Sayfa 378/662 İlkİlk ... 278328368376377378379380388428478 ... SonSon
Arama sonucu : 5290 madde; 3,017 - 3,024 arası.

Konu: ISCTR - İş Bankası C

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Soooome-where o-ver the raaaain-boooow
    Gönderi
    4,385

2. Türk Eximbank, Uluslararası İslami Ticaret Finansman kuruluşu koordinatörlüğündeki bankalar konsorsiyumundan sendikasyon kredisi aldı

Türk Eximbank, İslam Kalkınma Bankası'na bağlı Uluslararası İslami Ticaret Finansman kuruluşu (ITFC) koordinatörlüğündeki bankalar konsorsiyumundan sendikasyon kredisi aldı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Türk Eximbank, ITFC koordinatörlüğündeki bankalar konsorsiyumundan 1 yıl vadeli 277 milyon dolar tutarında murabaha sendikasyon kaynağı temin etti. İşleme, Körfez bölgesinin önde gelen finansal kuruluşları katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney, bankanın istikrarlı fonlama yapısı oluşturmasının kurumsal strateji öncelikleri arasında yer aldığını bildirdi.

Türk Eximbank olarak 2023 yılının başından bu yana tahvil ihraçları, sendikasyon kredileri ve uluslar üstü kurumlardan sağlanan borçlanmalar dahil toplam 2,6 milyar dolar tutarında kaynak temin ettiklerini belirten Güney," İhracata dayalı büyüme stratejisine sahip olan ülkemiz için Türk ihracatçısına çeşitlendirilmiş kaynaklarımızla destek olmaya devam ediyor ve sağlanan murabaha sendikasyon işlemimizle finansal kapsayıcılığımızı artırarak faiz hassasiyeti bulunan ihracatçılarımıza uygun alternatif finansman imkânı sunuyoruz. İhracatçılarımıza uygun finansman imkânını sağlama konusunda ITFC'nin sağladığı iş birliği için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

3. Bakan Bolat: "Küresel hizmet ticaretinden aldığımız payı ise yüzde 2'ye yükseltmeyi hedefliyoruz

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, dünya ticareti içinde payı gittikçe artan hizmet ticaretinin Türkiye dış ticaretindeki payının ve öneminin de gittikçe arttığını belirterek, "Orta Vadeli Program (OVP) hedeflerimiz doğrultusunda hizmet ihracatımızı 2028'e kadar 200 milyar dolara çıkarmayı amaçlıyoruz." ifadesini kullandı.

Bolat, X sosyal medya platformundan, Türkiye İstatistik Kurumunun açıkladığı 2022 yılı uluslararası hizmet ticareti istatistiklerine ilişkin paylaşımda bulundu.

Dünya ticareti içinde payı gittikçe artan hizmet ticaretinin, Türkiye dış ticaretindeki payının ve öneminin de gittikçe arttığını belirten Bolat, "OVP hedeflerimiz doğrultusunda hizmet ihracatımızı 2028'e kadar 200 milyar dolara çıkarmayı amaçlıyoruz. Küresel hizmet ticaretinden aldığımız payı ise yüzde 2'ye yükseltmeyi hedefliyoruz." bilgisini verdi.

Bolat, bu önemin farkında olarak Bakanlığın merkez teşkilatında Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğünü kurduklarını ifade etti.

Hizmet ticaretine yönelik 4 mevzuat çalışması yaptıklarına dikkati çeken Bolat, şunları kaydetti:

"Taşımacılık, telekomünikasyon, bilgisayar ve bilgi hizmetleri başta olmak üzere hizmet ihracatımıza katkı sunan sektörlerimizi önemsiyor ve Bakanlık olarak destekliyoruz. 2021'de olduğu gibi 2022'de de hizmet ticaretinde dış ticaret fazlası veren hizmet ticareti sektörümüzün 'Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye' hedefimize katkı sağladığını görmekten memnuniyet duyuyoruz."

"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

(baskasinin calismasi)

5. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, ABD'de yatırımcılarla buluştu -AA

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, ABD'de yatırımcılarla buluştu

NEW YORK (AA) - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, New York'ta yatırımcılarla bir araya geldi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından 13. Türkiye Yatırım Konferansı düzenlendi.

Goldman Sachs ev sahipliğinde gerçekleşen konferansa, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, DEİK Başkanı Nail Olpak ve TAİK Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ'ın yanı sıra ABD ve Türkiye'den iş dünyası temsilcileri ile portföy yatırımcıları katıldı.

Yaklaşık bir saat süren toplantıda, Türkiye'nin ekonomik görünümüne ilişkin sunum yapıldı ve katılımcıların soruları yanıtlandı.

Türkiye'nin Orta Vadeli Programı'nın (OVP) anlatıldığı toplantıda, ülkedeki yatırım ortamı ve fırsatları ele alındı.

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın enflasyonun kontrol altına alınmasına yönelik politikalara tam desteği olduğu vurgulandı.

Toplantıda, para politikası sıkılaşmasının enflasyonu düşürmeye yardımcı olacağı kaydedilerek, mali disipline yönelik atılan adımlara değinildi.

6.  Alıntı Originally Posted by Depeche Mode Yazıyı Oku
    ülkedeki gercek enflasyon aslinda üstad enflasyonu
    memlekette herkes borsa uzmani
    bir ben anlamiyorum su isten
    cok gücüme gidiyor
    bende senin gibi yeniyim, zerre anlamıyorum
    öylesine az aldım, 5 sene sonra vedalaşırım

7. arkadaşlar bizim iş yerinde bir çocuk var yaklaşık 15 gün önce borsa henüz düzeltmeye başlamamışken yanıma geldi ve abi ben dün hisse aldım dedi. hayırlı olsun dedim ve hemen tüm porföyü boşalttım. şaka bir yana pazarcı mehmet amca, bakkal ahmet efendi, apartman görevlisi cafer, simitçi hayettin amca cümbür cemaat hisse almış durumdalar.. anlayan anladı.. yatırım tavsiyesi değildir....

Sayfa 378/662 İlkİlk ... 278328368376377378379380388428478 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •