Sayfa 388/1000 İlkİlk ... 288338378386387388389390398438488888 ... SonSon
Arama sonucu : 7995 madde; 3,097 - 3,104 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI II ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by mogola Yazıyı Oku
    İKİ güne ne alıyor bunlar böyle alım tarıhı neden cok uzun oluyor bazı fonlarda
    T+2 valör var satışta alıştı t+1
    Sanırım siz dün alış verdiniz sonra düşüyor diye iptal ettiniz emri?

2. bu gün itibarıyla hisse fon portföyümü yeniden yapılandırıyorum. bu zamana kadar ya tek başına tcd, bi ara da sadece acc şeklinde yatırım yaptım. aslında her ikisi de yanlıştı. zaten bir elin parmakları adedince popüler hisse fonu var. şu halde yapılabilecek en iyi şey, bu işe ayıraacağım parayı bu fonlar arasında paylaştırmak. değişken fonlara asla girmiyorum. neden derseniz onların da içlerinde hisse bulunuyor, ayrıca tahvillerden de olumlu veya olumsuz etkilenme söz konusu. o yüzden maksimum yüzde 50'yi hisse fonlara, kalanını da günlük likit fonlara ayırıp yoluma devam edeceğim.

3.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    Kotu oldu bu.ilginc bu kadar eksi yazmasi

SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Dedigim gibi tahmin Falan boş iş

Bu ortamda hangi hisse fonu ?
     Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    bu gün itibarıyla hisse fon portföyümü yeniden yapılandırıyorum. bu zamana kadar ya tek başına tcd, bi ara da sadece acc şeklinde yatırım yaptım. aslında her ikisi de yanlıştı. zaten bir elin parmakları adedince popüler hisse fonu var. şu halde yapılabilecek en iyi şey, bu işe ayıraacağım parayı bu fonlar arasında paylaştırmak. değişken fonlara asla girmiyorum. neden derseniz onların da içlerinde hisse bulunuyor, ayrıca tahvillerden de olumlu veya olumsuz etkilenme söz konusu. o yüzden maksimum yüzde 50'yi hisse fonlara, kalanını da günlük likit fonlara ayırıp yoluma devam edeceğim.

5. Endeksin direnç bölgesine geldiği haliyle hisse yoğun fonlardan çıkıp ACC gibi defansif fonlara geçme düşüncesi tam bir peri masalı olmuş. Ben EID'yi sattıktan sonra, endeks yaklaşık olarak aynı seviyelerde kalmasına rağmen sattığım fon kazandırmaya devam etmiş. Hem de ne etmiş: % 6.13. Ben % 12 kârla ayrılmıştım. Üstüne koy bunu, kaymaklı kadayıf.

Aynı süreçte ACC ise % 4.18 kazandırmış. Kötü mü değil, almadığım için onu da kazanamadım. PPF getirisiyle yetiniyorum. Kıssadan hisse, hisse yoğun fonları alacaksın, arkana yaslanıp puronu tüttüreceksin kardeşim.

Nokta...

6.  Alıntı Originally Posted by NewsTR Yazıyı Oku
    T+2 valör var satışta alıştı t+1
    Sanırım siz dün alış verdiniz sonra düşüyor diye iptal ettiniz emri?

dün alıyordu yanlışlıkla talimatı iptal ettim kaldı öyle dün alsaydı bu gun kar edecekti endex baktım 85000 lere düşünce almak istiyorum ama alış talımatı 2 gün sonra veriyor düşüşte nasıl ayarlıcam bilmiyorum o yuzden dün az para ile tekrar talimat verdim artık bakalım

7.  Alıntı Originally Posted by mogola Yazıyı Oku
    dün alıyordu yanlışlıkla talimatı iptal ettim kaldı öyle dün alsaydı bu gun kar edecekti endex baktım 85000 lere düşünce almak istiyorum ama alış talımatı 2 gün sonra veriyor düşüşte nasıl ayarlıcam bilmiyorum o yuzden dün az para ile tekrar talimat verdim artık bakalım
    Satışta bir farkı yok sadece 1 gün para boşta kalıyor, satışta t+1 günün fiyatını baz alıyor.
    Örnek bugün satış emri verdiniz bu akşam belirlenen yarınki fiyat üzerinden emriniz gerçekleşiyor sadece cuma günü paranız yatıyor.

8.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    Bu ortamda hangi hisse fonu ?

şu an hisse fona ayırdığım paramın yüzde 75'i tcd, yüzde 25'i de acc'de. Tcd'deki oranı yüzde 25'e çekip yerine 2 adet fon daha almayı düşünüyorum. bunu bu gün yapacağım diye bir şart yok. en kısa zamanda maksimum 4 adet hisse fonum olacak şekilde planlama yapıyorum. yani on liralık hisse fonum olacaksa 2 bbuçuk liralık 4 fonum olsun. böylece her gün fonların değişen performanslarından faydalanayım diye düşünüyorum. birisi eksi getirirken diğeri artı yazar mesela, yani gerekirse getiri biraz az olsun, ama dengeli olsun. böyle yapmayıp ful tcd alsam bir kaç gün performansı düşüp diğerleri yükselince sızlanabilirim. onu satıp performansı daha iyi olana geçerim, bu sefer de geçtiğim fon zayıflayıp tcd coşar, bu sefer de keşke ona geçmeseydim falan, bir kısır döngü arasında gidip geliriz. bu kısır döngüden kurtulacağım Allah'ın izniyle. takip listemizden uygun gördüğüm 4 fondan eşit olarak alırsam her çiçekten bal alan arı gibi olurum inşallah. sonrası da bereketli ve lezzetli bir bal olur. herkese bol kazançlar dilerim.

Sayfa 388/1000 İlkİlk ... 288338378386387388389390398438488888 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •