Lanet BISTin son yükselişinden çok az faydalandım. Ana sebep merkez bankasının 200 baz puan artıracağını tahmin edememem oldu. Mart dan beridir o kadar çok dayak yedimki, bu son %20 lik ve %6,6 lık düşüşlerden sonra sağlıklı düşünemez hale geldim. Piyasa kontrolum altında değil. Kendime gelemedim.
200 baz puan artışın sonrasında ise USDnin çok yükselmesine rağmen yinede BISTi tuttular. Dün ise USD yükselmedi.
Hiç bir hafta, BIST deki hareketlerde istikrar yok tutarlılık yok. Ayağınızı yere basamıyorsunuz. Yabancıların banka satışı ve sonrasında alışı, tekrar satışı, tekrar alışı, tekrar satışı...
her neyse...
DÜn işlem hacmi, son dönem ortalamanın üzerindeydi. Alış sağlamdı.
USD yükselişi dün durdu. Hangi sebeple durdu onu bilmiyorum, epeyde aşağı indi. Sürekli dayak yeyince, piyasaları takip etme isteği kalmıyor.
viop dan Çıkasınız geliyor.
Ben bu durumdaysam, BISTe son giren 500 bin kişinin halini siz düşünün. Kim bili kaçını kaybettik, şimdilik yeni girenler yerlerini dolduruyordur, çıkanlar anlaşılmıkyordur ama yıl sonu, önümüzdeki yıl zaiyat belli olur. Nereye düştük diyen çoktur.
abd trilyonu henüz çıkmadı, araf'da duruyor.
AB ise yeni trilyonlara hazırlık aşamasındalar. Ufaktan bişeyler çıkarıyorlar ve söylem ile dahada çıkarmak lazım diye beyanat veriyorlar.
Bugün BIST açısından işler yeşil gözüksede, 1 haftadır toplamda iyi yükseldi. İşler iyi diye bugün çok alıcı gelirse, küçük bir realizasyona girişebilirler.
Geçen vade sonu zorlama ile BISTi aşağı çekip long pozisyona geçen manipulatör grup hala malda. Bu grup sanıyorum fetö grubu olmalı. Malda oldukları için, çok kötü anlarda bile BIST bırakmıyorlar. Bu kısım sadece yüzeysel tahmindi.
---
ons altın şu an ek gelişmeler olmadığından, USD/AVRO seviyesine göre düşüp çıkıyor.
ons altında beklentim, abd de yeni trilyon çıktığı anda ons altın yukarı tepki verecektir. USD bolluğu ile negatif korelasyonlu. Bu tepkide short gitmeyi planlıyorum. Yanlız yeni trilyon paketi işi çok uzadı. Paketi beklemeyip arada bir iki kontratla vakit geçirebilirimde.
Yer İmleri