Sayfa 376/777 İlkİlk ... 276326366374375376377378386426476 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 3,001 - 3,008 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Doğrudur sevgili Dr..TA uzmanı sensin..

Ancak ben DXY yükselişinin UV'ye kalacağını sanmıyorum..yukarıda kısa vade geliş gidişlerden sonra OV'de 100'e kadar bir yükseliş olacağını düşünüyorum..tabiki inşallah olmaz..bizim için yine sancılı olur..

Neyse 40-40, 50-50 artacak taper oranlarından, vergi indirimleri, faiz arttırımları, ECB vb..pek çok şey yazılabilir ama konu uzar..o yüzden Powell'dan bahsettiğin için sadece o konuyu ele alayım ..

Sen dedikten sonra baktım..Powell konuşmasında vergi indirimleri ve harcama artışlarının ekonomiyi en az 3 yıl destekleyebileceğinden bahsediyor..ABD ekonomisinin '' cyclical standpoint'' açısından iyi durumda olduğunu, FED açısından max. istihdam ve fiyat hedefinin tutturulduğundan bahsediyor..

Ancak uzun dönemde büyüme problemlerinin ve büyümenin ne kadar genele yayılabileceğinde bazı sıkıntılar olabileceğinden bahsediyor..ve buna bahsettiğin gibi risk olarak ticaret savaşlarını ekliyor..zaten Gund'la beraber FED'in UV'de yavaşlamak zorunda kalacağında hem fikirdik..ben şahsen önümüzdeki 6-12 ay arasında transatlantik devrilmedikten sonra faiz artışları konusunda pek yavaşlayacağını düşünmüyorum..tabi hızlanacak da demiyorum, normal temposunda gider sanırım..

Fazla uzatmayayım, şimdilik resim şöyle;

En son Atlanta FED'in 2. çeyrek büyümesi için verdiği tahmin 3,9..Haziran ayı CPI 2,9 ve çekirdek enflasyon 2,3..Görüldüğü gibi FED'in görünür gelecekte faiz artışlarını normal temposunda yapmaktan başka çaresi yok..saygılar..
    Koyuyla yazılı kısımları göz önünde bulundurarak hemen ilave edeyim..şayet önümüzdeki aylarda FED ticaret savaşları yüzünden faiz arttırmayı durdurursa, bence transatlantiğin devrilme riski güçleniyor demektir ve ciddi bir durumdur..en azından ben durumu o şekilde algılarım..

Sebebi ise globalde büyümenin düşmesi sonucu borçların nasıl çevrileceği sorunu ortaya çıkar..bu ise kısa vadede olmasa bile yine doları güvenli liman yapmaya yeter..

Siz bakmayın müzik, dans, eğlencenin devam ettirilme isteğine..ucuz bol para devrinden kalan iştahla kim zombi, kim zombi değil pek bilinmiyor şu sıralar..Koskocaman zombilerin varlığı, bulaşma etkisi, olabilir değil mi?

-Global debt has hit another high, climbing to $247 trillion in the first quarter of 2018, according to a report published Wednesday. Of that figure, the non-financial sector accounted for $186 trillion.

-The debt-to-GDP ratio has exceeded 318 percent, marking its first quarterly rise in two years.
    Global borçlar, global GDP'nin %318'ine dayanmış..bir ara hesap ederiz ancak bu borçların ödenebilmesi için genel anlamda her yıl belirli bir büyüme oranının tutturulması gereklidir..

Yoksa.....

2. günlük grafik de dolar

güncelleyip senaryo yaptım kendimce

bakalım tutacak mı ?

yanılma ve hata payı mahfuzdur.

tvc_77353942055f5af02f3b58f1222d38dd.jpg
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

3.  Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    günlük grafik de dolar

bakalım tutacak mı ?

Paylaşım için teşekkürler.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Cüneyt Başaran;

Kur yüksek. Hem de çok yüksek. Türk Lirası’nın son 2 yılda ABD Doları’na karşı değer kaybı 40’ı geçti. Enflasyondan arındırılmış olarak Türk Lirası’nın fiyat düzeyini ticaret yaptığı ülkelere göre karşılaştıran Reel Efektif Döviz Kur Endeksi hesaplanmaya başlandığı 2003 tarihinden beri hiç bu kadar düşük olmamış.
    GDP'ye oranla cari açığın %6'yı geçtiği bir ortamda reel efektif kur endeksi nasıl bu kadar düşük olabilir..biri bana anlatabilir mi?

Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    günlük grafik de dolar

bakalım tutacak mı ?

Kısaca acil tedbirler alınmaz ve büyüme sevdasından vazgeçilmezse makul senaryo olabilir..

6. Evet grafiklerle devam...
    DXY ağırlıklı senaryo UV trend şimdilik yukarı olsa da KV beklentim aşağıya gelmesi..

7. "Metodolojik farklılıklar ve diğer tutarsızlıklar nedeniyle, ABD ve İngiltere’nin her ikisi de bir diğeri ile ticaret fazlası rapor ediyor."

İster az gelişmiş, ister gelişmekte olan, isterse de gelişmiş bir ülke olsun, artık farketmiyor. Dünyanın herhangi bir köşesinde resmi istatistiklere güvenmek, büyük bir cesaret gerektiriyor.

https://twitter.com/LukeGromen/statu...91911164157952

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Yine nakitin kral olduğu bir döneme giriyoruz.

Eğer, nal bulmuş mağribi gibi atlamazsak bri şeyleri üzerine tabi.

Sabır ve metanet çok önemli.

Bundan önceki krizlerde hep yakalandım.

Birisinde bir daire kaybettim.

2001 de İstanbul'dan İzmire karayoluyla dönerken artı 50.000 dolar krediyle edindiğim Çukurova hisseleri o kadar hızla düştü ki panikten kalbim duracaktı.

Gecelik % 1500 faizin ağır baskısıyla elimden ne var ne yok sattım.

Anca borcumu kapatabildim.

Gene de o kadar rahatlamıştım ki.

Bir daha mı?

Tövbe.

Nakit kıraldır.

Bir kısmı "reel" imkan daha da iyidir...

Sayfa 376/777 İlkİlk ... 276326366374375376377378386426476 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •