Originally Posted by
ABKA
Hisse işlemlerini az yapardım Zİraat yat. da hesap açtım.ama son zamanlarda epey işlem yapmaya başladım...Komisyon hissede onbinde 5 e kadar indi. (binde 0.5)
bu oran ,mesela hissede aylık ortalama 8-10 milyon hacim için sizce nasıl?
bir çok banka kökenli olmayan aracı kurumda hisse senetleri işlemleri için onbinde 1 alabilirsiniz. malum sıfır komisyonla işlem yaptıranı da var. bi de şu öneml, aracı kurumdaki paranız ( overall ) gün sonunda nerede hangi orandan değerlenecek repo mu bankalar arası para piyasası mı , aracı kurum o getiri üzerinden kaç puan kesecek o konu da , hesaptaki bakiye yüksek meblağ ise önemli olur. atıyorum onbinde bir komisyonla çalışıyorsunuzdur hesaptaki bakiyenizi gider kurum düşük faizle nemalandırır üstünden yüksek komisyon keser, diğeri onbinde 2.5 alır fakat parayı bankada nemalandırır , az keser komisyonu faiz getirisi üzerinden , onbinde 2.5 alan aracı kurum bu durumda daha avantajlı olabilir.
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Yer İmleri