Sayfa 377/7020 İlkİlk ... 2773273673753763773783793874274778771377 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 3,009 - 3,016 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Amerikali korku ve bilim kurgu yazari Ray Bradbury'nin dogum yil donumu (22 Agustos 1920)

"Sansliyiz ki onun gibi acayip kisiler cok SIK olmuyor. Onlarin bircogunu gec olmadan, daha tomurcukken nasil ayiklayacagimizi biliyoruz. Bir evi civisiz ve ahsapsiz insa edemezsin. Eger bir evin yapilmasini istemiyorsan, ahsap ve civileri sakla. Eger politik bakimdan mutsuz bir adam istemiyorsan, kaygilandiracak bir soruda ona iki bakis acisi verme, birini ver. Daha da iyisi verme. Birak savas gibi bir seyin var oldugunu unutsun. Eger Devlet yetersizse, havaleliyse ve vergi delisiyse, insanlarin Devlet uzerine endiselenmesindense birak boyle olsun. Huzur, Montag. Onlara yarismalar duzenle, en populer sarkilarin sozlerini, devletlerin baskentlerini veya Iowa'da gecen yil ne kadar misir yetistirildigini bilerek kazansinlar. Onlari patlamalarina neden olmayacak bilgilerle doldur, oyle lanet olasi "olaylarla" tika basa yap ki, kendilerini bilgileriyle gercekten "zeki" hissetsinler. Sonra dusunduklerini hissedecekler, hic kimildamadan hareket ettikleri hissine kapilacaklar ve mutlu olacaklar, cunku bu tur olaylar degismezler. Olaylarin baglantilarini kurmalari icin onlara felsefe veya sosyoloji gibi kaypak seyler verme. O zaman melankolik olurlar. Bugunlerde bir cok adamin yapabildigi gibi, TV duvarini ayirip tekrar birlestiren kisi, insani kaba, hayvansi hissettirmeden olculup bicilemeyecek olan evreni olcup bicmeye calisan kisiden daha mutludur. Biliyorum, ben denedim. Cehenneme kadar yolu var. Sen kuluplerini ve partilerini, akrobatlarini ve sihirbazlarini, gozupek adamlarini, jet arabalarini, motorsiklet helikopterlerini, seks ve eroini, otomatik refleksle yapilacak her seyi getir onlara." Fahrenheit 451

"Luckily, queer ones like her don't happen, often. We know how to nip most of them in the bud, early. You can't build a house without nails and wood. If you don't want a house built, hide the nails and wood. If you don't want a man unhappy politically, don't give him two sides to a question to worry him; give him one. Better yet, give him none. Let him forget there is such a thing as war. If the Government is inefficient, top-heavy, and tax-mad, better it be all those than that people worry over it. Peace, Montag. Give the people contests they win by remembering the words to more popular songs or the names of state capitals or how much corn Iowa grew last year. Cram them full of noncombustible data, chock them so damned full of 'facts' they feel stuffed, but absolutely `brilliant' with information. Then they'll feel they're thinking, they'll get a sense of motion without moving. And they'll be happy, because facts of that sort don't change. Don't give them any slippery stuff like philosophy or sociology to tie things up with. That way lies melancholy. Any man who can take a TV wall apart and put it back together again, and most men can nowadays, is happier than any man who tries to slide rule, measure, and equate the universe, which just won't be measured or equated without making man feel bestial and lonely. I know, I've tried it; to hell with it. So bring on your clubs and parties, your acrobats and magicians, your dare-devils, jet cars, motorcycle helicopters, your sex and heroin, more of everything to do with automatic reflex."

"Hayir, hic mutlu degildi. Mutlulugunu bir maske gibi takmisti. / No, non era felice. Egli portava la sua felicità come una maschera." Fahrenheit 451

Son düzenleme : Terraluna; 22-08-2017 saat: 17:46.

2. Italyan yazar Ignazio Silone'nin (Secondo Tranquilli) olum yil donumu (22 Agustos 1978)

"Gencligimde Arjantin'de bulundum. Orada Ispanyolundan kirmizi derilisine kadar her milletten koylulerle konustum; birbirimizi, sanki Fontamara'daymisiz gibi anlardik. Ama her pazar Italyan konsolugundan gelen bir sehirli ile konusurdum, birbirimizin sozlerinden hicbir sey anlamazdik." Fontamara

"In gioventù sono stato in Argentina, nella Pampa; parlavo con cafoni di tutte le razze, dagli spagnuoli agl'indii, e ci capivamo come se fossimo stati a Fontamara; ma con un italiano che veniva dalla città, ogni domenica, mandato dal consolato, parlavamo e non ci capivamo; anzi, spesso capivamo il contrario di quello che ci diceva."

