Sayfa 380/1000 İlkİlk ... 280330370378379380381382390430480880 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 3,033 - 3,040 arası.

Konu: Viop - XXVI

1. Merhabalar, öncelikle herkese hayırlı günler dilerim. Fazla vaktinizi almadan kendimi kısaca ifade edip paylaşımlarıma devam etmek istiyorum.

Sıfırdan ticarete atılmış kendi tırnaklarıyla kazıyarak sermayesini sıfırdan inşaa etmiş hem alaylı hem mektepli profosyönel bir borsacıyım, hayatım boyunca borsacılık dışında bir meslek icraa etmedim. 2004 yılından bugüne fiktiv işlemlerin nispeten zor gerçek derinliğin olduğu yerli/yabancı bir çok enstrümanda ticaret yapıyorum. Şahsıma ait Facebook, Twitter İnstagram gibi sosyal hesabım hiç olmadı bugüne kadar finansal sayfalarda paylaşım dahi yapmadım ancak hem sosyal medyayı ve finansal forumları sık sık takip eder piyasanın genel nabzını tutmaya çalışırım. Son bir yıldır BİST ve VİOP ta dönen mizansenler artık çok aleni ve insanların gözlerinin içine baka baka insanları salak yerine koyarak gerçekleşmeye başladı artık ilgili durumun bir sonraki aşaması yatırımcıları tehdit ederek zorla pozisyon kapattırmaya kadar gidecek gibi duruyor tabi bu dediğim espri olsada insan acaba demeden edemiyor. Buna dair bir çok örnek verebilirim ilerleyen paylaşımlarımda vereceğimde. Keza geçen hafta şişe cam spot hisse senedi ve vadeli pay kontratlarında gerçekleştiğine inandığım ve delillerle kamu oyuyla paylaştığım manipülasyon hakkında paylaşım yapmıştım. Şüphelilerin daha önce icra ettiği bunun gibi daha nice maymunluklara şahit oldum ve mağdur oldum ancak Şişe Cam da yaşanan olay artık şahsım adına bardağın taştığı son nokta oldu. Biz küçük/orta/büyük yatırımcılar birer yağmur damlası olabiliriz ancak kenetlenirsek bir sele dönüşebileceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bu haklı davada sizlerinde desteğini rica ediyorum keza bu davadan zaferle ayrıldığımız takdirde emsal bir karar olacaktır ve tüm sonuçları tüm yatırımcıların menfaatine olacaktır.

22 Ekim tarihinde İstanbul Cumhuriyet Baş Savcılığına şüpheliler hakkında suç duyurumu gerçekleştirdim. Üstünü basarak tekrarlıyorum "şüpheliler" forum yöneticilerinin mesajlarımı haksız suçlama nedeniyle tekrar silmemesini umud ediyorum. Savcı bey sağolsun konuya kısmen vakıftı dava ilgisini çekti soruşturmayı hemen başlattı. Umarım en yakın zamanda şüpheliler hakkında kamu davası açılacak akabinde bende şüpheliler hakkında maddi ve manevi tazminat davası açacağım ayrıca ilgili tarihlerde ilgili enstrümanlarda zarar görmüş/mağdur olmuş tüm yatırımcıların tazminat davasına dahil olabilmesi için gerekli desteği vereceğim.

Sizlerle savcılığa yaptığım suç duyurusu dilekçemi paylaşmakta bir beis görmüyorum. Olayı tüm teknik detaylarıyla anlatmaya çalıştım. İlgili olayda apaçık şekilde manipülasyon/nitelikli piyasa dolandırıcılığı suçu işlendiği aşikardır, sizde kısa bir araştırma yaparsanız yurtdışı piyasalarda yüzlerce kazanılmış türev piyasa dolandırıcılığı/manipülasyonu davası olduğunu göreceksiniz. Bu davanın sonucu ne olacak hep birlikte yaşayıp göreceğiz.

