Ben yarın eccük gaz verecem, son gazımıda alırsa bundan sonra gaz maz yok
Ben yarın eccük gaz verecem, son gazımıda alırsa bundan sonra gaz maz yok
Hamdım Piştim Yandım
Dolar bile 35 kat artmış cümlesi ne kadar acı aslında!
Dolar karşısında paran erimiş, şirketlerin erimiş, ulaşmak istediğin herşeyin fiyatı öyle artmış ve ulaşılabilirlikten bir o kadar uzaklaşılmış. Halbuki artmamış olsaydı çok daha güçlü olduğunu görürdük. Maalesef ki maalesef. Ytd
"Yaşam kendini tecrube edemeyecegin kadar kısa ise başkalarının tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdıklarım söylediklerim ve düşüncelerim yatırım tavsiyesi değildir.
Sildim boğuşmak istemiyorum kimseyle. Ama başkasınınkini görmeden kimse kendininkini piyade tüfeği sanmasın Petkim topiğinde. Çünkü birşey biliyormuş edasında yazmak kendini etkilemekten ziyade bir çok insanı etkileyebilir. Gerek olumlu gerek olumsuz. Ytd
"Yaşam kendini tecrube edemeyecegin kadar kısa ise başkalarının tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdıklarım söylediklerim ve düşüncelerim yatırım tavsiyesi değildir.
Ben pu yazdım, aylık ve hatta haftalık dolar bazlı durumları yazdım. Yani düştüğümüz durumun dolar bazlı başka bir halini.
Bu demek değil ki olacak ya da olmayacak. Kimse başkasının yazdıklarından etkilenmesin elbette. Ytd
Aynen öyle
el yumruğu yemeyen kendi yumruğunu değirmen taşı sanırmış, bende öyleydim ama pekkodan bi aparkat yumruğu yiyince sustum
Pekkonun sağı solu belli olmaz.
Ben gaz vericem diyince sakın gaza gelmeyin
Hamdım Piştim Yandım
***hektaş dün kap attı geçen yazdığım orta asya yatırımı için ortaklık görüşmelerine başlamış , hikaye yarattı bunuda hisse fiyatına hemen yansımasını gördük hatta kardeşi sasa bile yükseltti
hektaş şu duruma gelmesinde yapılan bedelli ve hisse düşüşünün en büyük sebebi tl kredi ile finanse edilip bitirilemeyen ortaasya yatırımı
burda olumlu gelişme hemen alım getirdi
petkim kötü finansal yanında hikayesizlikte en büyük sorun gibi duruyor
hiç bir gelişme büyüme paylaşım yok ki olsada bu finansal durumda soru işareti olarak kalır
önce finansal toparlanma (borçların normalleştrilmesi)
sonra yeni hikaye yaratmalı ki borç normalleşmesi bile benim için yeni bir hikaye için yeterli
ky ve şirketi daha fazla kangren etmeden star mevzunu çözmeli satılıp borç sürdürülebilir rakamlara getirilmeli
yada tera vs fonun almasını beklemek gerekir yada emtia yükselmesi için dua
ülker vs olumsuz yazıyordum yükseldi hiç birşey sonsuza kadar düşmez sonsuza kadar yükselmez elbet normalleşmeler olucak
ama ülker 700 milyon euro kredi açığı varken nas ekonomisi olucağını sonradan dövizin baskılanacağını kimse tahmin edemezdi zaten o dönemde petkim bile 30 yaklaştı düşünün artık
yani kısaca hiç birimiz müneccim değiliz olan durum ve kısa vadeli tahminler ile bişeyler yazıyoruz o kadar
ama polyannacılıkta mantıksız , suçu başkasına atmakta koca koca insanlar herkesi spekülatörün adamı , sattırmaya çalışıyor vs buna inanıyor tabi bunda psikolojideki savunma mekanizması yadsıma çok önemli yeri var bilinçaltımız kendini rahatlatmak için sorunu çevreye atar örnek hoca bana 2 verdi , ben çalışmadım değil hoca 2 verdi gibi burda özeleştiri yerine herşey güllük gülistanlık bir kaç çakal arada gelip yazıyor gidiyor ondan sonra hisse düşüyor bilinçaltı kendini buna inandırıyor ki insanlarında işine geliyor ama özeleştiri olsa yaptıklarını aldığı kararları sorgulasa işi çözücek ama herkes kolaycılık peşinde buranın kumar değil yatırım yeri olduğu beklentinin satınalındığı gibi basit temel bilgilerle kararlar alsak zaten çoğu sorunumuz başlamadan bitecek
Socar ve avanelerinin niyetinin Kottan çıkmak olduğu belli.
Bu şartlarda, ve bu fiyatlarda,KY ya düşen , bu uyanıkları ülkeden atmak olmalı.
5-10 milyar tl buna yeter.
Hodri meydan .
Her fiyattan gücüm yettiğince toplayacağım.
Ve Mallar kilit tabii.
Dönüp tepemize , Bankof dan yememek için.
Aracı kurumların Bankof daki hesaplarını inceleyecek bir SPK elbet bir gün olur.
Yer İmleri