlanýyor iken kront niye peki 8-10 aydýr 60-70 fklarda fiyatlanýyor Spek Bey ?

1-Çok yüksek brüt kar marjý ile çalýþýyor
    2- Satýþlarýnýn yüzde 90 ýnýn arge ve pazarlamaya ayýrýyor yani yatýrýma
    3-Dünyada yaþanan siber güvenlik olaylarý ,siyasetçilerin açýklmalarý ve pandemi ile siber güvenlik sektörünün önemimin artmasý

Sebebleri bunlar olabilir mi Spek Bey?

Ýlk 2 maddeyi defalarca kez yazmýþtým geçmiþte Spek Bey bilir.. o zamanlar krontu 20-30 fk arasý fiyatlýyordu Spek Bey

7. Yuksek kar beklemek sacma. Adam zaten aldigini arge ve pazarlamaya ayiriyor, bir nevi ayagini yorganina gore uzatiyor, daha fazla hasilat yapsa, daha fazla ayiracak. Onemli olan hasilatin ne oldugu ama orada da cok ciddi bir artis yok, sayin bidbas'in dedigi gibi enflasyon farki kadar, belki bir tik yukarisi kadar gorunuyor. Benim icin ise, ara donemde hasilatin dusmemesi bile onemli, bunu soylerken, onceki senelerde bazi bilancolarda, satislarin otelenip ara bilancolarin onceki doneme gore dusme durumlarini bir cok kez tecrube edip depremler yasamis birisi olarak soyluyorum, o zaman Pazartesi halimiz nice olurdu. Kront, geleneksel olarak satislarini son ceyrekte yapan bir sirket ve bu durum maalesef tum yil spegin istedigi gibi at kosturmasina sebep oluyor, dolayisi ile al-sat'lardan bir spek gibi ya da spegin olusturdugu dalgalarda sorf ederek para kazanmak isteyen traderlar icin pek uygun hisse degil. Eger guveniyorsan, alip bir kenara koyacak, surprizleri bekleyeceksin.

Benim icin sirket organik olarak buyuyor mu, urunlerini gelistiriyor mu, bu onemli. Bu ar-ge'ler urune donustugunde, bir anda scramalar yapacaktir. Once bilanco buyuyup, sonra urun ortaya cikmayacaktir. Once urun ya da belirtileri (bize degil ama birilerine) belirecek, sonra hisse fiyatina yansiyacak ve cok sonra bilancoya yansiyacak. Dolayisi ile bilancoya bakip hisse fiyatini degerlendirenler, cok gec kalacaktir. Burada, hisse fiyati zaten gecen sene uctu, urun nerede, bilanco nerede diyenler olabillir. Benim kanimca, Vodafone ile ortak projede kullanilan multitenant (coklu kiralama) modulu, boyle bir yeni ozellik olabilir, Gartner bu ozelligin sadece Kron'da oldugunu yazdi, belki hisse bunu fiyatlamistir. Hasilata yansimasi cok cok uzun vadelidir, ben bunun cok guzel sonuclar verebilecegini dusunuyorum, zaten yillik faaliyet raporunda, 2021 bilancosunun cok iyi beklendigi soylenmisti ki benim bekledigim kadar iyi olmasa da iyi olmasi bile kafi. Tabi ben ayrica cok koldan ozellik gelistirmelere devam edildigini dusunuyorum

Benim negatif gordugum bir durum ise, Mart ayinda 138 olan calisan sayisinin o kadar yeni personel alimina ragmen 137'ye dusmesi. Yetismis elemanlarimizi kaybediyoruz demektir bu. SIkinti. Tabi alan cok onemli ve yurt disinda bu ozelliklere sahip kisilere inanilmaz maaslar veriliyor, elemanlari tutmak gercekten kolay degil.

Ben bu hisseye girdigimde personel sayisi 50 kusurdu. Gartner'da esamemiz dahi yoktu, daha sonra 1 kez ismi gecince havalara ucmustuk.

Yatirim tavsiyesi degildir.
    Son düzenleme : Usta; 07-08-2021 saat: 03:05.

8.  Alýntý Originally Posted by lionnes Yazýyý Oku
    diðer yazýlým þirketleri 20-30fklarda fiyatlanýyor iken kront niye peki 8-10 aydýr 60-70 fklarda fiyatlanýyor Spek Bey ?

1-Çok yüksek brüt kar marjý ile çalýþýyor
    2- Satýþlarýnýn yüzde 90 ýnýn arge ve pazarlamaya ayýrýyor yani yatýrýma
    3-Dünyada yaþanan siber güvenlik olaylarý ,siyasetçilerin açýklmalarý ve pandemi ile siber güvenlik sektörünün önemimin artmasý

Sebebleri bunlar olabilir mi Spek Bey?

Ýlk 2 maddeyi defalarca kez yazmýþtým geçmiþte Spek Bey bilir.. o zamanlar krontu 20-30 fk arasý fiyatlýyordu Spek Bey
    bu da 4. dördüncü madde ..

2 eylül 2020 videosu aradan 1 sene geçmiþ neredeyse

bu yönde önümüzdeki dönemde giriþimlerimiz olacak diyor olabilir demiyor..

dakika 21:00

https://www.youtube.com/watch?v=CNdMI7gOke4

ilk 2 madde bana göre 60 fklar için yeterli , 3-4 madde ise ekstra fiyatlama gerekiyor bana göre uzay fksý bile olabilir , kimse neden uzay fksýnda fiyatnaýyor diyemez bi düþün, hesapla , sayýn Spek Bey bu yazdýklarýmý
    Son düzenleme : lionnes; 07-08-2021 saat: 03:17.

Sayfa 374/919 ÝlkÝlk ... 274324364372373374375376384424474874 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •