-
Arjantin'in en buyuk yazarlarindan Julio Cortazar'in dogum yil donumu (26 Agustos 1914)

"Ne tuhaf, insanlar yatak yapmanin tipki yatak yapmak gibi, tokalasmanin her zaman tokalasmak gibi oldugunu, bir sardalye kutusu acmanin sonsuza dek ayni sardalye kutusunu acmak demeye geldigini sanirlar. Beri yandan her sey bir istisnaysa, diye dusunuyor Pierre, yipranmis mavi yatak ortusunu beceriksiz elleriyle duzeltirken. "Dun yagmur yagdi, bugun gune acti; dun icim kapanikti, bugun Michéle geliyor. Degismeyen tek sey su ki: Bu yatagi dunyada dogru durust duzeltemeyecegim." Onemi yok, kadinlar bekar odalarinin duzensizliğinden hoslanirlar, gulumseme firsati cikar onlara (dislerinin her biri anaclikla parlayarak), perdeleri duzeltir, sandalyelerin, cicek saksilarinin yerini degistirir, su masayi en isiksiz koseye koymak ancak senin aklina gelirdi, derler. Michele de buna benzer seyler soyleyecek buyuk bir olasilikla, ortada dolasan kitaplari, lambalari elleyecek, oradan alip oraya koyacak, Pierre de goz yumacak buna; yatagin ustune uzanmis yattigi ya da eski kanepeye gomulmus oturdugu yerden, bir halka Gauloise dumaninin arasından onu suzerek, onu isteyerek.â" Cinayeti Gordum

"Strange how people are under the impression that making a bed is exactly the same thing as making a bed, that to shake hands is always the same as shaking hands, that opening a can of sardines is to open the same can of sardines ad infinitum. But everything's an exception," Pierre is thinking, smoothing out the worn blue bedspread heavy- handedly. "Yesterday it rained, today there was sun, yesterday I was gloomy, today Michèle is coming. The only invariable is thatI'll never getthis bed to look decent." Not important, women enjoy disorderin a bachelor's room, they can smile(mother shining outfrom every tooth), they fix the curtains, change the location of achair or flowerpot, say to put this table where there isn't any light woldn't occur to anyone but you. Michèle will probably say things like that, walk about touching and moving books and lamps, and he'll let her, stretched out on the bed or humped down into the old sofa, watching her trough a wreath Gauloise smoke and wanting her."
-
Amerikali aktris, komedyen ve senarist Melissa McCarthy'nin dogum gunu (26 Agustos 1970)

-
Home Alone'nun (Evde Tek Basina) Kevin McCallister'i Macaulay Culkin'in dogum gunu (26 Agustos 1980)

-

Gogsun yeter benim yuregim icin,
kanatlarim yeter ozgurlugune.
Goge yukselecek benim agzimdan
senin can evinde uyuyan her sey.
Sendedir her gunun getirdigi dus.
Gelirsin ciy gibi tacyapraginda.
Yoklugunla surup kazarsin ufku.
Dalga gibi sonrasiz bir kacista
-

Dur, su pencereden suzulen isik da ne?
Evet, orasi dogru, Juliet de gunesi!
Yuksel ey guzel gunes, oldur su kiskanc ay'i,
Bak nasil da sararip soluvermis tanrica kederden
Sen ondan daha guzelsin diye. Kiskandigi icin vazgec ona bagliliktan,
Sayrili ve toydur bakirelik giysisi.Soytarilar giyer bunu ancak
Sen cikar bu giysileri, at uzerinden.
Kadinim benim, ah benim sevgilim bu!
Ne olur ah, bilseydin sevgilim oldugunu!
Konusuyor, ama bir sey de demiyor;
Ne cikar, anlatiyor ya gozleriyle
Karsilik verecegim ben de!
Amma da yuzsuzum, konustugu ben degilim ki!
Tum goklerin en guzel yildizlarindan ikisi,
Yalvariyorlar onun gozlerine isleri oldugundan:
Biz donunceye dek siz parildayin diye.
Gozleri gokte olsaydi, yildizlar da onun yuzunde,
Utandirirdi yildizlari yanaklarinin parlakligi,
Gün isiginin kandili utandirdigi gibi tipki.
Oyle parlak bir isik aglayani olurdu ki gozleri gokte,
Gece bitti sanarak kuslar civildasirdi.
Bak, nasil da dayamis yanagini eline !
Ah, eline giydigi eldiven olaydim da
Dokunaydim yanagina.
-
Sachs gozlerinin ustunden kizil tul gibi sarkan saclarini geriye ettı. "Senin kariyerin kanuni yaptirim uzerine, unutma.Intihar kanun disidir."
"Gunahtir da"diye cevap verdi adam. "Dakota Kizilderilileri, intihar edenlerin kendilerini astiklari agaci ebediyet boyunca yanlarinda suruklemek zorunda olduklarina inanir. Bu intihari onledi mi peki? Hayir. Sadece daha ufak agaclar kullandilar." Kemik Koleksiyoncusu

Sachs tossed the veil of red hair from her eyes and said, "Your career was law enforcement, remember. Suicide's illegal."
"It's a sin too," he responded. "The Dakota Indians believed that the ghosts of those who committed suicide had to drag around the tree they'd hanged themselves from for all eternity. Did that stop suicide? Nope. They just used small trees."
-
Italyan ressam Titian'in (Tiziano Vecellio) olum yil donumu (27 Agustos 1576)
Venere di Urbino (Venus of Urbino, 1538) Galleria degli Uffizi di Firenze.
-
17.yuzyil Ispanyol ressam Francisco de Zurbaran'in olum yil donumu (27 Agustos 1664)
Bicchiere d'acqua e una rosa (A Cup of Water and a Rose, 1634)
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri