Sayfa 385/1078 İlkİlk ... 285335375383384385386387395435485885 ... SonSon
Arama sonucu : 8620 madde; 3,073 - 3,080 arası.

Konu: Sistem Takibi...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,048
     Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Ben bu konuda çok acemiyim...
    Peki üstad;
    o zaman bildiğin yerden sorayım.
    Şimdi son üç aylık takas bilgisine göre tahtanın %13 üne denk gelen rakam olan 2,565,640 lot işyatırım da bulunan A şahsına ait , öyle değilmi?
    Oysa bu hissenin halka açık olan kısmındaki rakam ise 38.609.216, lot
    nasıl oluyor bu ?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,048
     Alıntı Originally Posted by lutfu001 Yazıyı Oku
    Evet Selim bey dün akşam bilanço geldi 3-4 saat inceledik sonucunda adamlar biz bu parayı yiyeceğiz demişler onu anladık
    Sayın lutfu001; sizin uyuz eşşek düşeni kıracak gibi hareketler yapıyor sanırım bezdirmeye devam edecek önümüzdeki aylarda da biraz daha dişinizi sıkın derim. Aman dikkat

Grafikler ve Veriler Güncellenmiştir...

Temel Tabolar da güncellenmiştir...

NOT: Tabloların güncellenmesi için sayfayı yenileyin...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    Sayın lutfu001; sizin uyuz eşşek düşeni kıracak gibi hareketler yapıyor sanırım bezdirmeye devam edecek önümüzdeki aylarda da biraz daha dişinizi sıkın derim. Aman dikkat
    Kırdığı kadar kırmadığı kader

Ölmüş eşşek kurttan korkmazmış derler bende bunlardan korkmuyorum Selim bey, benim vaktim var onlar düşünsün
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    Peki üstad;
    o zaman bildiğin yerden sorayım.
    Şimdi son üç aylık takas bilgisine göre tahtanın %13 üne denk gelen rakam olan 2,565,640 lot işyatırım da bulunan A şahsına ait , öyle değilmi?
    Oysa bu hissenin halka açık olan kısmındaki rakam ise 38.609.216, lot
    nasıl oluyor bu ?
    O, girilen tarihler arasındaki yapılan işlemlerin hesabına göredir...

Yani o dönemde kim ne aldı ne sattı hepsi hesaplanır. Sonuçta bizim A şahsi ne işlem yaptı bu oranlanır ve sonuç bulunur...

Ben programcı olarak böyle yapardım. Onlar da öyle yapmışlardır...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,048
     Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    O, girilen tarihler arasındaki yapılan işlemlerin hesabına göredir...
    Yani o dönemde kim ne aldı ne sattı hepsi hesaplanır. Sonuçta bizim A şahsi ne işlem yaptı bu oranlanır ve sonuç bulunur...
    Ben programcı olarak böyle yapardım. Onlar da öyle yapmışlardır...
    Şimdi anladım...
    O zaman bizim takas diye baktığımız şey aslında hisseyi elinde bulunduranların durumunu izah etmez. Bu sonuç çıkıyor ortaya. Kaldı ki aynı şahıs birden fazla yatırım kuruluşunda hesap açmış olma ihtimali de var. Dolayısıyla hissenin kimin elinde olduğunu bulmak, çince bilmeyen birinin çince bulmaca çözmesine benziyor yahu

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,048
    Bu durumda ben şirketin %10 u elimde bulundursam dahi dışarıda kalan %90 ı 2 kere el değiştirse bile kaldı ki bu imkansız. A dan B ye, B den C ye, sonra tekrar C den A ya aynı fiyattan dahi olsa bizim baz aldığımız takasın hiç bir manası yok yanlış mı ?

Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    Bu durumda ben şirketin %10 u elimde bulundursam dahi dışarıda kalan %90 ı 2 kere el değiştirse bile kaldı ki bu imkansız. A dan B ye, B den C ye, sonra tekrar C den A ya aynı fiyattan dahi olsa bizim baz aldığımız takasın hiç bir manası yok yanlış mı ?
    Dediğim gibi ben fazla anlamam ama takaslar çok çok sıkı takip edilmezse faydadan çok zarar verir...

Mutlaka o gün alınanları takip edeceksin. T+2 işlem gününde bu şahsın aldıkları aynı kurumda kalmış mı? virmanlamış mı? bunu bulacaksın.

Virmanı parçalamış mı? bunu bulacaksın!?

Aynı gün senin dediğin gibi aktar dönder yapmış mı bunu anlaman lâzım.

Sonuçta tam takaslar bir yerde birikir gibi gösterip sabah kalktığında bir bakarsın takaslar allak bullak. Adam elindekiler 20 farklı kuruma parçalar. İşin içinden çık çıkabilirsen. Bir de aldı gibi gösterdiklerini de işin içine katınca kim nereye nereden gitti bulmak için kafayı yersin.

Fakat dürüst çalışan spek/patron bu hilelere başvurmuyor. Adam gibi alıyor ve elinde tutuyor. Ben takip etmediğim için fazla bilmem ama kendimi biliyorum: aldım ve elimde...

Sayfa 385/1078 İlkİlk ... 285335375383384385386387395435485885 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •