Sayfa 377/378 İlkİlk ... 277327367375376377378 SonSon
Arama sonucu : 3021 madde; 3,009 - 3,016 arası.

Konu: ATATP - ATP Ticari Bilgisayar AŞ

1.  Alıntı Originally Posted by Eagle24 Yazıyı Oku
    Evet hocam Holding aliyor da benim anladigim kisa vade bakarsak halka arzdan kaynakli dogrudan Atatp ye girecek bir nakit girisi olmayacak ama uzun vade bakarsak istirak deger artisi gelecekte olumlu etkiler diye dusunuyorum.
    Siz nasil degerlendiriyorsunuz?

Kisisel gorusumdur.Kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir.Alan da satan da kendi bilir..
    Zaten %78 küsür holdingin, kendileri para koyuyor, şirketin yenı yatirimlar için hareket kabiliyeti artar diye düşünüyorum.
    Çok zaman aldı bu süreç, umarım yansıması da iyi olur.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

2. Gecmisteki bu sermaye artirimiyla ilgili haberleri arastirdigimda bu sermaye artirimiyla ilgili yapilmak istenenin ozetini su sekilde okuyorum.Forumda sirkete gecmisten ortakligi olup konuya daha hakim paydas/paydaslar varsa onlarda katki verirlerse sevinirim.

Benim anladigim ozet:

ATPGSYO nun bunyesinde bulunan ATAExpress in %1 lik payini 2022 de 7.1 milyon TL ile satin almis ve kalan %99 luk pay icin 705.9 milyon TL bedelle opsiyon hakki elde etmis.Bu opsiyon hakki 30 Haziran 2024 tarihine kadar gecerli denilmis ve sirket 07.06.2024 de spk basvurarak ATPGSYO nun pay satis surecini baslatmis.Bu sebepten dolayi opsiyon hakki sure gecmis olmasina ragmen devam ediyor diye yorumluyorum ve 2023 yilinda bunyesinde Tiklagelsin ve Fiyuu markalarini da barindiran Ataexpress e yapilan degerlemede yaklasik 1.5 milyar piyasa degeri belirlenmis.Yani 2023 yilindaki degerlemeye gore yari fiyatina bu markalara sahip olunmus olunuyor gun sonunda.

Atatp'ye finansal olarak ilk etapta olacagi katkisi da mevcutta 3.75 olan pd/dd rasyosu, defterdegerinin istirak satisindan kaynakli artacagi icin pd/dd rasyosunun dusecegidir diye yorumluyorum Sn Paydaslar..

Kisisel gorusumdur.Kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir.Alan da satan da kendi bilir..
    Son düzenleme : Eagle24; 31-05-2025 saat: 19:06.

3. AtaExpress icin gecmis kaplarda degerlemesine 1.5 milyar demistim.Son gelen finansallarinda %1 ine yaklasik 28 milyon deger verilmis.Buda demek oluyorki suanki ederi yaklasik 2.8 milyar.765 milyona %100 alinacak sirketin bugun piyasa degeri 2.8 milyar nerden bakarsan cok basarili bir is..

4.  Alıntı Originally Posted by Eagle24 Yazıyı Oku
    Gecmisteki bu sermaye artirimiyla ilgili haberleri arastirdigimda bu sermaye artirimiyla ilgili yapilmak istenenin ozetini su sekilde okuyorum.Forumda sirkete gecmisten ortakligi olup konuya daha hakim paydas/paydaslar varsa onlarda katki verirlerse sevinirim.

Benim anladigim ozet:

ATPGSYO nun bunyesinde bulunan ATAExpress in %1 lik payini 2022 de 7.1 milyon TL ile satin almis ve kalan %99 luk pay icin 705.9 milyon TL bedelle opsiyon hakki elde etmis.Bu opsiyon hakki 30 Haziran 2024 tarihine kadar gecerli denilmis ve sirket 07.06.2024 de spk basvurarak ATPGSYO nun pay satis surecini baslatmis.Bu sebepten dolayi opsiyon hakki sure gecmis olmasina ragmen devam ediyor diye yorumluyorum ve 2023 yilinda bunyesinde Tiklagelsin ve Fiyuu markalarini da barindiran Ataexpress e yapilan degerlemede yaklasik 1.5 milyar piyasa degeri belirlenmis.Yani 2023 yilindaki degerlemeye gore yari fiyatina bu markalara sahip olunmus olunuyor gun sonunda.

Atatp'ye finansal olarak ilk etapta olacagi katkisi da mevcutta 3.75 olan pd/dd rasyosu, defterdegerinin istirak satisindan kaynakli artacagi icin pd/dd rasyosunun dusecegidir diye yorumluyorum Sn Paydaslar..

Evet, opsiyonla işi sağlama almış şirket ve de SPK onayına kadar geçerli olacak şekilde anlaşmışlar.
    Şirket için çok büyük kazanım, güncel değeri hakkında bilgim yok ama işlem gerçekleştikten sonra şirket en kısa sürede bu varlık için bir değerleme yapmalı, o zaman gerçek değer ve potansiyel ortaya çıkacak.

Son genel kurulda bu kon sorulmuş zaten, senelerdi millet bekliyor bunu.

Genel kurul tutanağından.

“GSYO sürecindeki onay durumu nedir süreç ne zaman tamamlanır?â€

Şirket Genel Müdürü Ümit CİNALİ söz aldı;“Yatırımcılarımızı yoran uzun bir süreçteyiz. Ata Express nitelikli yatırımcı başvurusürecinde istenen tüm dokümanları SPK ile paylaştık, beklemedeyiz. Umarım güzel haberi enkısa sürede açıklarız.

5. O simdilik gozukmuyor yukarda paylastigim Ataexpress %1 lik kismi icin degeri (28 milyon) gorunuyor simdilik sadece Atatp finansalinda.

Sirkete mail attim.Hafta ici yanitlarlarsa burdan paylasirim detaylarini..

Attigim mail..

Merhabalar,

Atatp yatirimcisiyim ve uzun bir suredir onayi beklenen ATAGSYO Sermaye artirim onayi hakkinda ogrenmek istedigim bazi bilgiler var..

Su an ATATP nin %100 istiraki durumda olan ATAGSYO nun 65 milyon sermaye artirimini Ana ortak Ata Holding 765 milyon TL vererek satin almis durumda. Daha onceki aciklamalardan bildigimiz bu parayla AtaGSYO nun %1 ine sahip oldugu AtaExpressin geriye kalan paylari da satin alinarak AtaExpressin %100 satin alinmis olacakti gun sonunda..

Bu satin alma tamamlandiktan sonra ATAGSYO nun %52 payi Ataholding te %48 i Atatp de kalmis olacak. Peki yine gecmisteki Umit Cinali Bey in aciklamalarini hatirlarsak

1- Burada imtiyaz hakki Atatp de bulundugu icin ATAGSYO nun yonetim hakki ATATP de mi olmaya devam edecek?

2- 2025 1.ceyrek bilanconuzun Finansal Yatirim bolumu dip not 7 de gecen AtaExpressin %1 degeri yaklasik 28 milyon civarinda kaydedilmis. %100 u satin alindiktan sonra 2.8 milyarlik piyasa Ataexpress degeri, Atatp nin finansal tablosuna sadece istirak deger artisi olarak mi yansiyacak? Yoksa kontrolu elinde bulunduran Atatp nin bilanco ve gelir tablosuna ciro, favok, borc olarak detayli yansiyacak mi bundan sonraki surecte?

3- Atatp nin pd/dd rasyosuna etkisi nasil olacak guncel durumuna gore? Benim hesabim ozkaynaga Ataexpress 2.8 milyar piyasa degerinden satin alinan 765 milyon TL cikarilip Atatp nin %48 lik payi yani 900milyon-1milyar civari bir ozkaynak artisi olacak diye kabaca hesapliyorum. Bu hesap yontemi dogru mudur?

Yatirimciniz olarak soru isaretli olan yukarda bahsettigim sorularima yanit verirseniz cok sevinirim.

6. Yarın sabah muhtemelen şirketten KAP'a bildirim yapılır, orada bazı detaylar verirler belki.
    Ata Express'in bütünü şirkete geçince ATP bilançolarında ciro ve karlılıkta ne kadar katkı sağlayacağı, hangi hesap kalemlerine yansıyacağını belki açıklarlar.

7. Bu kadar beklentiyi de %1 yükselişle karşılaması olacak şey değil.

8. Şirketimizin 17.09.2024 tarihli özel durum açıklamasında belirtildiği üzere, bağlı ortaklığımız ATP Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin (Bağlı Ortaklık) Yönetim Kurulu'nun 10.12.2024 tarihli ve 2024/7 sayılı kararı uyarınca,
    • Bağlı Ortaklık'ın 60.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin 125.000.000 TL'ye çıkarılmasına,
    • Mevcut ortak ATP Yazılım ve Teknoloji A.Ş.'nin yeni pay alma hakkının tamamen nitelikli yatırımcılara satış amacıyla usulüne uygun olarak kısıtlanmasına,
    • SPK'nın ihraç belgesi başvurusunu onaylaması halinde; sermaye artırımı dolayısıyla çıkarılacak beheri 1 TL nominal değerli 65.000.000 adet (B) grubu payın nitelikli yatırımcılara satılmasına, nitelikli yatırımcının yapacağı 765.228.693 TL'lik ödemenin 65.000.000 TL'lik kısmının sermaye payı olarak, 700.228.693 TL'lik kısmının da emisyon primi olarak şirket hesaplarına aktarılmasına,

karar verilmiş ve bu kapsamda SPK'ya başvuru yapıldığı açıklanmıştı.Sermaye Piyasası Kurulu, ATP Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin sermaye artırımı ve nitelikli yatırımcıya pay ihracı başvurusunun onaylanmasına karar vermis olup işbu husus 30.05.2025 tarihli ve 2025/32 sayılı bültende yayımlanmıştır.Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Şirketten daha detaylı bir KAP beklerdik, bu kadar zamandır mücadele edip şirketi ucuza ediniyorsun, şirkete ne kadar katkı sağlayacak bilelim.

Sayfa 377/378 İlkİlk ... 277327367375376377378 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •