Sayfa 379/989 İlkİlk ... 279329369377378379380381389429479879 ... SonSon
Arama sonucu : 7912 madde; 3,025 - 3,032 arası.

Konu: EGGUB - Ege Gübre

1.  Alıntı Originally Posted by bawer Yazıyı Oku
    Tlman'a bakıyorum, mülk hazinenin, özel sektöre işletme hakkı var sadece, Eggub devasa mülk tamamen şirketin malı ama bakıyorsunuz Tlman yatırımcısına iyi kar ettirmiş sene başından beri, gencolar bu konuda ne düşünürler acaba.
    128,3 Milyon faaliyet kârı var liman işletmesinden Ege Gübre'nin son çeyrekte, Trabzon Liman'ın ise 23,1 Milyon TL. Gelecek faaliyet kârı büyüme beklentisi de muhtemelen TLMAN'dan iyidir. Hadi diyelim gübre tarafı kârları aşağı çekiyor, biraz ondan negatif etkilensin de, EGGUB 7,96 PD/EFK ile fiyatlanırken TLMAN 13,26 PD/EFK ile fiyatlanıyor olması gelecek beklentileri dikkate aldığında makul ve mantıklı değil.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2. YPP eksi gibi gözüksede kasadaki paranın tamamı döviz yada KKM yaklaşık 10m dolardı sanirim...gelirleri dolar...her çeyrek eleman alınıyor...soruyorsun bilmiyorum diyor...davayla ilgili karşılık ayrıldı diyor ne kadar ayırdınız diyorum...bilmiyorum diyor...

SM-G780G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by miper Yazıyı Oku
    Ne dusunecekler...fiyata müdahale olduğunu dusunuyorsaniz şikayet edin diyorlar...spk ceza veriyormuş yakalayınca...yersen..siz rahatsiz degil misiniz diyorum gk da bilgilendirme yapildi diyor....

Yönetim kendi şirket hisselerinin sene başından beri bu enflasyonist ortamında değer kaybetmesini normal olduğuna inanıyorsa yapacak bir şey yok.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

4. Yatırımcı İlişkilerine zarar basan gübre faaliyetlerinin devamı hakkında şirketin nasıl bir insiyatifi ya da planlaması olduğu konusunda sorular sordum. Tenezzül edip cevap dahi vermediler ve SPK'ya şikayette bulundum bu umursamazlık karşısında. Bakalım bir sonuç çıkacak mı?
    Clausewitz

5. Bilse cevap verir de bilmez ki...o bilirse patron bilgiyi sizdirmis olur..yatirimci iliskilerinden birsey beklemeyin...gecen mahkeme kararini ben haber verdim...haberi yoktu bilgi vermezseniz sikayet edecegim dedim...ben 14.00 de aradim...14.34 de haber kapa dustu...
     Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Yatırımcı İlişkilerine zarar basan gübre faaliyetlerinin devamı hakkında şirketin nasıl bir insiyatifi ya da planlaması olduğu konusunda sorular sordum. Tenezzül edip cevap dahi vermediler ve SPK'ya şikayette bulundum bu umursamazlık karşısında. Bakalım bir sonuç çıkacak mı?

Alıntı Originally Posted by miper Yazıyı Oku
    Bilse cevap verir de bilmez ki...o bilirse patron bilgiyi sizdirmis olur..yatirimci iliskilerinden birsey beklemeyin...gecen mahkeme kararini ben haber verdim...haberi yoktu bilgi vermezseniz sikayet edecegim dedim...ben 14.00 de aradim...14.34 de haber kapa dustu...

Bu şirketin patronu şeref yoksunu bir adam.

Yatırımcının elinden hisse kapmak için şirketinin zarar etmesine bile razı olur.

Yıllardır öyle yapıyor zaten

Zarar gösteriyor
    Aslında şirket varlığı artıypr ama her zaman zararda nasıl oluyorsa…

Yıllarca baskıladı durdu pzevenk

Bunu 10 yıl boyunca yapınca bir akıllı tahtacı geldi oturdu hisselerin üstüne.

Aldı alacağını.

Ama patron ve tahtacı (yeni büyük tahtacı) kavgalılar

Patron tahtacıya da mal kaptırmak istemiyor
    Diğer yatırımcılara da

Tahtacı zararda ama umursamıyor
    Buradan çok daha büyük tahtaları yapıyor bu tahtacı

Spk’dan halka arz izni almaya gidebilen
    Halka arzlarda her türlü oyunları oynatabilen bir tahtacıdan bahsediyoruz

Ortalık karıştı yani

Patron boyun eğmek istemiyor

Bütün hisselerin kendisine ait olmasını istiyor
    Ve dışarıdaki her hisse patrona acı veriyor

Borsada bu şirkete şnanıp hisse alanlar da kazansın gibi bir mantığı yok Ahmet Gencerin

Herkes sktirolup gitsin de ben hisseleri toplayayım şirketin gerçek ederini öyle ortaya çıkartayım diyor.

Baba Recep Gencer bu Ahmet’i şirketin asaleten yönetim kurulu başkanı bile tapmadı yıllarca

Yani bu Ahmet Gencer haset içerisinde yaşayıp
    Haset içerisinde ömrünü tamamlamak istiyor.
    Başka da bi bok istemiyor açıkçası

Kendi holdinglerindeki adamları bile ege gübre hissesi alıp illallah demiş durumdalar.

Başkalarına hayrı dokunduğu zaman günaha gireceğini falan düşünüyor olabilir bu Ahmet Gencer

O nedenle Ahmet Gencer’e rağmen bu şirkete şnanıp başarısına ortak olmaya çalılıyoruz bir süredir.

Tahtacı da kolay pes edecek adam değil.
    O nedenle işler çıkmaza girmiş durumda.

Benim tahminim 2023’teyiz şu an, 2030 gibi ikisinden birisi pes eder.

Ahmet Gencer’in oğlu işin başına geçer.
    Diğer insanlarla yatırımcılarla barışık bir yönetim sergiler.

Şirketini şeffaf ve stratejik şekilde büyütür.

Herkesin şirketlerine inanan herkesin duasını alır.

Zaten çoğu hisse ailede oldupu için aile en başta ve en büyük hacimde olmak üzere tüm yatırımcılar da bundan nemalanır.

Tahtacı da nemalanır
    Ne sorun var ki

Zaten bi tahtacı gitse diğeri gelecek

Tahtacı her zaman olacak
    Tahtacıyı umursamayan şirketini parlatmaya çalışan nice patronlar var.

Darısı Ahmet Gencer’in başına
    Karakter olarak öyle bir iyilik yapacak insan değil ise eğer darısı oğlunun başına.

Tahtacıya da bir not : sevgili tahtacı çok çok uzın yıllardır bu hissedeyiz.
    Patrondan mı korkuyorsun anlayamadım ?
    Sen nice patronları dize getirmiş adamsın.

Bu patronda niye bu kasar takıldın anlayamadım ?

Dohol tahtasında kimseyi takmadığın günleri hatırla.

Yılda 25 milyon dolar kar edecek bu şirket daha limanı büyütmeden.

Nasıl oluyorsa 125 milyon dolar piyasa ederinde tutarsınız ?

Başka tahtacı gelir ve ortak olur bu hisseye sen de biliyorsun.

Sadece vinçleri satsan 100 milyon dolar eder.

Sadece arsayı satsan 100 milyon doları geçer

Sadece limanın betonuna 50 milyon dolar harcandı.

Bu liman kendisine ait.
    Bu kadar derin liman türkiyede kaç tane var

Kendi depolama alanı olan
    Dökme yük limanı olan

%66 kapasitesini büyütme izni onaylanmış olan.

Ben anlamıyorum harbiden anlamıyorum.

Abi bana kredi bulun hemen şirketi 250 milyon dolara almazsam namerdim.

Yatırımcı dostu da olurum.

Limanı genişletip optimizasyonları yapıp
    İhracatı bu kadar artırmak zorunda olan bu ülkede
    Bu şirketi 1.5 - 2 milyar dolarlık edere getirmeyeni öpsünler.

Bu nasıl bir değersizliktir inanamıyorum.

Her yıl 20 milyon dolar götüyle kar eden bir şirket bu.
    Normali 25

Teşvik alınca 30 milyon dolar aq

Ne garip bir adamlarsınız siz

Siz bu büyük resmi kimse görmeyecek mi sanıyorsunuz ?

Sizlere her ne müstehak ise onu diliyorum.
    Sonuna kadar müstehakkınıza kavuşmanız dileği ile.

Asla ytd

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Asla yatırım tavsiyesi değildir

7. Ertelenmiş Vergi Varlığı 296.657.303 TL (2023-1Ç)

Yıllıklandırılmış Net Kârı (643.262.715 TL)'nın % 46,11'i kadar. Bu rakam peyderpey de bir çırpıda da Gelir Tablosunda Ertelenmiş Vergi Geliri olarak yansıyabilir Net Dönem Kârı kalemine.

Maddi Duran Varlıkları 2 yılda (2023-1Ç) 464.499.790 TL'ye çıkmış (2021-1Ç) 311.052.769 TL'den. Bunun içerisinde yeni alım ya da yatırım dahil mi değil mi henüz bakmadım. Varsayalım hiç yeni yatırım da olmasın. 2 yılda artış % 49,33. Sadece TCMB verilerine göre 2 tarih arasındaki resmi TUİK enflasyonu bile % 142,54 civarında. Gayrı menkul artışlarının yanında devede kulak bu. Gerçek anlamda sahip olunan varlıkların değerini geçtim, sadece son 2 yıllık için Maddi Duran Varlık Yeniden değerlemesi yapsa ve bu TUIK oranında bile olsa, iki bilanço arasında oluşan bu artışı düşsek bile yine nerden baksan bir 450 Milyon TL'ye yakın Yeniden Değerleme Kârı oluşur. Sıfırdan mevcut Maddi Duran Varlıklara Reel anlamda Yeniden Değerleme yapılsa ne kadarlık bir artış sözkonusu olur hayal edebileniniz var mı?

