DUHUL 2007...
BİZİ BİLEN BİLİR....
Hisse senetlerinde temel analizle belirledigim hisselerde hacmi yukselen hisselede ve her ay artis gosteren hisselerde pozisyon aliyordum ve kendimi genelde yukselen hisselerde buluyordum
%30 kar ettigim hisselerde sadece kar miktari kadar hisse birakip ana para cekiyordum
Sonra viopta neden yapmiyorum dedim bir kac ay once grafik uzerinde paylasmistim
Tam olarak yaptigim sey mesela 4 lot pozisyon aldik 5000 puan kar ettigimiz zaman toplam 20.000 puan yapar neredeyse 2 lot pasi yapar sistemde 2 lot birakiyordum
Sistem para kazanmaya devam ederse sorun yok pozisyonum zaten var mesela kar grafigi tepe yapip -4000 zarar yapinca 3. Lotu ekliyordum oradan -4000 daha yaparsa 4 lot devreye giriyordu onun altina daha hic dusmedi 8 aydir
Nasil zirvesinde gezen hisselerde sadece kar kismiyla islem yaptiysam ayni mantik
Vioptada kar grafigi tepede gezdikce kar miktari kadar lotla islem yaptim
Inanin bu sekilde dunya yikilsa umrunuzda olmaz tabi kod bilgisi cok iyi olan arkadaslar icin yontem gereksiz
Benim.kod bilgim cok kotu oldugu icin sistem gelistirmek yerine bu yontemi secmistim 2017 aralik ayinda
Zaten kullandigim sistemleri görseniz sen bu sistememi para bagliyorsuniz dersiniz
Bu arada viop mu? Hisse mi? Diye sorarsaniz hisse tarafini tercih ederim
Bileşik getiri olmadan zaten boşuna kürek çekmiş oluruz büyük parayla işlem yapmaya uygun değil bizim piyasamız.
Maxdd şöyle bakıyorum eğer 15.000 ise ben 15.000 puan zarar ettiğimde batmamalıyım. Bu 15 i biraz daha arttırmak daha mantıklı ne olur ne olmaz. Manuel olarak işlem yaptığımda bir iki ayda sermayeyi 5 e 10 a katlarım ama sonra kesin batarım defalarca gördük piyasalarda insan psikoloji bu işe uygun değil ister yeni ister eski trader olsun. Benim için aslında en rahatı temel analiz ile hisse portföyü. Risk neredeyse 0 ancak sermayenizin güçlü olması lazım yoksa o iş uzun sürüyor.
5 kaldıraç 8 kaldıraç.. Başlangıç belirlediğim kaldıraç oranı buna göre sermaye eğrisi nereleri görüyor en düşük vs. ona bakıyorum. 5 kaldıraç neden intihar. Kaldıraç oranı değiştirmek çok mantıklı gelmiyor bana fx tarafında özellikle çok gördüm 2 3 yıl parayı katlayarak gidip batanları tabi nasıl belirliyorsunuz ona da bağlı birazda. Ben kaldıracı yüksek tutmadan sermayeye göre kontrat miktarını güncellemek istiyorum ama bunu ne zaman yapmalıyım o şuan soru işareti.
Ben günde net 100 puan alsam zaten iki yıla milyoner olarak kapatırdım ekranı ama piyasa düzenli olarak buna izin vermiyor bana vermiyor yani ortalama olarak izin veriyor o da ayrı bir risk getiriyor.
Ben basit bakmayı istiyorum sonuç olarak x ayda %kaç getiri sağlıyorsunuz sermaye eğrisi neler yapmış. Sonuçlar iyi ve piyasada bunu devam ettirebiliyorsanız bu iş bitmiştir. 5 kaldıraç olmasa 2 kaldıraç olsun batmadan eğri çok düşmeden devam etsin. Ama işte ölçemediğim riskler neler bunları görmek istiyorum. Sonuç olarak sistemlerin zarar yazdığı dönemler var olacakta zaten fiyat hareketi gibi bir değişkene göre işlem yapıyoruz geçmişi ölçüyoruz. Geçmişe bakıp geleceğin tahmin getirileri hesaplamak ayrı bir anomali ama napalım insan müdahalesinden iyidir.
Erhan Bey gönderiyorum size ekran görüntülerini.
benim sistemlerim aylik ortalama 60 civari poz acan anlik calisan sistemler aslinda ulasmak istedigim nokta su,
her poz icin dinamik bir sekilde kontrat sayisi ayarlayaran bir algoritmayla her poza farkli miktarlarda girebilmek ama bu isi oyle bir yapmaliyim ki getiri egrisini sabit kontarata göre daha hizli ve daha az riskle yukariya tasiyabilmek. aslinda sistemin yakin donem son islem istatistiklerinden faydalanip bir sonraki islemin karli olma ihtimaline gore poz ayarlamaya calismak. bir sekilde ardisik kar ya da zarar yazacak bolgeleri ayiklayabilmek tam olarak yapilamasada bir iyilesme saglanabilir kanimca..
dinamik olarak sermaye yonetimi yapmak istiyorum, acaba nasil bir yaklasim uygulanabilir?
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hedefin yok ise yardım edecek rüzgarı bulamazsın.
aslinda bu sekilde lineer olarak dagitilmis farkli seviyede lot artirmayi kastetmiyorum, cunki piyasada herhangi bir seviyede herhangi bir tarafa poz actigimiz zaman kabaca ihtimal her zaman yuzde 50 dir. yani piyasanin nereden donecegini kestirmek pek mumkun olmuyor.
benim istedigim yapi non lineer olmali, poz zararli ise kismen az lotla karli ise yuksek lotla girmis olmaliyim erhan hocanin bahsettigi gibi diyelim ki 5 tane zararli islemden sonra 2x lot 10 zararli islemi gorunce 4x lot gibi. veya son 20 islemin yuzdesel olarak zararda ise gelecek islemlere daha yuksek lot gibi.
yada yine getiri egrisi takibi ile x lot la 10000 puan yedikten sonra (basarili bir sistemin getiri egrisinin yukari gitme egiliminde olmasi dolayisiyla) 2x lot la devam edip 10000 puani cikardigi zaman 20000 puan olarak fayda saglamak gibi.
sistemlerimizdeki islemleri inceledigimiz zaman her ay kabaca diyelim 13000 puan aliyor 10000 puan zarar yaziyor kayma komisyon dusunmez isek 3000 arti ile ayi bitiriyor. buradaki 1 tane 1000 puanlik zarar yazan pozu tersine cevirebilsek 3000 degil 5000 artiyla bitirecegiz buda basariyi yuzde 66 artirmis olacak yillik 24000 puan ederki hatiri sayilir bir getiri iyilestirmesi.
sistemlere farkli yetenekler kazandirmak lazim. iyi giden bir sistemi kucuk dokunuslarla cok harika hale getirebilecegimizi dusunuyorum.
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fiyat hhv 5 ustunde ise 1 lot, hhv 10 ustunde 2, hhv 20 ustu 3, hhv 30 ustu 4. lot veya veya fiyat hhv x ustunde 3 bar kaldi ise su kadar, 5 bar kaldi ise bu kadar al gibi.
Hedefin yok ise yardım edecek rüzgarı bulamazsın.
Yer İmleri