Sayfa 377/1023 İlkİlk ... 277327367375376377378379387427477877 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 3,009 - 3,016 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by ozziem Yazıyı Oku
    Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz? CB açık açık kimse anlamak istemese de bu sefer YAPMAYACAKSIN diyor. Açık net. Geçen yurtdışına çıktım arkamdan iş yapmışlar dedi. Yani anlamak istemeseniz de MB 4.50 ye kadar kabul edecek. Gelmesse oraya kadar faiz arttırmaığı durumda kardır diyecek. B,n ali nin açıklama gereğii yapar dedi, ama gereği nedir demedi. Her yöne çekilebilir bir açıklama.
    CB bu aciklamayi algi yaratmak icin yapiyor. Cunku sorumlulugu ve sucu yuklemesi gereken kisiler lazim ona. Simdiden boyle diyor ki eger TCMB faizleri artirirsa - ki bu tek basina cozum olamaz - sucu onlara atacak ve diyecek bana darbe yaptilar. CB nin klasik hareketidir bu. Suc hep baskasindadir. Bu konudada cok basarili. Adam FETO yu besledi buyuttu ulkeyi verdi sonra kendisini FETO dusmani eksi FETO dusmanlarini fetocu yapti ve buna buyuk bir kesimi inandirdi.

2.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Bu paralar dolayli ya da dogrudan yatirim amaciyla gelmedi icin kur uzerinde herhangi bir etkisi olmaz. Keza otellerin masraflarinin coguda doviz uzerinden.
    hangi masraflarının çoğu dolar üzerinden?

3. turizm bacasız sanayi ve trnin cari açık konusunda en kuvvetli kalemlerinden biri. bu forumda her gün yeni şeyler öğreniyoruz. ortalık birbirine girmezse bu sene rezervasyonlar dolu diye biliyorum ben.

http://dergipark.gov.tr/download/article-file/370709

4. Enerji. Otellerde en önemli dolar masrafı enerji.

Oteller güneş ve rüzgar enerjisi ile kendi elektriklerini üretebiliyor olsalardı en baştan tasarlanırken kar marjları daha yüksek olabilir.

Rantiyecilere otel inşaatı izni verirken bu şartla izin verilseydi zamanında ne iyi olurdu!

Alıntı Originally Posted by bitpire Yazıyı Oku
    hangi masraflarının çoğu dolar üzerinden?

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    kesinlikle katılıyorum. taşıma su ile değirmen dönmez.

cari açık devam ettiği sürece döviz sürekli yukarı gider.

yüksek faiz verip baskılarsın sonra tekrar yukarı gider.
    Yok ben daha çok FED'in yazın ve sonbaharda yapacağı 40-40, 50-50 kesintileri düşünüyorum..ben yabancı olsam yavaş yavaş voltayı almaya bakardım..

Tabi diğer etkenlerde var..bir kaç sayfa ötede bahsettim, tekrarlamayayım..

6. şu TÜSİAD ta ihracat yapmayanların hepsi topluca batsa ne mutlu olurum. En başta da TÜSİAD başkanı en büyük ithalatçı ve distribütor bizzat kendisi. ihracata bir gram faydası olmayan adamları büyük işadamı diye yutturuyorlar TÜSİAD ta.

Dövizde terste yakalandılar ithalatçı distribütör TUSİAD camiası. Hükümette inat edip TL faizi arttırmayınca döt gibi kaldılar. Döviz borçlanırken kime sordun TÜSİAD babaları? Kime sorduysan git ondan iste dövizi.

Faiz artışı falan yok. Başka kapıya naş naş.

Koç, Sabancı, ve Vesteli çıkarsan geriye kaç tane adam kalır ihracat yapan TÜSİAD ta? ve toplam ne kadarlık ihracat yapmış olurlar?

mesela Damat Ferit in ihracata direk ne faydası olmuş bugüne kadar?

mesela Erol Bilecik in ihracata direk ne faydası olmuş bugüne kadar?

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/e...imdir-40334031

http://www.erolbilecik.com/Ozgecmis

Dövizle borçlanmaya 'ince ayar' hazırlığı
    Ocak ayında Resmi Gazetede yayımlanan 2 Mayısta yürürlüğe girmesi beklenen Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda yapılan değişiklikte şimdi iş ve finans dünyası ince ayar bekliyor.

https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-411065

7. MB şok faiz artışı falan yapamaz.göstermelik artışlar doları daha da ateşler.

8. Faiz artışı falan yok. TUSİAD ın beleşçi ithalatçı distribütör tayfası topu diksin. yeter artık Türkiyeye verdikleri zarar.

ihracat yapmayanlar işadamıyım diye volta atıyorlar TÜSİAD ta.

Dövizin artmasından dolayı KOÇ SABANCI veya VESTEL in niye hiç sesi çıkmıyor. Çünkü bu adamlar ihracatçı. Döviz artsa adamlara daha iyi.

İthalatçı distribütör TUSİAD tayfası ise zır zır ağlıyor. beter olun.

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    MB şok faiz artışı falan yapamaz.göstermelik artışlar doları daha da ateşler.

Sayfa 377/1023 İlkİlk ... 277327367375376377378379387427477877 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •