Sayın zübük zade@ ,bir tesadüf sonucu borsanın açılış kurdelası kesildiği gün oradaydım borsanın B sini bile bilmezdim İETT otobüsümüz oradan yani salıpazarından geçerken yol kesilmiş yola masalar kurulmuştu bizim otobüs bir sa at bekledi gitmeyince indim meğer borsacılarmış açılış yapacaklarmış maslarda kekler ,içecekler derken aleme girmiş olduk ona sor buna sor hiç kimse İMKB nedir bilmiyor belliki konuşan bir kaç kişi biliyor onlarada sokulamadık neyse tören bitti ama beni aldı bir merak yahu bunlar neydi kimdi ne yapmak istiyorlardı kalkınma falan diyorlardı ,o günden sonra en az profesörlerde dahil binlerce insana sordum yeminle hiç kimse hiç bir bilgi veremedi artık kelli felli aklı başında bir insan gördümmü hemen konuyu açıp soruyordum o insanlar oraya neye toplanmışlardı merakım her geçen gün arttı ,neyse bir gün Etiler civarında Amerika'da yaşarmış bir adama denk geldim o anlattı şirketlerin hisselerinin alınıp satıldığı yermiş ,peki nasıl kazanırız dedim az bucuk anlattı ,anladığım kadarıyla paranın kokusunu almış olduk kebap kokusu :) sonra oraya gidip gelmeye başladım ,kara tahtalarda tebeşirle işlem yapılıyordu bir kaç ay sonra birgün bir milyon lira işlem hacmi olunca herkes biri birini kucaklayıp boğazda yemeğe davet edip kutluyorlardı vay anasını bir milyon luk işlem kilometre taşı olmuştu ,neyse tam yirmi beş yıl alıp sattım çok paralar kazandım çok paralar kaybettim neticede sıfıra sıfır elde var sıfır oldum yani meğer halen öğrenememişmişim sonra bir gün internette bir yazı okudum o yazıyı yazandan allah razı olsun hayatım değişti ,bir çok arkadaşımı milyoner ettim kendimde iyi kazandım artık kaybetmiyordum ,kazanıyordum işin sırrını o yazıdan öğrendim . o yazıyı bir çok kereler paylaştım başka insanlarda kazansın istedim ,toprağa gömülüp gitsin istemedim hem bu ülke hem bu ülkenin insanları kazansın diye paylaştım .
paylaşmamın bir sebebide topluma olan borcumu ödemek isteğiydi çünkü bende bir yazı yazan insandan öğrenmiştim ,
sorunun cevabına gelincede ege ende 11 yıl takıldım aldırdığım insanlar ev araba yazlık aldılar o zaman kağıt 4 liraydı daha sonra 749 liraya kadar çıktı ve her yıl hatırı sayılır temettü verdi mesela bu yıl 2019 karından hisse başı 51 lira temettü açıkladı ,rüya gibi ve masal gibi değil mi neyse başını ağrıttık kusura bakma.
Ha bu arada o zaman sadece 17 şirket vardı ve onların çoğu battı ,santral holding ,rabak,metaş,çukurova elektrik ,kepez elektrik ,aymar vs ,kağıtlar on gün hiç bir neden olmadan tavan yapardı yani on gün üst üste tavan sonra bir on günde taban yapardı sürekli taban tam para kazanılacak günlermiş bilmediğimizden değerlendiremedik bu rutindi on gün tavan on gün taban o yılları yaşayan borsacılar çok iyi hatırlarlar 45 yaşındaki arkadaşlara bu masal yada hayal yada yalan gibi gelir,
aracı kurumlar ve İMKB yönetimi eskiden her gün gazetecileri çağırıp yalvarıyorlardı bize kibrit kutusu kadar yer ayırın diye
sonra bizi yer olmadığından dışarı attılar küçük yatırımcıyı içeride yirmi otuz ensesi kalın kalantor tipli adamlar kaldı sonra onlarda sığmadı salona onlarıda attılar ben sokak borsasını ilk kuran oldum bir limon sandığı üstünde salı pazarında senetlerimi elden alıp satmaya başladım sonra orası ana baba günü oldu yüzler ve binler dolup taştı sonra dijitalleşme başayınca artık oradan taşındılar bizde yok olmak zorunda kaldık o zamanki adı İMKB 100 dü şimdi BİST olmuşuz endekste şu an 97,792
bir hatıra olarak aklınızda kalabilir .ısctr 18 kuruştu petkim 18 kuruşa düşmüştü pınar süt 15 kuruştu aklımda kalmışlar tabi o günkü sermayeleriyle şimdi onları elinde tutabilenler varmı bilemiyorum ben tutamadım tutanlar inanın boğazda yalı alabilecek güçtedirler
Ha birde otosan anım var rahmetli VEHBİ KOÇ la şimdi froto olmuş o zaman sermayesi 75 bin liraydı kağıdın fişyatıda 1,25kuruştu en pahalı kağıtlardan biriydi ,bir gün bende hissesi olduğu için Taksimdeki Divan otelinde genel kurulu vardı ,katıldım sayın KOÇ geldi biz önceden biraz kek çay falan derken hiç unutmuyorum yeşim salonu adlı bir salona geçtik güzelim kırmızı kadife koltuklara oturduk KOÇ köhnemiş bir tahta masa ve tahta sandalyede tek başına oturdu oradan buradan konuştu neyse sona doğru yatırımcılardan bazıları sızlandı biraz temettü verin ve hep neden zarar ediyoruz dediler KOÇ biraz sabırlı olun zarar etmiyoruz sürekli yatırım yapıyoruz ben VEHBİ KOÇ olarak size şunu söyliyeyim ben hiç bir şirketimi zarar etmek için kurmadım bu benim amiral gemimdir ileride çok daha iyi paralar kazanacaksınız dedi eh şimdi ancak anlayabiliyoruz rahmetliyi ,neyse hikayeler çok yol uzun sonra devam ederiz
Son düzenleme : HORASANLI; 11-05-2020 saat: 19:00.
Sayın Horosanlı teşekkürler paylaşımınız için 👍 Sabır herşeyin ilacıdır. YTD
HORASANLI gardaş Erzurum Horasan li misin yoksa ..az önce dediğin kazanmana sebep o yazıyı paylaşsan da bir hayır işlesen çünkü biz ky ler her sekilde kaybediyoruz bu ramazan gunu o yazini paylaş ta öğrenelim sevap işlemiş olursun . .
Horosanlı abim teşekkür ederim paylaşım için şimdi iki şeyi merak ettim
1. İnternette okuduğunuz o paylaşım neydi bizimle paylaşırmınız
2. Acsel de en az egeenn kadar uzun durmayı düşünüyormusunuz
Erzurum Horasanlı değilim İran Horasanı var oraya gitmiştim insanlarının alçak gönüllülüğü ve doğasının bakirliği beni büyülemişti ,o gün aklıma geldi onu yazdım ,mesele o yazıyı yazmakta değil mesele o yazıyı uygulayabilmekte ben bütün paralarımı kaybettim aşım ve işim kalmadı battım bittim ,artık burada kaybettiklerimi buradan başka yerde de kazanamayacağımı biliyordum ama nasıl işte o yazı bana son şans oldu benim gibi maceracı atak birsinin uyması çok zordu ,ama başka çaremde yoktu çaresiz denedim ve kazanmakla kalmadık bir çok insanında kazanmasına vesile olduk ,hepsine helali hoş olsun.
dedim ya mesele uygulamada
Yer İmleri