Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
1 ay öncesine kadar ekonomistler dolardaki yükselişi enflasyonu yorumlarken pek çoğu faiz artmalı derdi şimdi ise faiz artışı çözüm değil mb gerekeni yaptı sıra mali politikalarda faiz çok yüksek nereye kadar faiz artacak şeklinde adeta ezberlenmiş yorum yapıyorlar reel faizi enflasyonu takan yok tıpkı şunun gibi bir düşünce tarzını savunuyorlar top ağaca sıkışmış bir sopa ile onu kurtarmak varken rüzgarın bir şekilde esip o topu kendiliğinden aşağı düşürüceğine inanılıyor ancak rüzgarın ne zaman eseceği rüzgar esene kadar topun zarar görüp görmeyeceği belli değil
Ben yorumcuların büyük kısmına olan güvenimi kaybettim. Onlarında ekmek parası derdi var sonuçta.
Ama bazı şeyler affedilmiyor. Son faiz artışına şart deyip sonrasında ama ekonomi çok yavaşlar diye yaptılar deyip aklamaları garip geliyor.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O egeli ben değilim
Anladığım kadarıyla benim gibi herkes mevduat tarafında olunca dolar hesabı yapmaya çalışıyor. Ancak şu yıl kur şöyleydi bugün böyle faiz o zaman buydu şimdi şu diyerek kendimizi kandırmaktan başka bir şey yapmıyoruz. Yabancı para enstrümanı doğru yerde al doğru yerde sat mantığı ile inanın son 2 yılda yatırımcısının ana paralarını ikiye katlamalarına olanak sağlamıştır. (Herhangi bir hesaplamaya dayanmamaktadır) Bu sebeple risk ve doğru karar alanlar kazandı ama alıp bekleyenler için yukarıdaki bahsettiğim hesaplama yapılabilir.
Saygılarımla.
TV de Yorumcu olanların hemen hemen hepsi aynı Kemal Derwish, Mehmet Şimşek vb gibi, çoğu şu anda bir yabancı bankanın maaşlı çalışanı olan kişiler.
Senin için iyi olanı söylemezler:
1) işverenleri ne diyorsa onu söyler
2) bir sonraki pozisyona yükseltilmek için her yalanı doğru gibi söyleyebilir
3) senin para kazanıp kazanmaman adamın umrunda bile değil
4) bonus almak veya jestiyon almak kısa vadede en önemli hedefleridir
5) paraya tapan insanlar sana neden karşılıksız bir iyilik yapsınlar
Dun Mert YILMAZ'a da denk geldim.
Onun da dedigi "2 cente dogru olan tepkilerde satim yaparim, su anda almam biraz daha asagilari gorecegiz."
Ancak su da bir gercek dolarin cikisini kaciranlar, oradaki kar kaybini kisa zamanda cikartmak istiyorlarsa Bist'e girmekten baska careleri yok.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer İmleri