Originally Posted by
md1
Çok detaylı araştırmasını yapmadım ama son 1 yılda düşüş öncesi en yüksek ile düşüş sonrası en yüksek arasında Brent -%34, AES -%44. Artış ve düşüşleri korele olsa da oranlarında büyük fark var. AES'in vadeli kağıtlardan oluşmasını neden olarak söylüyorlar. O yüzden mekanizmasını tam anlamadan girmek tehlikeli olabilir. Bir de bulundurduğu etf'ler, Brent'ten çok WTI'dan oluşuyor.
Ben de şimdi performans raporlarına baktım diğer senede hafif geçmiş. Buradan görülen Aes özel olarak başarılı ya da başarısız bir fon değil.
Ama en azından Ak portföy'ün sevdiğim tarafı enteresan fonlar çıkarıyorlar, ve çeşitliliği artırıyorlar. Hatta bildiğim kadarı ile petrol ile korele muadil başka bir fon yok bile yerli.
Petrole yatırım yapmak isteyen birinin bir yatırım fonu bulması bile iyi bir aşama.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri