Sayfa 374/662 İlkİlk ... 274324364372373374375376384424474 ... SonSon
Arama sonucu : 5290 madde; 2,985 - 2,992 arası.

Konu: ISCTR - İş Bankası C

1. gümrük birliğinden acilen çıkmamız lazım.. avrupa birliğine üye olmadan önce gümrük birliğini kabul eden tek ülke biziz.. bu bizim elimizi açık edip karşı tarafın elini güçlendirmektedir. Türkiye Cumhuriyeti sömürge değildir...Eşit şartlarda masada oturmadıktan sonra bu işin devam etmesi bize zarar verirken onlarında bizi bir pazar olarak kullanmalarını kolaylaştırmaktadır..kıbrısı toptan avrupa birliğine almak yerine sadece rum kesimini aldılar ve biz buna karşı çıkamadık.. şimdi isveçin nato üyeliğini kabul etmemizi istiyorlar... buna da karşı çıkamazsak artık bağımsız bir ülke olduğumuzu kimse iddia edemez.. son söz.. Bağımsızlık benim karakterimdir, ya istiklak ya ölüm.. K. Atatürk...

2. Enflasyon iki ay arka arkaya %10 toplamda % 20 ye ulaşması sonucu bu ay Merkez bankasının faizleri minimum % 30 lara çekme gereğini doğurmuştur. % 30 ve üstü borsa ve ekonomi için kaçınılmazdır. Bisti bu hafta 7400 lere kesin olmamakla birlikte değdirebilirler sonrasında beklenen faiz rakamı beklentileri karlıarsa Bankacılığın öncülüğünde tekrar 8000 üstüne gelme ihtimali yüksektir. Bankaların KKM den dolayı uğrayacağı zararların telafisinin önlenmesi için gösterge faizinin mutlaka % 30 ve üstü olmak zorundadır. Yılın sonunda gösterge faizi % 40 civarına ulaşması durumunda KKM de ciddi çözülmeler döviz tarafında ise durağanlık yaşanacaktır. Böyle bir senaryoda Bist te yeni ralliler , enflasyonda geri çekilmeler , iç piyasada daralmalar yaşanması kaçınılmaz olacaktır. Tek kurtuluş ihracat odaklı ekonomi anlayışıdır. Mevcut durumda tüm ülkeler AB , ABD , Uzak doğu dahil resesyon ve enflasyon tehlikes ile karı karşıya hatta bilakis bu durumu yaşıyorlar. Çin ise deflasyonla mücadele etmekte ( Durgunlukta fiyatların düşmesi). Çin ekonomisi o eski şaşalı dönemlerini geride bıraktı. Çin Hükümetinin rezervleri yüklü olduğu için şu an üreticilerini hem iç hemde dış piyasaya karşı sübvanse edebiliyor. Yeni varyant sonucunda hiç bir Ülkenin tekrar kapanma riskini alacağını düşünmüyorum.

3. Dünyada rekabet gücümüzü ve aynı zamanda halkın refahını artırabilmenin olmazsa olmazı üretim girdilerimizin en büyük kalemlerini oluşturan hammadde , enerji ve teknolojide kendi kendimize yeterli Ülke olmaktan geçiyor. Bunu başaramaz isek daha çok havanda su döveriz.

4. Biz şu an fason üretici pozisyonunda bir Ülkeyiz. Ne zaman kendi teknolojimiz ve hammaddemiz ile üretim yaparsak o zaman piyasayı domine eden söz sahibi bir Ülke pozisyonuna geçeriz level atlarız.

5. Son zamanlarda enerji üretimi anlamında kayda değer gelişmeler yaşıyoruz ama bu yetmez. Teknolojimizi ve hammaddemizide üretir duruma gelmeliyiz.

6. Bir üretim hattını son teknoloji ile kurduğunuzda bunun geri dönüşümü yaklaşık 8-10 yılı buluyor. Bu süreç sonunda zaten kurmuş olduğunuz hat ekonomik ömrünü yitiriyor çünkü daha üst üretim teknolojisi Dünyada boy gösteriyor ve ona ulaşmak için tekrar yeni yatırımlara başlıyorsunuz. Sonuç olarak fason üretimi yapan zihniyet olarak kalıyorsunuz. Adam bir makine satıyor siz o makinenin maliyetini çıkarmak için o adama yaklaşık 10 yıl bedel ödüyorsunuz. Bu iş değil. Ne zaman kendi teknolojimiz ile üretim yaparsak o zaman gelişmiş Ülke oluruz. Aksi halde Dünyanın işçisi pızisyonundan kurtulamayız.

7. İşbankasını diğer bankalardan ayıran en büyük özellik üretim yapan sanayi ve hizmet kuruluşlarına sahip olmasıdır. Bu tür şirketlerini bir çatı altında toplayıp iyi bir sinerji yakalaması halinde hem Ülke ekonomisi hemde yatırımcısı anlamında çok pozitif sonuçlar doğuracaktır. Bunun meyvelerini görmek içşn elbette biraz zamana ihtiyaç var.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Soooome-where o-ver the raaaain-boooow
    Gönderi
    4,385

Question

Alıntı Originally Posted by Stock trader Yazıyı Oku
    İşbankasını diğer bankalardan ayıran en büyük özellik üretim yapan sanayi ve hizmet kuruluşlarına sahip olmasıdır. Bu tür şirketlerini bir çatı altında toplayıp iyi bir sinerji yakalaması halinde hem Ülke ekonomisi hemde yatırımcısı anlamında çok pozitif sonuçlar doğuracaktır. Bunun meyvelerini görmek içşn elbette biraz zamana ihtiyaç var.
    Https://g.co/kgs/TG15xh

Sayfa 374/662 İlkİlk ... 274324364372373374375376384424474 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •