Carsamba arti acar endeks. Fitch falan hikaye artik. Zaten cop kredi notu
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Carsamba arti acar endeks. Fitch falan hikaye artik. Zaten cop kredi notu
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şerefine diyorsunuz da;
Yunanistan'ın , İtalya'nın kamu borcu Milli Gelirlerinin 3 katı, bizim ise milli gelirimizin yarısı. (kabaca)
Türkiye Cumhuriyeti Osmanlı'nın borcunu bile ödemiş notumuz ise saydıklarımızdan düşük.
Burada siyasi hedef olduğu açık.
Bundan 20 yıl önce dünyanın en büyük 10 bankası arasında hiç Çin bankası yoktu şimdi ise 5 tanesi Çin Bankası. Çin'e doğru mu yanlayalım isteniyor bilmiyorum.
Demem O ki Türkiye'ye yapılanlar basiretli davranışlar değil.
Kendi borçlarına baksınlar önce.
https://usdebtclock.org/
Not düştüğü zamanlarda genelde borsnin yukarı gittiğini gözlemliyoruz grafik bazlı baktığımızda ..
Çok sorun teşkil etmiyecektir...
Yabancı payı zaten 30 Lara indi ..ülke olarak çöpü ..
Ytd ..
İyi bayramlar
Kararın siyasi olduğu doğru ama yanlış bakış açısı sizinkisi. Şu anki yönetimin dengesizligine, yönetim zaafiyetine, yanlış ekonomik politikalarına, sacma sapan kararlarina ve bunun yıkıcı etkilerine karşı verilen bir not bu.
Rusya bugün adam gibi yönetilen bir ülke olsaydı ekonomik dinamikleriyle aaa notlanirdi. Not iyi demek git borc ver yatirim yap demek. İşlerin oyle ya da böyle bu hale geleceği kesindi ve bu sirrketler bu siyasi etkinin eklenmesi ile yatırımcıyı korumuş oldular.
Kusura bakmayın ama bizimkisi gibi yonetilen bir ulkeye çöp seviyesinden daha fazla puan veren kuruluş gerizekalıdır...
biliyorsunuz ya işte yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir falan...filan...
grafik bazlı baktığımızda her bakış açısı farklı olabiliyor
misal;
ben bağımsız bir bakış açısıyla grafiğin 23 şubat'ta bir dalış yaptığını ve bir düzeltmeden sonra yükselişe devam ettiğini görmekteyim ama temmuz başıyla durum farklı sanki o günler den not düşürüleceği belliymiş gibi sanki.
bu arada endeks 20 ekim 2021 gibi yükseliş eğiliminde olduğunu unutmamalı.
Yer İmleri