Ayrıca, 30 Eylül tarihinden bugüne neredeyse her gün SPK ve Cimere şikayette bulunuyorum, sizinde tahmin edeceğiniz üzere tüm başvuruların görmezden gelindi. Bir diğer suç duyurusunuda ayrıca yozlaşmış, yatırımcıyı koruması gerekirken bir kaç büyük manipülatörün iş ortağı olmuş SPK hakkında yakında Ankara Cumhuriyet Baş Savcılığına suç duyurusunda bulunacağımıda sizlerle paylaşmak isterim. Bir sonraki paylaşımımda dikkatimi çeken SPK ya ait şüpheli hareketleri ve savcılığa sunacağım dilekçemi paylaşacağım. Dava süreci başladığında bilirkişi ve uzmanların yapacakları incelemeler hiç şüphem yok ki SPK hakkındaki suçlamalarıma daha net ışık tutacaktır. SPK yöneticilerinin kamu yetkilerini kendi menfaatleri doğrultusunda su istimal ettiğini düşünüyorum ve bu konunun araştırılması için elimden geleni yapacağım.

Son olarak, size tüm iyi niyetimle şunu söylemek isterim ki tüm amacım zarar görmüş diğer tüm yatırımcılara destek olmak ve hepimizin işlem yaptığı BİST ve VİOP’un daha ahlaklı ve temiz bir piyasa olmasına katkıda bulunmaktır. Şahsıma taş atacak belden aşağı vuracaklar olacaktır. Haksız zarara uğratılmış güveni zedelenmiş insanların sesi olmaya çalışıyorum evet bende ilgili olayda hem kardan mahrum bırakıldım hemde maddi zarara uğratıldım. Batmışta olabilirdim ancak batmadım ne yaptığımı çok iyi biliyor ve son derece sakinim şişe cam tahtasında operasyonumu güzel bir karla tamamlayacağımdan ve hukuki mücadelemden de zaferle ayrılacağımdan hiç şüphem yok. Gerekirse 100 kere batar 101 kere de çıkarım benim mesleğim bu piyasadan belki 10larca tokat yemişliğim vardır ancak her zaman ayağa kalkmasını bildim. Bu açıdan dalga geçer üsluplarla hitap edecekseniz lütfen hiç etmeyin keza bu şekilde taş atanlara ben cevap vermeyeceğim çünkü beni incitemez yolumdan döndüremezsiniz ancak ilgilli olayda yara almış eminim bir çok insan vardır, insanları üzmeye kalbini kırmaya umudumu kaybettirmeye hakkınız yok
    https://twitter.com/boldpilot7771
    Yazdıklarım ve paylaşımlarım yatırım tavsiyesi değildir.

2. Olayın teknik açıklamasını deliller ile yaptım. Dilekçemi ve eklediğim eklere göz atarsanız olayın iç yüzünü daha iyi anlayacaksınız.

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA 22 Ekim 2020

MÜŞTEKİ:

ŞÜPHELİLER:
    SERMAYE PİYASASI KURULU, BORSA İSTANBUL A.Ş, ŞİŞE CAM A.Ş., İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş., İŞ BANK A.Ş, ŞİŞE CAM HİSSE SENEDİ VE ŞİŞE CAM HİSSE SENEDİ PAY VADELİ KONTRAT PİYASA YAPICI KURUM, KURULUŞ VE KİŞİLER

SUÇ:
    NİTELİKLİ PİYASA DOLANDIRICILIĞI(MANİPÜLASYON) ve İÇERİDEN ÖĞRENENLERİN TİCARETİ SUÇU.

HUKUKİ NEDENLER:
    6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu 106. Ve 107. Maddeleri.

DELİLLER, AÇIKLAMA, SONUÇ VE TALEP:

30 Eylül 2020 Borsa İstanbul 12:00-18:00 işlem saatleri arasında Şişe Cam A.Ş. hisse senedi, Şişe Cam Eylül ve Şişe Cam Ekim vadeli pay kontratlarında nitelikli piyasa dolandırıcılığı kısacası manipülasyon ve içerden bilgi alanların ticareti suçu işlenmiştir.

