Sayfa 377/1000 İlkİlk ... 277327367375376377378379387427477877 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 3,009 - 3,016 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1.  Alıntı Originally Posted by lionnes Yazıyı Oku
    2025 vadeli 2 tane bond var , aralarında 1 ay var sadece itfa tarihine , birisi şubat diğeri mart 2025.

getirileri hesapladım aşağı yukarı aynı çıkıyor ikisinde de itfa tarihinde anapara+toplam kupon. birisi kirli fiyat 87,5 , diğeri 100,6

https://sube.sekerbank.com.tr/web/se...kinesi.yatirim

bunlardan alsaydınız, vade sonuna tutamak kaydıyla hangisini alırdınız?
    güncel fiyatlarla;
    şubat vadeli sonuna kadar beklerseniz anaparaya : %33,5
    mart vadeli: %35,2

arada 1 ay farkı görmezden gelirseniz mart daha iyi

tabi eğer cok ciddi miktarda alıp vergi ödeyecekseniz kuponu yüksek olan için daha fazla vergi ödersiniz, o ayrıntıları da hesaba katmak gerekir.

2.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    güncel fiyatlarla;
    şubat vadeli sonuna kadar beklerseniz anaparaya : %33,5
    mart vadeli: %35,2

arada 1 ay farkı görmezden gelirseniz mart daha iyi

tabi eğer cok ciddi miktarda alıp vergi ödeyecekseniz kuponu yüksek olan için daha fazla vergi ödersiniz, o ayrıntıları da hesaba katmak gerekir.
    martaki yıllık faiz 7,5 görünüyor ancak hesaplama yapınca yıllık yüzde 5 civarı faiz çıkıyor sebebi nedir? kupon ödemeleri de 24,22 dolar oluyor, 1000 dolar için .. nasıl oluyor bu?

selamlar, buradaki ilk postum 10 sayfa geriye dönk okudum ama sayfalar whatapp chati gibi dolmuş. bilgiye ulaşamadım.
    100K $ lık şubat 25 vadeli TC hazine eurobondunu, iyi bir aracı kurum üzerinden satın aldım 2 hafta evvel.

1) MKK portalde eurobondu göremiyorum, sebebi euroclearda tutulması mı ?
    2) satın alırken bana riskin sadece TC nin moratoryum ilan etme riski olduğu belirtildi. ancak aracı kurum iflas eder ise, 100K$ ın tamamını nasıl alırım, nereye başvururum. katakulli olmaması için kayıtlarda nasıl bir kontrol mekanizmasını devlet işletir ve ben ne yapabilirim.
    saygılarımla

4. eskiden dutluktu buralar.. 4 günde bir yazı yazılırdı, bugün 4 sayfa yazılmış.

5. Şu eurobond olayını bir türlü anlayamadım. bilale anlatır gibi anlatabilecek varmı ? Elimdeki parayı 20.000 $ olarak baz alabilirsiniz

6. 20 bin dolar güzel para. ben olsam yastığımın altından çıkartmam her gece severim.

bereketli olsun...........

7. temenniz ve yorumunuz için teşekkürler. siz biliyorsanız eğer anlatabilirmisiniz bana ?

Alıntı Originally Posted by Hasan. Yazıyı Oku
    20 bin dolar güzel para. ben olsam yastığımın altından çıkartmam her gece severim.

bereketli olsun...........
    çalınmasına karşı ne yaparsınız ? yastık altı çözüm değil.

Sayfa 377/1000 İlkİlk ... 277327367375376377378379387427477877 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •