Artan

277,75 10 18:10
54,45 10 18:10
291,50 10 18:10
11,78 9.99 18:10
39,64 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

19,17 -10 18:10
42,00 -9.99 18:10
58,85 -9.95 18:10
7,81 -9.92 18:10
100,00 -9.83 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

8.423.783.298,90 18:10
8.279.675.248,75 18:10
7.897.836.716,17 18:10
7.784.719.756,22 18:10
7.554.836.368,50 18:10
Tüm Hisseler

Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 383/1014 İlkİlk ... 283333373381382383384385393433483883 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 3,057 - 3,064 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Yurt dışında gayri menkul almak isteyenler O ülkenin tapu kanunlarını araştırsın.!!
    Örenğin;Türkiye de tapulu malınızın arz dan uzaya kadar alt ve üst hakkı sizindir(madenler hariç-pay alabiliyorsunuz.)

Ülkemizde tapulu arsanızın üzerinden gerilim hattı geçerse devlet üst hakkını sizden satın alır veya arsanızın bulunduğu yerden gaz hattı geçerse alt hakkını satın alır.
    İngiltere tapu sisteminde toprak sizin değildir sadece üzerindeki yapı sizindir.(toprağı kiralamış olursunuz)Türkiye de biz buna Örfü Belde diyoruz.

YTD
    Son düzenleme : iki gozum; 13-08-2017 saat: 18:48.

Ayrıca bi dip not düşeyim.
    Ülkemizde yeni moda çok katlı kule binalardan ofis veya ev alırken mutlaka tapu kütüğünün şerhler hanesinde (yazıyorsa) kaç yıl kullanım hakkınız olduğuna bakınız....!!

YTD

Bundan bir süre önce yazmış ve fikir rica etmiştim. Sağolsun sn. Emlak bir şeyler söylemişti.

Tekirdağ-Muratlı ya bağlı bir köyde bir evimiz ve 1,5 dönüm bir bahçemiz var. Ayrıca köyde hanımın ailesine bağlı bayağı büyük tarım arazileri var. Köyde doğalgaz bulundu. İlk santral , köye 4-5 km uzaklıkta bir yerde açıldı , bir Amerikan firması işletiyor ve 7/24 doğalgaz çıkartıyor. Yaklaşık 45 gün önce bu sefer köyün içinde , bizim eve sadece 100-150 metre uzaklıkta bir bahçeye ikinci kuleyi kurdular , sondajı yaptılar ve 1 haftadır 7/24 doğalgaz çıkartmaya başladılar. Bu sefer ki bir Türk firması. Eve o kadar yakın ki bir sağlık problemi olur mu diye çok endişeleniyorum. Allah korusun kanserojen etki varmı , gerçi santral sessiz çalışıyor, bir sıkıntı yok o konuda ama genede endişeliyim. Çocuk , hanım , anne-baba yazın en az 2-3 ay orada yaşıyor. Çok yakınımızda çıkan bahçenin sahibi , köy dışından birine ait olduğundan sanırım firmaya kiralanmış , ama ne kadara kiralanmış köyde kimse bilmiyor. Söylenilen , köyün altı, köy çevresi tamamen doğalgaz , petrol ve bor dolu olduğu. Güzelim yemyeşil köyün içinden her gün tırlarca makineler geliyor , gidiyor. Traktör seslerinin yerini tır lar aldı.

Sıra bizim bahçeye , arazilere ne zaman gelicek bilmiyoruz. Piyango mu vurdu , yoksa tam ayvayı mı yiyeceğiz bilemedim gerçekten. Hukuki danışmanlığa ciddi ihtiyacımız var. Ben ilk kulede 4-5 sene sonra bu işe bakarız diyordum ama olaylar o kadar hızlı gelişiyor ki , burnumuzun dibinde 45 günde adamlar önce kuleyi diktiler , sondaj yaptılar , sondaj esnasında köyde söylenen bazen sert kayalara denk geldiklerinde gürültü de çıkıyordu hafiften , ama doğalgaza eriştiler 1 hafta önce , kuleyi söktüler ve yer altında 1 haftadır çatır çatır doğalgaz çıkmaya başladı resmen.

Yukarıda kısaca yazdığım konuya benzer başına gelmiş bir forumdaş var mı acaba?
    Bize çok yakın olan arazi sahibi şehir dışında oturuyormuş ve köye gidip gelmiyor. Kiraya vermiş çok büyük ihtimal , çünkü acaba satmış mı diye tapudan soruşturmuş köy ahalisi ama sahibi değişmemiş , o yüzden kiralamış sanırım bahçesini. Geçen sene köydeki bütün bahçelere Amerikalı firma bir takım küçük direkler kazmış , numaralar vermiş. Hatta bazı köy sakinleri çifte ile kovalamış conileri
    Kiralama ile ilgili bize gelirlerse ne istemeliyiz , köylülerle konuşuyorum kimsenin fikri yok. Birörnek de yok ki , daire,dükkan olsa bakarsın , araştırırsın , kira çarpanına bakarsın falan , bir şey istersin. Ama bu durum çok farklı. Fikire ihtiyacım var gerçekten.

5.  Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    Bundan bir süre önce yazmış ve fikir rica etmiştim. Sağolsun sn. Emlak bir şeyler söylemişti.

Tekirdağ-Muratlı ya bağlı bir köyde bir evimiz ve 1,5 dönüm bir bahçemiz var. Ayrıca köyde hanımın ailesine bağlı bayağı büyük tarım arazileri var. Köyde doğalgaz bulundu. İlk santral , köye 4-5 km uzaklıkta bir yerde açıldı , bir Amerikan firması işletiyor ve 7/24 doğalgaz çıkartıyor. Yaklaşık 45 gün önce bu sefer köyün içinde , bizim eve sadece 100-150 metre uzaklıkta bir bahçeye ikinci kuleyi kurdular , sondajı yaptılar ve 1 haftadır 7/24 doğalgaz çıkartmaya başladılar. Bu sefer ki bir Türk firması. Eve o kadar yakın ki bir sağlık problemi olur mu diye çok endişeleniyorum. Allah korusun kanserojen etki varmı , gerçi santral sessiz çalışıyor, bir sıkıntı yok o konuda ama genede endişeliyim. Çocuk , hanım , anne-baba yazın en az 2-3 ay orada yaşıyor. Çok yakınımızda çıkan bahçenin sahibi , köy dışından birine ait olduğundan sanırım firmaya kiralanmış , ama ne kadara kiralanmış köyde kimse bilmiyor. Söylenilen , köyün altı, köy çevresi tamamen doğalgaz , petrol ve bor dolu olduğu. Güzelim yemyeşil köyün içinden her gün tırlarca makineler geliyor , gidiyor. Traktör seslerinin yerini tır lar aldı.

Sıra bizim bahçeye , arazilere ne zaman gelicek bilmiyoruz. Piyango mu vurdu , yoksa tam ayvayı mı yiyeceğiz bilemedim gerçekten. Hukuki danışmanlığa ciddi ihtiyacımız var. Ben ilk kulede 4-5 sene sonra bu işe bakarız diyordum ama olaylar o kadar hızlı gelişiyor ki , burnumuzun dibinde 45 günde adamlar önce kuleyi diktiler , sondaj yaptılar , sondaj esnasında köyde söylenen bazen sert kayalara denk geldiklerinde gürültü de çıkıyordu hafiften , ama doğalgaza eriştiler 1 hafta önce , kuleyi söktüler ve yer altında 1 haftadır çatır çatır doğalgaz çıkmaya başladı resmen.
    Bu doğalgaz balon gibi birşey yerin altında , senin araziye 100-150 m mesafede ise senin alttaki doğalgazı da emiyor olabilirler. Ben olsam tespit yaptırırdım.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    Yukarıda kısaca yazdığım konuya benzer başına gelmiş bir forumdaş var mı acaba?
    Bize çok yakın olan arazi sahibi şehir dışında oturuyormuş ve köye gidip gelmiyor. Kiraya vermiş çok büyük ihtimal , çünkü acaba satmış mı diye tapudan soruşturmuş köy ahalisi ama sahibi değişmemiş , o yüzden kiralamış sanırım bahçesini. Geçen sene köydeki bütün bahçelere Amerikalı firma bir takım küçük direkler kazmış , numaralar vermiş. Hatta bazı köy sakinleri çifte ile kovalamış conileri
    Kiralama ile ilgili bize gelirlerse ne istemeliyiz , köylülerle konuşuyorum kimsenin fikri yok. Birörnek de yok ki , daire,dükkan olsa bakarsın , araştırırsın , kira çarpanına bakarsın falan , bir şey istersin. Ama bu durum çok farklı. Fikire ihtiyacım var gerçekten.
    Belirli bir sahada, anlaşılan sizin arsanızın bulunduğu bölge dahil, doğal gaz arama ve çıkarma ruhsatı verilen özel işletmeler kamulaştırma kanunu kapsamında bedelini ödemek suretiyle rıza göstermeseniz dahi arsanızı kamulaştırabilir diye biliyorum. Teklif edilecek bedelin oldukça tatminkar olacağını da tahmin edebiliyorum. İnternetten "kamulaştırma mevzuatı" konusunda araştırma yapabilirsiniz.

7.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    sakami bu?

tutun fabrikasinda isci 15-20 odali evi Mercedes SUV i yi nasil aliyor? ABD de alamaz

banka borcuyla bile alamaz. Zaten burada fabrikalarda araplar zenciler birde alt seviyeden beyazlar calisiyor verecekleri 15 dolar para

hangi ulke bu? Almanya mi?
    Ben de konum veremiyorum senin gibi .[emoji2][emoji2][emoji2]

Ama Avrupa nın göbeğinde .

Dumanı tütüyor fabrikanın ileride dedim tütün nereden çıktı .

Amerika olunca unutmuşsun galiba

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Maden tekniği ile ilgili bilgi sahibi değilim. Adamlar önce 40-50 metre yüksekliğinde bir kule dikiyorlar. Sondaj yapmaya başlıyorlar. Daha sonra da o kuleyi söküyorlar. 1 hafta önce tatile gitmiştik ailecek. Kule vardı o esnada. Tatilden döndük , bizimkileri köy evimize bıraktım , kule yoktu. Ama adamlar non stop çalışıyorlar.
    rxpu bey , doğalgaz balon gibidir demişsiniz . Dediğiniz gibiyse , tek kule ile adamlar bütün köyün altındaki doğalgazı çekebilirlermi ? Adım hesabı ile ölçtüm aşağı yukarı 130-140 metre , sondaj yapılan yer karşımızdaki sokağın sonunda , bu meret sondajı yapılan yerin izdüşümünden devam etmiyor mu acaba? Bizim yan komşu 70 yaşlarında bir teyze , gitmiş 4 defa Muratlı Belediye başkanına şikayet etmiş ve başkan onlar bütün izinleri aldılar , yapacak bir şey yok gibi bir şeyler gevelemiş.
    Söylediğiniz tesbiti kim yapıyor acaba? Muratlı 25 bincivarında nüfusu olan Tekirdağın küçük bir ilçesi sonuçta. Ben Tekirdağ da bile böyle bir kurumun olduğunu zannetmiyorum aslında ya.

Sayfa 383/1014 İlkİlk ... 283333373381382383384385393433483883 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •