hayır arkadaşım, 372 milyon tl döviz yükümlülüğün üzerinde naktin var, burada önemli olan da zaten döviz borçların. döviz borçlarının 372 milyon tl üzerinde nakdin var ve bunu da zaten kkm yapmışsın, tl kredi borcunu da zaten kiralar ödüyor yani, kısa vade, yani bu yıl için tüm borcun da 2.5 milyar, hem yıl içinde kiralardan 2 milyar gelirim var diyorsun hem konut geliriden para gelecek diyorsun hem kasada 372 m tl fazla var diyorsun, vadeli mevduatta 1 milyar tl gördüm yanılmıyorsam, krediyi ödemek için vadeyi mi bozacak nedir? bunun ödeme planlaması zaten yapılmıştır da, illa açıkta temettüye gidecek olan bi 250 milyon vardır yani, atla deve değil ki.
şirketin yaptığı arbitrajı biz yapalım diyorum, arbitraj yapacak bir para varsa, temettüyü ödemediği için var, o zaman satsın malı mülkü arbitraj yapsın uzun vade borçları da, şirket yatırım yapabiliyorsa yapar, yoksa yatırım şansı, hissedarına ver işte 250 milyon tl de nasiplensin, nedir bu "verme sende kalsın" sevdası anlamıyorum gerçekten.
temettü verebiliyor muydu? evet verebiliyordu, vermedi çünkü arbitraj yapıp üç kuruş para kazanacak, ben kazanayım diyorum ver temettüyü de, şirket de kendisine kalan kısmıyla yapsın arbitraj mı yapacak, yatırım mı yapacak her neyse...
Yer İmleri