Don Benedetto sararmis kagitlar arasinda Pietro Spina'nin kagidini buluyor ve: "Iste, Spina karsinizda!" diyerek okuyor:

"Ben yasamimda, durumlara, iliskilere ve maddi kosullara uyarak yasamak degil, tersine, sonucu ne olursa olsun, yasamimin her saatinde, hakli ve dogru buldugum seyler icin yasar, onlarin ugrunda mucadele etmek isterim." Sarap ve Ekmek

Don Benedetto cercòtra lecarte ingiallite dell'ultimo tema svolto a scuola, i fogli di Pietro Spina.

"Ecco qui Spina" disse. "Non vorrei vivere secondo le circostanze, l'ambiente e le convenzioni materiali, ma, senza curarmi delle conseguenze, vorrei vivere e lottare per quello che a me apparirà giusto e vero."

3. "Ask ve sehvet arasindaki fark nedir?"
    "Sen soyle," dedi Psikiyatrist Messerli ona.
    "Sehvet tedavi edilemez. Ask edilir."
    "Arzu bir hastalik degildir, Anna."
    "Degil midir?"

Jill Alexander Essbaum, Ev Hanimi

"What is the difference between love and lust?"
    "You tell me,"Doktor Messerli said to Anna.
    "Lust's incurable. Love isn't."
    "Desire isn't a disease, Anna."
    "Isn't it?"

4. Bakisiyla "ne kadar
    guzelsin" deyince,
    ben de guzel gordum
    kendimi,
    mutluydum.
    Yildizlara uzandim

gozlerinde
    beni yaratmasina
    izin verdim
    danslar ettim
    bana taktigi kanatlarimla.

masa masadir, sarapsa sarap
    sarap kadehin icinde, kadeh masanin ustunde.
    ben bir hayal.
    Hayallerin de otesinde
    bir hayalim simgesi.

Ona duymak istediklerini
    yasemin burcunun altinda
    asktan olen karincalari, anlatiyorum.
    yemin ediyorum,
    ustune sarap damlatilinca beyaz gullerin sarki soyledigine.

bir icadi denercesine
    bir yana bukuyorum basimi gulerken.
    yeniden yarattigi saskin vucudumla
    danslar ediyorum
    her kucaklayisinda.

Havva kaburgadan, Venus deniz kopugunden,
    Minerva Jove'un kafasindan.
    hepsi benden daha gercek.

ve,
    o bakmadiginda bana
    ararken yansimami
    tek gordugum,
    yitik bir resimden kalma
    duvardaki civi.

Wislawa Szymborska

5. "Ya asiksindir ya degilsindir. Ask bu dunyada belirgin olan, su goturmeyen tek sey. Sevginin pek çok cesidi var, tamam, ama hepsinde de "ya seviyorsun ya da sevmiyorsun" onermesi gecerli."Harper Lee, Tespih Agacinin Golgesinde

"Either you are or you aren't. Love's the only thing in this world that is unequivocal. There are different kinds of love, certainly, but it's a you-do or you-don't proposition with them all."

6. Akademi Odulu sahibi aktor, yapimci, seslendirme sanatcisi ve aktivist Morgan Freeman, SAG-AFTRA'nin en buyuk odulu olan kariyer basarisi ve insani basarisindan dolayi SAG Hayat Boyu Basari Oulu'nu kazandi. Freeman, 21 Ocak 2018 Pazar gunu TNT ve TBS'de canli yayınlanacak olan 24 Yillik Screen Actors Guild Awards'da sanatci birliginin en iyi odulunu alacak.

http://deadline.com/2017/08/morgan-f...17-1202153706/

7. Nerflix, Evangeline Lilly, Adam Scott ve Bridget Everett'in oynadigi komedi-gerilim Little Evil'in resmi fragmanini yayinladi.

Sayfa 377/7020 İlkİlk ... 2773273673753763773783793874274778771377 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •