https://twitter.com/PeterLBrandt/sta...70596166184960
Buradaki hesap hakkinda ne dusunuyorsunuz.
Erkan Öz'ün tahminlerinden çok daha düşük tahminler..
Paul Tudor Jones on #gold: "...global M1 (money supply) suggests gold could rally to US$2,400 before it reaches valuations consistent with the lowest of the last three peaks in this valuation metric and US$6,700 if we went back to the 1980 extremes." #metals #mining $GDX $GDXJ
EXmKXpIXgAADyyd.jpg
ABD de şuana kadar basılan para miktarı 6.72 trilyon dolar.
ABD hazinesindeki ons altın miktarı 261,5 milyon ons.
Basılan para miktarıyla eldeki altının %100 eşitlenmesi için.
Ons fiyatının 26.000 dolar olması gerekmektedir.
Yani ons altın mevcut fiyatından 15,5 kat artması lazım.
1971 re kadar dolar altına bağlıydı sonra petro dolar sistemine geçildi bağ koptu. Altın ve doların bire bir bağıda kopmuş oldu. Bu kopukluk bazen dengelendi bazen açıldı. Tarihte 2 sefer dengelenmiş oran. Bu oran 2011 de %53 e kadar ulaştı.
Ons %53 oranına bile ulaşsa 13.500 dolar eder!
Ben de nacizane fikrimi yazayım.Ben uzun vadeli grafiğe bakarım.Yani trende.1100 dolardan trend yukarı döndü.Bu trend bozulana kadar altından vazgeçmem.Gümüşe gelince son bir yılda benim için baya hayal kırıklığı oldu.Altın gümüş rasyosu 100 ün altına gelene kadar alım yapmam ,oralara gelirse altından gümüşe geçerim,planım böyle.Yeni alım yapacak para kalmadı maalesef)))))Bütün para emtiada.
Altın gümüş rasyosu 18 Mart’ta 128 e gelmiş, gümüş oradan çok güzel bir tepki vermiş ve rasyo bugün 110. Yani rasyo yükseldiğinde gümüşe yatırım yapmak daha mantıklı değil mi?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bence değil.Ben o rasyonun 100 ün üstüne çıkacağına da zerre ihtimal vermiyordum çıktı.Gümüşte piyasa sığ, çok kolay oynanıyor.100 ün altına düşen rasyoda trend değişimine daha fazla güvenirim.Bence o rasyo 50 ye kadar gidecek.Altın piyasası kontratlarla falan baskılanamayacak kadar büyük,bir de artık millet altın işine uyandı,aşağı bassalar kaça basarlarsa bassınlar ordan fiziki talep gelir karşılayacak fiziki altın da yok.Gümüşte henüz halk uyanmadı ,fiziki talep de yok.
2002 de 250 dolar olan ons 2011 de 1900 dolar olmus..
1250 den baslayan bu trend de 7-8 senede boyle olur mu acaba??
Altinda daha yolun basinda olabilir miyiz??
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer İmleri