Sayfa 375/777 İlkİlk ... 275325365373374375376377385425475 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 2,993 - 3,000 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Ömer Faruk ÇOLAK:

Avrupa Birliği terk edildi

Avrupa Birliği Bakanlığı kapandı. Bu simgesel bir gelişme, fakat anlamlı. Çünkü Türkiye’nin AB macerasına noktayı koyduğuna ilişkin önemli bir işaret. Zaten AB’de, Türkiye Masasındaki yetkilisi de tam üyelik görüşmelerini en az beş yıl askıya alınmasını AB Konseyinden isteyeceğini açıkladı. Ortaya çıkan bu tablodan Türkiye’de ne hükümet, ne de halkımız hiç rahatsız olmadı. AB yanlısı iş dünyası örgütleri bile sessiz, kayıtsız kaldı.
    Yorumsuz..

2.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Ömer Faruk ÇOLAK:

Yorumsuz..
    Yorum yapmak manasiz olur zaten. Omer faruk colak nerede yasiyor bilmiyorum ama 2000 li yillarda kalmis anlasilan.

Avrupa ile iliskilerin kotulesmesi sadece bizim hatalarimizin sonucu degil, bazi avrupa ulkelerindeki asiri sag soylemlerin fazlalasmasi ve multeciler ile basladi.

Turkiye ekonomi (ihracat)olarak avrupaya bagimli oldugu icin iliskiler belli bir seviye de devam edecektir.

Onemli olan konu gumruk birligi, orada bir olumsuzluk var mi ? Ona bakmak gerekli.

Sahsi fikrim abd nin sacmalamaya basladigi bu donemde Turkiye avrupa ve rusya arasinda denge olusturmaya calisacaktir. Abd zaten her istedigini oyle ya da boyle aliyor.

Not: bos kaldikca basligi basindan itibaren okuyorum. Beyin firtinasi yapan herkese saygilarimi sunarim.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by jah Yazıyı Oku
    Abiler piyasaya dolar surme, dolar cekme falan gibi seyler onemsiz degil mi artik? Dolarin fiyatini belirlemede etkisiz degil mi?
    Dolarin fiyati forex'te belirlenmiyor mu? Forex'te sinirsiz dolar ve sinirsiz lira yok mu? (arz-talep, yalan-dolan)

Yani atiyom, ortada miktar olarak artan azalan bisey olsa anlicam;, aldikca baskalarina almaya kalmayan (degeri artan cok az kaldi artik), sattikca herkes icin bollasan (degeri azalan cok piyasa doldu).
    TCMB satsin, atiyom, 500milyar dolar (o kadarlik TL alsin yani) TR'de dolar dolsun; nerdeyse lira kalmasin, liranin degeri ziplasin.
    Ama ole bisi yokki, dolar sanal dolar, lira sanal lira. TCMB 1katirilyon dolar satip, dunyadaki butun TL banknotlari toplasa; ancak koleksiyoncularin elinde 100-200tl kalsa dahi (ki atiyom gene gercek piyasada koleksiyon o elindeki banknota $1m deger bicse, 1tl=1milyon USD)....Forexte hala 5tl=1$ olabilir. Niye, cunku adamlar pariteye oynarken (piyasaya dolar surup, lira toplarken) liralari azaltmiyolarki.

Attim, tuttum. Simdi gelelim isin ozune. Yukarida kurdugum mantikta yanlis olan ne, yardimci olabilir misiniz lutfen? Cunku TCMB dolar arzi, su bu haberlerini gorunce aklima hep bu geliyor. Forex'i psikolojik etkilemez demiyorum o tur haberler. Etkileyebilir. Ancak, kambiyo piyasasi (forex) artik arz/talepten bagimsiz degil mi? "Turk sirketlerin 6 ayda odemesi gereken doviz borcu toplami $xxxxxxx! O kadar dolar bulmalari lazim, dolar tabi yukselecek!!!" turu haberler alakasiz degil mi artik? Forex cikti mertlik bozulmadi mi?

Bi hayirsever abimiz beni aydinlatirsa, sagligina duaci olurum.
     Alıntı Originally Posted by jah Yazıyı Oku
    Hic mi hayirsever yok buralarda?
    Bir deneme daha.

4. Fiç'in not grafiği obo formasyonu yapıp, omuz çizgisini kırmış!

Destek, BB-'de, direnç BB+'da...

http://www.businessht.com.tr/piyasal...e-notunu-verdi

5. Herkes sağa bakarken, Trump sola bakıyor. Trump, ters adam.

https://twitter.com/EconguyRosie

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12

Erdoğan "cambaza bak"mamış yandaşa göre...

Epey oluyor bu fotoğrafa...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Tahmin ettiğimiz gibi Fitch'in en olumsuz değerlendirmesi bile TL ye daha fazla değer kaybettirmedi.

İlk anda kur biraz yükseldi. Sonra 4,83 civarlarında haftayı kapattı.

Pazartesi terso olabilir piyasalar.

İyi hafta sonları.

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Ben mi birşeyler kaçırıyorum anlamıyorum..Fitch notumuzu durağandan negatife indirse daha fazla ne olabilir ki..zaten çukurun dibindeyiz..böyle bir indirim gelmese daha fazla mı giriş olacak ülkeye, sanmıyorum..ha denirse ki bir kademe daha aşağısı olabilir..o neresi bilmiyorum ama zaten çöp durumundayız, değil mi?

Neyse DXY 95 üzerine attı yine kendini..doların güçlenmesi bence Fitch kararından daha önemli..gerçekler satılsada doların güçlendiği durumlarda fazla uzun sürmez kanaatindeyim..
    Walla hala ısrarlıyım..bu Fitch kararının etkilerini hala anlayamadım..durağandan negatife çevirdide ne oldu..

DXY 94.68 , -%0,14 de..

Sayfa 375/777 İlkİlk ... 275325365373374375376377385425475 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •