Size haftasonu başıma gelen garip bir olaydan bahsedeyim. Cuma öğleden sonra bir fon satışından param döndü. Normalde parayı nkolay bono almak için aktifbanka gönderecektim ancak bu işlemi unutkanlık sebebiyle 17:30 da fark ettim. Hemen tebden eft talimayı girmeyi denedim ancak eft saatini kaçırmışım. Ben de bari haftasonu tebde günlük vadeli olan marifetli hesaba atayım diyerek hesaplar arası transfer yaptım. Para o gece günlük vadeli marifetli hesapta yattı ancak faiz vermedi. Tutar da küçük bir tutar değil. Neyse heralde onun da saatini geçirdim diye düşünerek bari tebin ppfsi TKM fonunu aldım. Bu fon 7x24 alınıp satılabiliyor bankanın kendi fonu olduğu için. Cumartesi günü tkm fonu aldım ve fonlarım arasına geçti. Ancak şöyle bir durum oldu. Fon alınmış ancak kar/zarar bölümünde 200 tl zarar gözüküyor. Nasıl olur, para piyasası fonunun eksi yazdığı nerde görülmüş? Belki sistemsel hata vardır diye düşündüm satış ekranına girdim baya bildiğin zararına satış olacak. Yani durum şöyle gelişmiş, bana fonu satarken pazartesi günü açıklayacağı fiyattan satmış. Ben bankaya geri satarken ise cuma gününün kapanış fiyatından geri alıyor. Böylece ppfden zarar ediyorsun. Bu durumla ilk defa tebde karşılaştım. Garanti bankasında benzer işlemler yapabiliyordum, yani haftasonu garantinin ppflerini alıp satarak en azından aldığım fiyata satarak zarar etmiyordum, ancak teb bilerek ya da farkında olmadan sistemsel bir hata ile haftasonu alınan ppflerden size zarar yazdırıyor. İleri tarihli size satıp, geçmiş tarih fiyatı ile sizden geri alıyor. Bilgi amaçlı paylaşıyorum, ben yaptım siz yapmayın![]()
Yer İmleri