30 Eylül 2020, 12:00-18:00 Borsa İstanbul işlem saatleri arasında Şişe Cam hisse senedinde anlık olmayan (bir veya birkaç emir ile tüm satış kademelerinin bir anda satın alınması veya alış kademelerine bir anda satış yapılması gibi) kısacası anlık likidite sağlanamama bahanesi öne sürülemeyecek şekilde 6 saate yayılmış 80 kademe, yaklaşık %12 yükseliş hareketi yaşanmıştır. Şişe Cam hisse senedinin fiyatının yükselişine istinaden, Eylül vade Şişe Cam pay vadeli kontratı aynı miktarda yükseliş göstermiş Ekim vade pay kontratta ise alenen manipülasyon yapılmış ve adil fiyat likiditesi piyasa yapıcılar tarafından kasten ve fiilen sağlanmamıştır. 30 Eylül 2020 Eylül vade son günüdür, vade geçiş gününe istinaden en çok açık pozisyon sayısına sahip, en çok işlem gören ve en likit olan Ekim vadeli pay kontrat ise sadece 52 kademe, yaklaşık %7 yükseliş göstermiştir. Hisse senedi en yüksek 7.90TL fiyatından işlem görürken Ekim pay vadeli kontrat normal şartlarda taşıma maliyeti(faiz) dahil 7.90TL üzerinde (7.97-7.98) işlem görmesi gerekirken en yüksek 7.56 fiyatından trajikomik şekilde işlem görmesi sağlanarak manipüle edilmiştir. Kaldıraçlı piyasada yatırımcıların 1:10 kaldıraç oranında işlem yapabildiği göz önüne alındığında %6 gibi bir negatif teorik fiyat farkının işlenen nitelikli piyasa dolandırıcılığının ne ölçüde büyük olduğunun kanıtıdır. Piyasa yapıcılar/manipülatörler kasten ve fiilen 6 saat boyunca Ekim vadeli kontratta adil fiyatlardan işlemlerin gerçekleşmemesini sağlayarak Ekim Pay Vadeli Kontratta suni bir fiyat oluşumu sağlamıştır. Piyasa yapıcıların/Manipülatörlerin buradaki amacı 1 Ekim tarihinden önce Şişe Cam Ekim Pay Vadeli Kontratta uzun pozisyon satın almış olan yatırımcıların pozisyonlarını 1 Ekim tarihinden önce kapatmalarını engellemek ve yatırımcıları pozisyonlarına hapis ederek satın aldıkları pozisyonlarda yatırımcıları ilerleyen günlerde Şişe Cam hisse senedinde devam edecekleri manipülasyonla dayanak varlık Şişe Cam hisse senedi fiyatında gerçekleştirecekleri fiyat düşüşüne istinaden Ekim vadeli kontratta yaşanacak değer düşüşüyle yatırımcıları zarara sokmak ve kendi menfaatleri için haksız kazanç sağlamaktır. Keza Şişe Cam hisse senedi yatırımcılarının da hiçbir anlam veremediği şekilde 1 Ekim tarihinden itibaren 20 gün boyunca Şişe cam hisse senedinin dahil olduğu BİST30 endeksi 20 gün boyunca yükseliş trendi gösterirken Şişe Cam hisse senedi 20 gün boyunca suni/manipülatif fiyat hareketleriyle piyasadan negatif ayrıştırılmış ve yaklaşık %10 değer kaybetmiştir. Maddi zarara uğratılan yatırımcılar teminat tamamlama çağrılarına/margin call maruz bırakılarak zorla satın aldıkları pozisyonlar zararına sattırılmış kasten ve fiilen büyük zararlara uğratılmış hatta batırılmıştır. Manipülatörler nitelikli piyasa dolandırıcılığı suçu işlemiş ve haksız kazanç sağlamıştır.

30 Eylül Çarşamba günü Şişe Cam Ekim pay vadeli kontrat Şişe Cam hisse senedine göre yaklaşık %3 negatif teorik fiyat farkı ile kapanış yapmıştır. Manipülatörler hali hazırda kirli oyunlarını 1 Ekim tarihinden önce kurgulamış ve icra etmeye başlamıştır keza 1 Ekim Perşembe günü 30 Eylül Çarşamba işlem günü hiç yaşanmamış şekilde Şişe Cam hisse senedi güne yatırımcıların hiçbir anlam veremediği şekilde %3 düşüşle açılış yaparak Ekim vadeli kontratla teorik fiyat farkı tek hamlede piyasa yapıcılar tarafından eşitlenerek işlemlere devam edilmiştir. Sadece 1 Ekim tarihindeki sise cam hisse senedi açılış fiyatı dahi nitelikli piyasa dolandırıcılığının kısacası manipülasyonun ve içerden bilgi alanların ticareti suçunun organize ve planlı işlendiğinin kanıtıdır. Piyasa dolandırıcıları/Manipülatörler 1 Ekim Perşembe günü hisse senedinin açılış yapacağı fiyatı dahi önceden bilmektedir veya suç ortaklarıyla planlamıştır bu derece nitelikli bir piyasa dolandırıcılığının Borsa İstanbul’un en yüksek ağırlığa sahip ve en çok işlem gören hisse senedi ve hisse senedine dayalı türev varlıklarda yaşanması büyük bir utanç tablosudur. Sermaye Piyasası Kurulu ise yaşananlara 30 Eylül tarihinden bugüne şahsen yaptığım tüm şikayetlere kayıtsız kalmıştır. SPK, yüzeysel piyasa yapıcı yükümlülükleriyle manipülatörleri teşvik ve cesaretlendirmeye devam etmektedir. İşlenen suç nitelikli bir piyasa dolandırıcılığıdır, manipülasyon evrensel bir suçtur ve tanımı sabittir. Yatırımcılar piyasa yönüne ters pozisyon aldığında her zaman fazlasıyla zarar etmektedir ve bu zararın bilincindedir ancak bu olayda yatırımcılar doğru yönde pozisyon satın almış olmalarına rağmen kasten kar etmelerine engel olunmuş ve trajik bir kabus yaşamaya maruz bırakılmıştır. İşlenen suçlar yatırımcıların piyasaya güvenini zedelemekte ve kamuya büyük zarar vermektedir.

Diğer tüm yatırımcılar gibi şahsımda bu manipülasyonun bir kurbanı olmuş, 29/30 Eylül 2020 tarihlerinde Şişe Cam Ekim pay vadeli yükseliş kontratları satın almıştır. Şişe Cam hisse senedi 30 Eylül 2020 tarihinde en yüksek 7.90TL 7 Ekim 2020 tarihinde ise en düşük 6.69TL fiyatından işlem görmüştür. 30 Eylül 2020-7 Ekim 2020 tarihleri arasında şahsım maddi ve manevi zarara uğratılmıştır. Suçluların cezalandırılmasını ve haklarında nitelikli piyasa dolandırıcılığı kısaca manipülasyon ve içerden bilgi alanların ticareti suçlarından kamu davası açılmasını arz ederim. İlgili suçlardan zarar görmüş şahsımın da davaya suçlulardan maddi ve manevi tazminat davası açarak dahil olacağını bilginize sunarım.

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

3. Garan 7.60 dun
    Bugun 7.07
    Tek bir keyfi karar tek kisinin ulkeyi yonetmesi
    Baskanlik sistemi

4.  Alıntı Originally Posted by boldpilot777 Yazıyı Oku
    Olayın teknik açıklamasını deliller ile yaptım. Dilekçemi ve eklediğim eklere göz atarsanız olayın iç yüzünü daha iyi anlayacaksınız.
    Kolay gelsin.

Bence dilekçene ilgili günlerde MKK dan alınacak ana ortakların alım satım işlemlerini de ekle, birleşme sırasında %51 lik pay oranının altına inerse İş Bankası'nın birleşmeyi onaylamayacağını içeren KAP açıklamasını da bul ekle. Birleşme raporlarını da indir ekle.

Bir de Denizli Cam'da bir kaç kişinin birleşmeden haberi yokmuş zarar etmişler, onlar yardım etmekte istekli olabilir.

Senin dilekçeni ancak uzman ve tecrübeli trader anlar, bilirkişi vs de talep edebilirsin. Be hukukdan anlamam dışarıdan mantık yürütüyorum.

Kolay gelsin.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    biden seçilirse mb olağanüstü toplanıp faiz arttırır bence...hemen seçimin ertesi günü değil tabii o hafta içinde belki...diye düşünüyorum...biden seçilirse bela olur ülkemizin başına...sarı kafa ile düşe kalka idare ediyorduk bir şekilde...

6. 2 gün önce paykaşacaktım ancak cezalı olduğum için bugüne kısmet oldu.

SPOT30 görünüm.

[IMG][/IMG]

7.  Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    biden seçilirse mb olağanüstü toplanıp faiz arttırır bence...hemen seçimin ertesi günü değil tabii o hafta içinde belki...diye düşünüyorum...biden seçilirse bela olur ülkemizin başına...sarı kafa ile düşe kalka idare ediyorduk bir şekilde...
    Bizimkinden biden e sira gelir mi

8. bende sistemler teker teker sata geçiyor...

gazamız mübarek olsun...

üst vade ilk işlemi açtım 1,331 den shortları giydim...

Sayfa 380/1000 İlkİlk ... 280330370378379380381382390430480880 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •