Yani bu adam yüzde onu topladım derken kaç lotum var diyor
Yani bu adam yüzde onu topladım derken kaç lotum var diyor
Mac fonunda da 35 milyon lot vardı.Eğere totalin yüzde onu samet ve oğlundaysa 135 milyon samet oğlu ve mac fonda
bu turgutun acil denetime sokulması lazımdı .koskoca gsdho ne hale getirdi.azınlık hisseyle hemde.bankası olan nadir holdinglerden biriydi. ülkenin ilk ve en büyük giyim sanayicileri grubuydu .bu turgut ve avaneleri mutlak azınlık % 10 lar falan o zaman şirketin yönetim imtiyazını ele geçirmişlerdi .adamın ilk işi bankayı satmak oldu .sonra gemici olcammmm bana ne bana ne gemici olcam ayaklara diretti gemici oldu şirketi mavetti .şirket şu an borsada tek herhalde defter değeri, altı işlem gören şirket holding.merdiven altı şirketşler bile defter değeri üzeri işlem görürken bu turgut mizz ler gibi kendine dünya kurmuş sahi bankanın parası ne oldu .bu derece çöküş sebebi hamişlememi .araştırışlıp izlenip gerekiyorsaki bize göre gerekiyor devlet tarafından kayyum denetimine girmeli yoksa bu turgut ve avaneleri belliki şirketi iice darmadann edecekler .
samet alı nın 6,14 payı var hesaplama 1 milyar tl sermaye üzerinden . kurul oncesı alınan paylar bildirim yapılmadığı için bilemıyoruz . sanırım oğlu yuzde bes sınırına gelmeden durdurdu alımı veya gectı ama bıldırm yapmadı . bızde tutanaklardan oğrendık bunu .
mac fonuna geldıgımızde son alım ıle 4,52 düzeyine çıkardı payını . 5 milyon daha alırsa haydar bey bildirm atar .
Asıl denetim, TY nin Park holding le yaptığı hşsse alım ve iade şartları üzerinde olmalı. Olay saraydan kız kaöırma olayımı acaba!?
Şirketin tamamı kendisinin olan hiç bir patron, şirketine 80 milyon dolara aldığı hisseleri 30 milyon dolara iade etme olasılığı oluşturan bir anlaşma yapar mı?
Gsdho önce 125 milyon dolarını faize 4 yıl faize verseydi, sonra 80 milyon doları
4 yıl faize verseydi, 8 yıllık bileşik faizle bugun gsdho nun ana parası ne kadar olurdu?..
Veya, Cinere ait Park holding bu kadar parayı bankalardan kredi olarak alsaydı, faizlerle kendisine maliyeti ne olurdu?
Borsada halka açık gsdho, önce 4 yılda 125 milyon dolara, sonrayı 4 yılda 80 milyon dolar vererek bünyesinde tutuğu silopi elektrik hisseleri üzerinden toplam ne kadar zarara uğratılmıştır?
Sonuç: borsada yüksek oranda halka açık gsdho nun varlığı, park holdinge peşkeş mi çekilmiş? Burdan bireysel faydalar sağlanmış mı?
burda bedelli ve temettu alımını dusmek lazım ama yınede nerden bakarsanzı bakın leş bir anlaşma . ve halen süreç nasıl bilemıyoruz . sözleşmede halka arzdan bahsedılıyor ama 2015 de ortaya atılan bu olayla ılgılı açıklama yok . hatta spk ya basvuru var mı yok mu ? o bellı değil . gsd sordum biz azınlık ortagıyız bılmıyoruz dıyor parkem ye soruyorum bızım değil diyor . park holdınge soruyorum kapı duvar gsd sorularına . kaç sefer aradım ama sıze donecegız dıyor ve tlf çıkmıyorlar
30 Haziran 2020 tarihinde yapılan yeni sözleşmeye göre GSD Holding A.Ş.’nin Silopi Elektrik Üretim A.Ş.’de kalan %9,60 paylarını eğer Şirket 31 Aralık 2024 tarihine kadar halka açılmaz ise opsiyon bedeli (geri satma hakkı bedeli) 30 Milyon ABD doları olarak belirlenmiştir.
Tutanaklarda samet ve oğlu yüzde 10 u geçti diye yazıyordu,mac fonda yüzde 4.5 sa demek ki 145 milyon lot sağlam ellerde.Kalır 435 milyon lot tahtacıda da bunun en az yarısı vardır.Piyasada yüzer gezer 150 200 milyon lot vardır bence.Aslında çok iyi bir olgu da şu ,turgut a karşı onun hareketlerini takip eden kıllandığında mahkemeye gidebilecek güçlü bir ortak var.Bu turgut un serbestçe at koşturmasına engel olur.2 gemi eklendi ,7 gemi 9 gemiye çıktı,yüzde otuz burdan kapasite artımı demektir,navlunlar son çeyrekte çok çok iyi,dolar 20 den 28 çıktı bu da yüzde 35 hasılatta artış demektir.her şey denizcilik karının lehine.2 gemi özsermayeye eklendi mi onu tam anlıayamadım.Şirketin tüm iştirakleri her zaman kar yazıyor.Borcu yok 35 milyon dolar keş parası var.Bence şirketin önü çok açık.
Yer İmleri