Sayın Crux'ın yazdıklarının yanında devede kulak da bu rakamlar, ama bunlar bile gerçekleşe ve piyasa sadece bunu itibara alsa an itibariyle hisse fiyatının en az 2 katına filan çıkması lazım. Şirketin içerisindeki gizli değeri bir şekilde bir gün piyasa anlar.

Bu arada kim bu tahtacısı, madem bu kadar ipucu verdiniz sayın Crux?
    Clausewitz

8.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Ertelenmiş Vergi Varlığı 296.657.303 TL (2023-1Ç)

Yıllıklandırılmış Net Kârı (643.262.715 TL)'nın % 46,11'i kadar. Bu rakam peyderpey de bir çırpıda da Gelir Tablosunda Ertelenmiş Vergi Geliri olarak yansıyabilir Net Dönem Kârı kalemine.

Maddi Duran Varlıkları 2 yılda (2023-1Ç) 464.499.790 TL'ye çıkmış (2021-1Ç) 311.052.769 TL'den. Bunun içerisinde yeni alım ya da yatırım dahil mi değil mi henüz bakmadım. Varsayalım hiç yeni yatırım da olmasın. 2 yılda artış % 49,33. Sadece TCMB verilerine göre 2 tarih arasındaki resmi TUİK enflasyonu bile % 142,54 civarında. Gayrı menkul artışlarının yanında devede kulak bu. Gerçek anlamda sahip olunan varlıkların değerini geçtim, sadece son 2 yıllık için Maddi Duran Varlık Yeniden değerlemesi yapsa ve bu TUIK oranında bile olsa, iki bilanço arasında oluşan bu artışı düşsek bile yine nerden baksan bir 450 Milyon TL'ye yakın Yeniden Değerleme Kârı oluşur. Sıfırdan mevcut Maddi Duran Varlıklara Reel anlamda Yeniden Değerleme yapılsa ne kadarlık bir artış sözkonusu olur hayal edebileniniz var mı?

Sayın Crux'ın yazdıklarının yanında devede kulak da bu rakamlar, ama bunlar bile gerçekleşe ve piyasa sadece bunu itibara alsa an itibariyle hisse fiyatının en az 2 katına filan çıkması lazım. Şirketin içerisindeki gizli değeri bir şekilde bir gün piyasa anlar.

Bu arada kim bu tahtacısı, madem bu kadar ipucu verdiniz sayın Crux?
    Yatırım teşvik belgesi kapsamında Alman Liebherr firmasından satın alınan 3.600.000 Euro
    tutarındaki tekerlekli liman vincimizin ithalatı Nisan ayı içinde tamamlanmıştır. Bununla
    birlikte konteyner elleçleme ve terminalcilik hizmetlerindeki büyüme projelerimiz
    çerçevesinde toplam bedeli 2.366.000 Euro olan iki adet RTG vincimizin de montaj işlemleri
    tamamlanmış olup kullanıma başlanılmıştır. Ayrıca 11.450.000 USD tutarında 1 adet SDS vinç
    ile 2 adet RTG vinci sipariş edilerek raporlama dönemi itibariyle 5.725.000 USD avans ödemesi
    yapılmıştır.
    2020 Ocak – Aralık döneminde yukarıda belirttiğimiz makine teçhizat yatırımlarımıza ilave
    olarak konteyner stok sahalarımızın genişletilmesi için 10.955.778.- TL. tutarında alt yapı
    yatırımı gerçekleştirilmiş olup, 2020 yılı sabit kıymet ve yenileme yatırımlarımızın toplamı
    64.170.000 TL.’na ulaşmıştır.(2020 Aralık faaliyet raporu)

Liman faaliyetlerimize yönelik konteyner elleçleme ve terminal hizmetlerimizdeki büyüme
    projelerimiz çerçevesinde son iki yılda 5.966.000 Euro ve 11.450.000 USD bedelli iskele
    vinçleri satın alınmış olup kurulumları tamamlanmıştır. (2021 Aralık faaliyet raporu)

Şirketimiz 2021 Ocak – Aralık döneminde vinç yatırımları haricinde ilave olarak 14.286.785 TL.
    sabit kıymet yenileme yatırımı gerçekleştirmiştir. (2021 Aralık faaliyet raporu)

31.12.2022 tarihi itibariyle sabit kıymetlerimiz, Vergi Usul Kanunu Geçici 32.Madde ve Vergi
    Usul Kanunu Mükerrer 298/Ç maddeleri kapsamında yeniden değerlemeye tabi tutulmuştur.
    Bu uygulama ile sabit kıymetlerimiz 1.546.502.000 TL değerlenmiş, 2022 yılı amortisman
    giderlerimizde de 118.018.000 TL artış meydana gelmiştir. (2022 Aralık faaliyet raporu)

Sayfa 379/989 İlkİlk ... 279329369377378379380381389429479879 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •