Sayfa 38/90 İlkİlk ... 2836373839404888 ... SonSon
Arama sonucu : 717 madde; 297 - 304 arası.

Konu: Neden temettü ödeyen sanayi şirketlerine ortak olmalıyız

1. Bence doğru olduğun nokta insanlara karlılığı ve sürdürebilirliği iyi analiz etmelerini vurgulaman. Ama şunu da eklemek lazım temettü bu işin kaymağıdır, motivasyon silahıdır. Temettüsü geliri iyi olduğu için şuan hisse fiyatına hiç bakmayan kişiler tanıyorum. Bence insanların tasarruflarının bir kısmını temettü alabileceği yatırıma yönlendirmek lazım. Borsanın hala oyun olduğu düşünülen, viop, varant, forex vs kaldıraçlı enstrümanlarda binlerce lirasını, tüm birikimini kaybeden çok kişi var.
    Temettü yatırımcılığı candır, teşvik edilmelidir.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2. Temettu yatirimcisiyla isimiz yok bunu yanlis anlayanlar temettu yatirimcisi.

Mesela temettu yatirimcisi olmam lazimsa gidip cimentolardan portfoy yapmaliyim diyorlar.

Aselsan niye almayasin froto niye almayasin

Mardinde yillarca bekleyen insanlar var yok mu yalan mi.

Bu adamlar temettu yatirimciliginin mantik ve mantalitesini anlamamis.kisiler.

Mardinin.neyini aldiniz oz sermayesi buyumuyor diyorsun.

Sen ne anlarsin ben temettucuyum diyor.

Gel bu isi sana anlatem diyorum yok sen kafa kariatiriyorsun diyor.

Ehee ne halin varsa gor ne yapayim
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

3. ne halin varsa gör, senle ve bir daha muhatap olmam. Engelliyorum ki salak saçma yazılarını da görmeyeyim
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

4.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    ne halin varsa gör, senle ve bir daha muhatap olmam. Engelliyorum ki salak saçma yazılarını da görmeyeyim
    noldu simdi anlamad noye buntepki

? Ben sizle.bu sekilde konusmuyorum
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

temettü...ne demek kar payı değilmi...o zaman temettü yatırımcılığı 1 numaradır.nitekim avrupa amerika daki şirketler temettü rakamlarına göre fiyatlanırlar...bizdeki temettü de dikkat edilecek husus şirketin yıllara göre temettü yle beraber her yıl kar artıyormu ? bu ne anlama geliyor? orta vadede şirketin büyük ortağı olma olasılığı..şu anda bu verilerde şirketler var aslında 7 bin tl deki bir şirket 1000 tl temettü verdi ve ağzım açıkta izledim..ve baktım temettü yü her yıl artırmış..bu durumda % de 1 i ortağı olan. her yıl temettüyü aynı şirkete yatırsa bir kaç yılda şirketin 10 da birine sahip demektir..aslında o şirket PSDC bunu yazmak istedim. çünkü 200 bin değerdeki bazı hisseler ancak bu şirket kadar temettü veriyor...yatırımcının bu ince noktayı anlaması için bu konuyu açtım..saygılar..
    kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

6. Psdc için erhanın yorumunu bekliyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7. ahh mahoo ahhh ah.

Tmm ogrenmek isteyen yatirimci seklinde gidecegim.

Maho hocam konuyu daha fazla acabilirmisiniz psdtc en yuksek temettuyu veriyor bu sirketin yukari yonde daha cok gidecegini gormemizi istemissiniz anladigim kadariyla.

Sonucta temettu demek kar payi demek kar payida guzel birse karin payi demek

Peki hocam kar olursa kar payida olur diyebilirmiyiz ?

O halde 1 numara kar payi mi yoksa kar mi ? Bu konuda kafam karistirdiniz benim.

Merak ettigim baska bir konuda su temettu aldiktan sonra bunlari lota cevirirsek ortaklik oranimiz artiyor.

O yuzden yuksek temettu hisselerine yatiralim ortaklik oranimiz hizla buyusin diye dusunmelisiniz demissiniz.

Bedelsiz verildigindede lotlarim 2 ye katlanoyor neredeyse bu mantikla orada ortaklik oranim daha cok artiyor bedelsizi alternatif olarak dusunmemiz yanlis mi

sayın erhanaçıkgöz1. sorularına hizla cevap verecem. evet psdtc yi örnek verdim. çünkü en yüksekte olan henüz bakir bir örnek..
    kar olursa kar payı olur diye bişey yoktur. ama şirket temettide cimri davranır parayı yatırıma çevirir.. burda şirket yatırım neticesini iyi karlı bir noktaya çekebilir, yada yatırım neticesi zarara dönüşebilir, yada şirket parayı bilerek yatırımcıyla paylaşmamak için yok eder. bu durumda bu üç seçenekte hem kar hem kar payı olmalıdır.
    temettüyü lota çevirmek bu yeni palazlanmış sermayesi düşük şirketlerde önem arzeder. o yüzden büyük ortak hayali oluşur. doğrusu her yıl bu tespit edilen karını artıran temettü veren şirkete alınan temettüyü eklemektir.
    yüksek temettü veren şirketler sermaye orantısına göre değerlendirimelidir. konya , karton, ege end, gibi şirketler bu kriterlere uymaz bizim aldığımız temettüleri bu şirketlere eklememiz devede kulak olmaz..
    bedelsiz artırımı temettüye alternatif olarak kabul etmek mümkün değildir...bedelsizde ortaklık oranı değişmez..bedelsiz spekülatik bir durumdur. yüksek oranda bölünen bir şirket spklatif olarak anormal rakamlara ulaştığından yaklaşık 10 yıl reel olarak yatırımcısına kazanç sağlaması zordur..
    sonuç olarak birde başımdan geçen bir olayı anlatayım.
    yıllar önce karaköyde yaşlı bir amca belediye otobüsüne binerken yardım etmek için elindekileri tutmam icap etti.. ama elindekileri sıkı bir şekilde tutttu o şekilde yan yana oturduk.. sohbet başladığında elindekilerin ecyatırım hisseleri olduğunu ve yıllık temettülerini almaya gittiğini söyledi..10 yıl önce senetleri çok cüzi bir rakama almıştı ve aldığı temettü miktarı o zaman 1 daire parasına eşdeğerdi.....işte şu anda eczacılardan aynı olayı yakalayabilirmiyiz? mümkün değil sermaye düşüktü yeni palazlanıyordu...işte o yüzden konya, ege end, karton,boş fren..gibi yüksek temettü şirketlerin zamanı bitmiştir. bunlar ancak sermaye artırıyorum dediğinde speklatif bir hareket yapıp söneceklerdir..
    o yüzden dayanamadım PSDTC nin küçük sermayede küçük rakamlarda 1000 tl verdiğini görünce her yıl karını ve temettü miktarını artırarak geldiğini farkettim yazmak için kendimi borçlu hissetim...sorduğunuz sorulardan cevapları aldığınızı sanıyorum..birde diğer yatırımcılarıda biraz atdınlattıysam ne mutlu bana saygılar herkese..
    kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 38/90 İlkİlk ... 2836373839404888 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •