kayıp-kaçak olacak..crypto dünyası henüz bebek, ayaklarının üzerinde durmaya çalışıyor. düşe kalka çıkacağız biz bu yokuşu.. COLD WALLET herkesin ilk tercihi olmalı
kayıp-kaçak olacak..crypto dünyası henüz bebek, ayaklarının üzerinde durmaya çalışıyor. düşe kalka çıkacağız biz bu yokuşu.. COLD WALLET herkesin ilk tercihi olmalı
3000 lerde iken alınmaz zırvalık vs dedim 5-6 bin oldu kesin patlar dedim 10 bin oldu asla almam dedim 14 bin oldu aldım![]()
Yazdıklarım kişisel görüşümdür, hiçbir şekilde al sat tut tavsiyesi değildir !
Sanal para mantık olarak insanda neden olmasın diye düşündürüyor ..Zaten para sanal değil mi..
Dolaşımdaki para kayıttaki paranın ne kadarı allah aşkına..
Ben dün internet üzerinden bir şey aldım..
Benim hesaptan sitenin hesabına para aktarımı oldu..
Oldu mu??
Gidip o parayı çekmedi ise site sahibi , nakit olarak aslında bi halt olmadı..
Misal site yönetici benden gelen sanal para ile elektrik borcunu internet üzerinden ödedi belkide..
Bu teknolojik alt yapısı ile crypto paralarda gelecek yok..
İleride bu crypto lara 1. nesil denecek..
Bu deneme idi..
İkinci nesil crypto larda bu crypto lardaki sorunları çözerlerse ilerleyebilirler..
Ama kötü bir adım atıldı..
Güven kaybı yaşandı..
2. nesil olur mu bilemiyorum..
doge köpekciklerini belediye zehirlemiş. bundan sonra kımse el sürmez
crypto para işlemleri için vergi vermek (!), ilk defa duydum, sebebi neydi ki?.. kuruş vermem, yani veremem, kuruş taşımıyorum. olsa tükkan devletin.
![]()
varsa işlemlerle ilgili vergiyi borsalar/aracılar vb. ödüyor zaten.
bahsettiğim gelir vergisi. duymanıza gerek yok. temel devlet kafası = gelir sağladın mı ya otomatik görünür/kesilir ya da beyan edersin, verirsin. özellikle vergiden muaf tutulmuş bir gelir olmadığı sürece.
siz mal alıp satmadan duruyorsunuz, orada sorun olmaması gerek. hatta yurtdışına o kadar parayı nasıl çıkarttınız bilmiyorum ama coinleriniz zaten türkiye'de değil sanırım, o zaman da sorun yok. birgün karlı şekilde satar paraya dönersen normalde bir vergi isteyen çıkar karşına ya da parayı buraya getirmek istersin yine çıkabilir.
ha gözden kaçar, yakalanmazsın vb ayrı mesele. ya da kriptolar para haline gelir, devletsel alana hiç inmeden harcayabilirsin, yine ayrı mesele. normal para cinsinden gelire dönüşen ve kayda giren şeyin vergisini isterler, bugün olmasa yarın hem de cezalı isteyebilirler. 'hiç duymadım' filan da dinlemezler![]()
O iş öyle değil, maliye bakanlığı vergilendirme yapmak için bitcoini hangi sınıfa sokacaklarına dair spk dan görüş aldı, varlık sınıfına girecek ve vergisini ödeyeceksiniz.
Japonya bir kaç gün önce 2017 de kripto paradan olan kazançlar için beyanname verilmesini zorunlu tuttu. Yüzde15 ile 55 arasında vergi ödeyecek zavallılar.
Bu paralara rahat yok devletlerden.
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri